Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsuzzzs

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
justlikeyou Dilemmák 30 év felett 2017.02.27 08:00:39
Hogy őszinte legyek engem nem viselt meg mikor betöltöttem a harmincat. A huszonkilencedik inkább. Akkor költöztem a fővárosba, lakást, párkapcsolatot, mindent hátrahagyva új életet kezdeni. Úgyhogy a harmincadik szülinapom inkább megnyugvás volt. Túl vagyunk rajta. Míg a korombeliek már az első,…..
zsuzzzs 2017.03.02 12:16:48
Kedves Blogger!
Tökéletesen megértem a dilemmádat, jómagam pár éve hasonló helyzetben voltam. 30 felett párt keresni nem egyszerű, a nőket óhatatlanul frusztrálják az okoskodók megjegyzései, a gyakran olvasott vélemény, hogy azért nincs párod, mert alkalmatlan vagy/nem érdemled meg, aztán jön a kétségbeeső unokavárományosok litániája stb... Miközben, ha van egy kis eszed, utánagondolsz, elkezdesz számolgatni, és arra jutsz, hogy jó ég, most már minden évvel drasztikusan csökkenek az esélyei annak, hogy egyszer anya lehess...
Ez nem egy jó út. amit a saját példámból tudok tanácsolni neked, hátha valamit megszívlelsz:
- Minél kevesebbet olvasgass a témában a neten, főleg minél kevesebbet az idegenek véleményét. Csak depressziós leszel tőle.
- Én 30 évesen - nagyon nehéz volt - megpróbáltam tudomásul venni és elfogadni, hogy ha az élet úgy hozza, lehet, hogy nem lesz családom, gyermekem. Ettől nem szeretnék minden évet úgy tölteni, hogy frusztrált vagyok, és kihagyok jó lehetőségeket. Az a fontos, hogy hogy érezd jól magad a bőrödben, hozd ki a lehetőségeidből a maximumot, amin pedig nem tudsz változtatni, azt fogadd el. A számolgatás elégedetlenséghez, és gyakran rossz döntésekhez vezet...
- Tedd meg, amit ennek érdekében tenni tudsz: változtass magadon, pozitívan. Fogadd el, hogy a külső a férfiaknak (és a társadalom jelentős részének, sajnos) fontos, öltözz/sminkelj úgy, hogy mindig büszke lehess magadra (de túlzásba se vidd, mert nevetséges leszel, fontos az arany középút, érezd is jól magad a bőrödben). Járj el sportolni, esetleg konditerembe. Ezen kívül, ha teheted, menj el önismereti csoportba/pszichológushoz, olvass a témában, alakíts ki pozitív hozzáállást, és gondold végig, mit tehetsz, mit csinálhatsz másképp, hogy vonzó, kívánatos légy (és nem szexuálisan értem). Ha megtanulsz főzni, azt is sokat segíthet, de csak ha kedvvel teszed.
- Vegyél részt minél több programon, ha nincs, kezdj el tanfolyamot, válassz új, társas hobbit, a lényeg, hogy ismerkedj, társaságba járj. Ez jót tesz az énképednek is, és lehetőséget is ad. Mosolyogj sokat, és segíts másoknak.
- Én hiszek az online, társkeresőkön való pártalálásban is, de ésszel kell csinálni. Ez is csak egy további lehetőség, esély, hogy megtaláld a tűt a szénakazalban. Sose húzd sokáig az első randiig, mert akárhány szerelmetes levél után is lehet, hogy idegesíteni fog a hangja, a mozgása, vagy elhányod magad a bűzétől. Szerintem az első randin belefér, hogy ne legyen minden tökéletes, (egy példa: engem az első randinkon a párommal a számos pozitívum mellett idegesített, hogy hadar, és görbék a fogai, a másodikon mindezt már észre sem vettem)- de ha néhány randi után nem érzed a közös hullámhosszt, vagy hogy szívesen vagy vele, mindenképp építsd le, na hallgass a "nem minden tökéletes" szólamokra, sem az apakereső ösztöneidre.
- Légy nyitott a párkeresésre, de ne hajszold túl - Minden férfival csak a férfi és a kapcsolat szintjén érdemes tervezni. Lehet persze célod, hogy komoly kapcsolatod legyen, de adott férfivel csak komolytalanul, lépésről lépésre tudod kezdeni.
Sok sikert!
zsuzzzs 2017.03.02 12:35:44
@Sadist: A nők nagyobb része is tanulással és munkával töltötte a húszas éveit. Az én szememben pl. pont pozitívum, ha valaki nem a pasizást tekintette az elsődlegesnek fiatalkorában. Ahhoz, hogy 30 évesen egyedül légy, pont elég egy fiatalkorban induló, sokáig húzott, nem működő hosszú párkapcsolat, amiből későn léptek ki. Vannak nagyon is normális emberek mindkét nem képviselői közül 30 felett egyedül, csak nem könnyű megtalálni egymást…
Az a nőtípus, akiről írsz, hogy be akar lépni a tutiba, meg 30 éves koráig a körhintán… pff :D Biztos létezik, de nem általános. Ha így gondolod, nagyon nem jó körökben mozogsz.
Feje tetejére állt a világ: Budapesten már ember sem mindig van a csomagméricskélésre, bezzeg a legnagyobb Wizz-csomópontban keményen büntetik az utasokat, ha nem tartják be a szabályokat. Konkrét intő példa: még mindig vannak olyanok, akik más légitársaságra hivatkozva próbálkoznak három…..
A betegjogi törvényt sérti a hivatásával visszaélő, másodfokon elítélt orvos nevének eltitkolása. A betegnek joga van megfelelő módon tájékozódni állapotáról, orvosáról, az őt alkalmazó kórházról, amely ismeret kihat az egészségügyi állapotára. A Csolnoky Ferenc Veszprém Megyei Kórház és a…..
zsuzzzs 2016.12.10 00:03:31
@Ildiko18: Nem az a baj, hogy elfogadta a hálapénzt, hanem hogy kérte... Szörnyű, hogy keveset keresnek az orvosok, de a 80 ezer csúsztatás (én is 80 ezerrel kezdtem pár éve orvosként, szörnyű volt és tényleg éheztem, de azért egy elismert szakorvosnak bőséggel vannak más lehetőségei...). Az viszont tény, ahogy többen is említették, hogy a betegei halálát nem ő okozta, hanem a rák. A részleteket nem ismerjük, jó lenne tudni, mit jelent pontosan ez a "megtévesztés", meg "félrediagnosztizálás". Ezzel együtt nagyon durva együtt említeni a két esetet, a kapzsiság és az aljas szándékkal elkövetett csonkítás azért nem ugyanaz.
Az egyik legfontosabb munkaerővel kapcsolatos kérdés Magyarországon az egészségügyi dolgozók bére. Ahhoz, hogy mennyire le vannak maradva látni kell a korábbi növekedést és megnézni azt is, hogy a nemzetgazdaságban átlagos keresettől mekkora az elmaradás. Ha az idősoros adatokat…..
Volt olyan szülő, akinek jutott matrac az ágy mellett, én egy széken töltöttem el azt a 3 napot, ameddig bent voltunk. Tragikus volt. Tisztelt blog!   Felháborodott szülőként szeretném megosztani önökkel a mi kis történetünket. Egyedülálló szülőként a legfontosabb az ember számára, hogy a…..
Úgy alakult, hogy a gyereket elvittem a háziorvoshoz, aki azt mondta, igy irány a Semmelweis Gyermekklinika, most. Ilyenkor az ember beül az autóba, és megy. Ha az ember orvoshoz megy, főleg, ha olyan helyre, ahol még nem volt, nyilvánvalóan nem tudja, merre hány méter. Ilyenkor azoknak az…..
Esik az eső, ez állítólag aranyat ér, ezzel én nem vitatkozom sok kötődésem van a mezőgazdasághoz, így hát ezek a szempontok nagyon fontosak nekem. A reggelt - saját magamat is meglepve - egy irish pub-ban kezdtem, ott kávézgattam és nagyon helyes férfiakkal tudtam szemezgetni,…..
zsuzzzs 2015.05.22 12:37:32
Szerintem annyira nem durva a párbeszéd.
Legalábbis, ha nem követte később zaklató üzenetáradat. Amint megértette a pasi az elutasítást, azonnal leállt.
Tény, hogy nem túl intelligens (nem vágta le a "védekezésre" adott válaszból, hogy egy kis humorral fűszerezve éppen kikerülik a kérdését), de igaz, hogy alibanya sem kapcsolt és utasította el azonnal a "tartós, laza kapcsi" reményét, sőt, még a számát is azonnal megadta, ez vezethetett a félreértéshez.
Ez a férfi csak buta volt, és szexet akart - csak nem jó helyen keresgélt - cserébe tényleg nem hülyített senkit, és valószínűleg máshol meg is találta a "foltját".

Alibanya, azt javaslom, ne hagyd magad felhúzni az eféléken, próbálj kicsit nyitottabb lenni. Ez nem azt jelenti, hogy ismerkedj vele, hanem azt, hogy fogadd el, ilyen is van, ez is normális, de nem egyeznek az igényeitek. Ennyi. Ha kicsit megismered a fajtát, könnyebb lesz elkerülni a későbbiekben! :D

Engem egyszer éjszakai buszra várva szólított meg egy jóképű, értelmesnek tűnő fiatalember. Kb. a harmadik mondata volt, hogy itt lakik pár méterre, felmennék-e hozzá borozni? Mivel nem a francba küldtem, hanem csak nevettem, poénnak véve az egészet, és korrekt elutasító választ adtam, ő sem hagyott ott rögtön, és beszélgettünk egy kicsit. Megkérdeztem, hogy ez a taktika komolyan sikerre szokta-e vinni, és azt válaszolta, hogy akik szóba állnak vele, azok közül kb. 10-ből 7 igent mond a meghívásra... Akkor nagyon meglepődtem, azóta sajnos nekem is sok olyan élményem volt, ami alapján semmi nem lep meg :D
(Sok férfi között mozgok, és hatéves párkapcsolat után egyedülállóvá válva kb. két év alatt 10 ajánlatot kaptam "laza" kapcsolatra ismerősöktől, ami főleg azért szomorított el, mert mind 25-35 év közötti értelmiségi fiatalok voltak, akiknem fele éppen tartós kapcsolatban volt... Hozzátenném, hogy kimondottan szolid típus vagyok, sem a ruházatom, sem a viselkedésem nem volt kihívó, bár tény, hogy igyekeztem csinosan öltözni, és otthon ülés helyett keresni a közösségi programokat.)

Egyébként lehet társkeresőn is normális kapcsolatot találni, csak szerencse kell (éppúgy, mint "odakint"). Nyilván számítógép mögül könnyebb megtorlás terhe nélkül trollkodni, vagy rögtön a szexre terelni a szót, ezért többen meg is teszik. Talán nem baj, minden zsák a maga foltját... Én is rosszul éreztem magam egy-egy ilyen üzenetet követően, de jobb, hogy ezekkel a férfiakkal nem kellett fecsérelnem az időmet. (Egy perc talán nem időfecsérlés, egy többórás randi már inkább az).

Egyébként én végül Tinderen ismerkedtem meg a jelenlegi párommal (a Tinder előnye, hogy a számomra érdekesebb, relatíve fiatal, nem elvált férfiak sem érzik cikinek regisztrálni), leírtam a bemutatkozásban, hogy NEM laza kapcsolatot keresek, és ezt tiszteletben is tartották. Az első randi (és az utána következő üzenetáradat) nekem is rossz élmény volt, de a második egy értelmes, jófej, udvarias, jó humorú srác volt, akivel fél éve együtt vagyunk, már együtt is élünk. És remélem, még sokáig így lesz ;)
Vicces különben, főleg arra gondolva, hogy korábban többször randiztam társkeresőkön, sokféle szempont alapján válogattam a jelölteket (odafigyeltem pl. hogy ne higgyen a horoszkópokban, mert az jelentős világnézeti különbséget jelentene, ne legyenek helyesírási hibái, ne kapjak tőle választ az adatlapom megkérdezése után 3 másodperccel, mert az tuti sablon levél, vagy ne utaljon a szexre már a levelekben...) Meglepő, hogy ezek után a képeket, és párszavas-pársoros bemutatkozásokat felvillantó Tinder hozta a sikert, de végül is, ötöslottón is van telitalálat! ;)
A lényeg szerintem a kitartás, és hogy ne általánosítsunk egy-egy példa alapján... Meg persze a szerecse. :P

Mindenkinek sok sikert a netes ismerkedésben!
Annyi embernek sikerült már, neked is bármikor lehet szerencséd! :)
Több, mint hét éve foglalkozom párkapcsolatokkal és több, mint öt éve specializáltam magam a társkeresésre. Ez az alatt az idő alatt volt időm, lehetőségem kitapasztalni, hogy hogyan szeret az átlag magyar társat keresni. A válasz egyszerű: legyen gyors, ingyenes és minél több embert érjen el...
zsuzzzs 2015.03.27 19:55:41
Nekem bejött a Tinder, a második Tinder-randim óta, majdnem fél éve boldog párkapcsolatban vagyok.
Előtte volt kétszer párom egyéb online párkeresőről is, úgyhogy van tapasztalatom a témában. Épp ezért fontosnak tartok egy kiegészítést: a legtöbb online társkeresőn igenis fel lehet tölteni a képet, és a Tinderen is lehet szöveget írni magadról, szóval egyáltalán nem olyan nagy a különbség, mint ahogy azt a cikk állítja! És ha a hagyományos társkeresőn nem tetszik a másik képe/szövege/bemutatkozása, ugyanúgy faképnél hagyhatod... (Illik persze kedves elutasító választ írni, ezt a szabadkozást a Tinder megspórolja, sőt azért sem kell rosszul érezned magad, hogy valaki elutasít, mert nem tudsz róla...)
Ami különbség: Tinderen több a "kalandkereső", és - nekem legalábbis ez tűnt fel - több a fiatal, nemkomplexusos fiú-férfi (mert a Tinder vagány, a többi társkereső ciki, egyelőre)..
Nekem fel sem tűnt, hogy a like-ok száma korlátozott, talán, mert nem osztogattam eszetlenül mindenkinek. :D Egy kép, egy mondat is nagyon sokat el tud árulni a másikról, érdemes szelektálni. (Én pl. a legszebb mosolyt sem díjaztam, ha nem volt képes a felhasználó legalább egy-két szót írni magáról, vagy minimum két értékelhető képet feltölteni.)
Mókás, hogy korábban egész módszertanom volt az online társkeresésre, tudtam, milyen cimkéket, tulajdonságokat, beköszönéseket szeretek, stb... valószínűleg a véletlennek is nagy szerepe van benne, hogy Tinderen találtam az eddigi legkomolyabb, társkeresőről való kapcsolatomat, de mindenképpen buzdítani tudok másokat: mindenkinek lehet szerencséje, és ez sem rosszabb, vagy rizikósabb, mint a diszkóban közeledni egy rokonszenves kinézetű felebarátunkhoz! ;)
Az idő nagy kincs, és ez egy remek közhely. Próbálok magamra találni, megtalálni azt a stratégiát, ami nekem megfelel, és túlélni az érzelmi megpróbáltatást, amelyet alkottam magamnak. Nem megy könnyen. A múltkor összefutottam vele a metróban, mármint az érzelmi megpróbáltatással, nagyon megviselt.…..
zsuzzzs 2015.01.23 00:56:40
@Pixynor: 3 közeli ismerősömről tudom, hogy társkeresőn jött össze a párjával (mindhárom kapcsolat túlélt már néhány boldog évet és egy esküvőt), lottó ötös azért kevesebb volt ;)
És én is nagyon boldog vagyok a jelenlegi párommal, akivel társkeresőn ismerkedtünk meg (bár mögöttem van 3-4 rövidebb, pár hónapig életképes társkeresős kapcsolat, és 15-20 sikertelen randi, szóval mellém sem azonnal szegődött a szerencse.)
Úgyhogy én hiszem: szerencse, és kitartás... Persze aki nem játszik, az nem is nyer ;)
A második mentorházas etap jóval erősebbnek és érdekesebbnek bizonyult, mint az első, és nem azért, mert Tóth Gabi olyan ruhát vett fel a Nagy Döntésre, amiből hol a bolti csöcsök, hol a szeméremajkai villantak elő, így egyik kezével a tetejét, a másikkal meg az alját…..
zsuzzzs 2013.10.08 01:18:38
@Ancilla: Olvastam erről egyszer egy esszét: az emberek egy része udvariasnak találja az "ön"-t, és udvariatlannak, kissé alpárinak a "magá"-t (például és is), a másik része, akárcsak te, ridegnek az "Ön"-t, és közvetlennek, kedvesebbnek a "maga" megszólítást... egyike a leggyakoribb félreértéseknek...

@ Bogyó 2: Teljesen egyetértek veled. Én nagyon kedvelem Alföldit, és a válogatások során rengeteget emelt a műsor színvonalán, de eddig ez a szereplése volt a mélypont.
Én is modorosnak éreztem a magázódást (előttem is leírták, de tegeződésről váltott magázódásra, sőt, korábban volt, hogy egy jelenetben hol tegezett, hol magázott valakit, mintha maga sem tudná eldönteni...)

Ha tiszteletadás, udvariasság okán magázódik, akkor miért "namivan"-ozik, "betojtál"-ozgat, miért nem próbálja kicsit enyhíteni a zavarukat az előadás előtti izgulásban, vagy a rossz hír közlése kapcsán... Rendben van, hogy nem ölelget akárkit, de ennél azért szélesebb a skála...
Értem, hogy sokszor motiválóbb, ha bizonyítani akarunk valakinek, (mindenki belegondolhat, melyik tárgyból tanult többet a suliban, a cuki tanárnéninek, vagy a véreskezű diktátornak, aki egyből bevágta a karót) ezért valószínűleg tudatosan építi ezt a fajta "szigorú, tekintélyelvű, de azért emberi, szerethető tanár"-imidzset, akitől kicsit tartunk is, de majd egy-egy megható pillanatban közelebb engedi magához az embereket.
Az elvet értem, de a kivitelezés szerintem is elég rosszul sikerült. Szurkolok, hogy a továbbiakban visszataláljon ahhoz az önmagához, akit a válogatón is láthattunk, akinek nem volt szüksége a magázódásra, otrombaságra, vagy a stresszinterjúk kommunikációs eszközeire a tisztelet kivívásához...
És remélem, egyik lányt sem veszi rá, hogy élő adásban ledobja a ruháját! :D
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Véget ért a harmadik X-Faktor, és nem tört meg az RTL-átok: a kertévé tehetségkutatóiban nő nem nyerhet. Oláh Gergő győzelmét nemcsak a trend miatt nem lehet meglepetésnek nevezni (az ilyen műsorokban általában nők szavaznak, faszikra), hanem azért sem, mert teljesen megérdemelt…..
„Esküszöm az orvos Apollónra, Aszklépioszra, Hügieiára, Panakeiára, az összes istenre és istennőre, őket híva tanúul, hogy erőmhöz és belátásomhoz mérten teljesíteni fogom eskümet és alábbi kötelezettségemet. Esküszöm…   Mielőtt belevágnék, válaszolj…..
A képébe vágtam, hogy rendben, akkor adja csak szépen a borítékot vissza, amit megkapott, erre az arcomba nevetett és megkérdezte: „Miről beszél, milyen borítékot”? Tisztelt Praxis!   12 éves kislányomnak szeptember elején volt mandulaműtéte. Már hónapokkal…..
zsuzzzs 2012.09.21 22:18:03
Kicsit meglepődtem a cikk olvasása közben, mert a cím alapján arra számítottam, hogy az orvos négyszemközt letagadott, esetleg követelt pénzt a gyerek ellátásáért, hátrányos megkülönböztetésben részesítette, de erről szó sem volt.
Sokan állítják, hogy elvárható az orvosok részéről empátia és a kedvesség. Én azt mondom, csak annyira, mint bárki mástól, hiszen ő is ember. És bizony a hozzátartozók sokszor épp úgy nem tanúsítanak minimális empátiát sem az egészségügyi dolgozók felé, itt azért egy-két hozzászólásban erre is volt példa.
Én a magam részéről orvosként sosem találkoztam olyannal, hogy valakit másképpen kezelnek azért, mert pénzt ad. Persze, attól, hogy életemben nem láttam oroszlánt, még nem jelenti azt, hogy nem is létezik...
Megjegyezném, hogy a gyermekellátásban gyakran nehéz a szülőkkel, mert az aggodalom nem csak a szorongást, hanem az „anyatigris-magatartást” is előhozza belőlük, és olyan agresszív viselkedést hoz elő belőlük, ami például a felnőtt betegellátásban sokkal ritkább. Ennek ismeretében csak szkeptikusan tudok viszonyulni az epés megjegyzésekhez, hiszen nem voltam ott a helyszínen, hogy azok valóságalapját fel tudjam mérni.
A lopásokról viszont az egészségügyi dolgozók nem tehetnek, ők is szenvedő alanyai!!!
Az biztos, hogy egy orvos (vagy az operáló, vagy az osztályos, vagy választott orvos) hibázott, amikor nem tájékoztatta a szülőt a műtét után, (amelyet valószínűleg az aktuális ügyeletes hajtott végre, aki nem ugyanaz, aki az első végezte, de ha mégis, akkor régen csak túlórázott, ha másnap ott volt a kórházban) de ha jóhiszemű akarok lenni, hozzáteszem, az sem lehetetlen, hogy elkerülték egymást. Hiszen anya sokáig nem volt ott, később pedig feledésbe is merülhetett. A büfés jelenetben szerintem az anyuka sokkal udvariatlanabb volt, mint az orvos. Lehetetlen mindenkire emlékezni, az, hogy te tudod, ő ki, nem jelenti azt, hogy ő is rögtön kapcsolt. A leírás alapján anya ekkor elég rossz lekiállapotban volt, tehát egyáltalán nem valószínű, hogy olyan kedvesen indított... Ezért, vagy másért, az orvosnak akkor nem volt ideje rá. Igenis mindenkinek szüksége lehet pár perc szünetre. Persze -, hiszen nem voltam ott - lehet, hogy az orvos tányleg bunkón küldte el az anyukát. Báár... „Doktor úr, elnézést, nem ér rá egy kicsit”? „Nem, most nem alkalmas”. De ő akkor is megmondta a magáét... Csoda lenne-e, ha az orvos csak meglepetten pislog a rázúdított panaszáradat miatt, és amikor teljesen oda nem illően még a borítékos megjegyzést is odavágják, megkérdi, miféle borítékról beszél? Szerintem ez nem emlékezetkiesés, a jelentése "hogy jön ez most ide", és ebben a szituációban teljesen adekvát viselkedés. Akár hibázott a hiányos tájékoztatással, akár nem.
A nővér hibázott, amikor a műtét után nem hívta fel az anyukát. Más kérdés, hogy egyáltalán nem biztos, hogy lustaságból tette ezt. Nem volt jobb az anyának, hogy reggelig jól aludt? Segíteni nem tudott volna... szerintem az a jobb, ha megnyugszik, kialussza magát, és csak akkor kezd megváltoztathatatlan dolgokon aggódni, ha muszáj...
Végső tanulságként megjegyezném: érdekes, hogy a legtöbben vagy „mindig szerencsesek”, vagy „mindig szerencsétlenek” az egészségügyi ellátásukkal kapcsolatban. Ebből is látszik, hogy a legnagyobb mértékben a hozzáálláson múlnak a dolgok...