Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sency

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdvözöllek a kurzus 2013/14 tanév második féléves nyitóposztjában. Kicsit korai, de szükséges néhány bevezető gondolat, hogy közvetlenül kapcsolódva minél több információval szolgáljunk. Eminem - Not Afraid, http://youtu.be/j5-yKhDd64s A részletekbe nem merülnék el,…..
sency 2014.01.13 23:12:56
@nb: Értem a koncepciót, legalábbis, hogy C++-t szorgalmazzuk. Klienst természetesen tudunk írni (mert nekem készen jelenleg nincs), illetve körülnézek, hogy van-e valami xmpp-s opensource megoldás, amit átalakíthatunk a céljainkra. Itt egyedül a platform lehet kérdéses/érdekes.
Az Intelligens hallgató kapcsán: egy videólejátszóba csak akkor építenék chatet, ha az egy live streamként jeleníti meg az éppen zajló előadást. Egy felvétel esetén inkább egy "time-tag" opciót alkalmaznék, tehát pl. prog1 5.előadás felvételének 20:15 pontjában XY felhasználó írta, hogy "Ez egy érdekes megközelítés", és ezt persze lehetne kommentelni. (mint pl. a soundcloud.com-on is így véleményezik a zenék egy-egy részletét).
sency 2014.01.10 14:24:31
@nb: Részemről jó ötletnek tűnik egy saját alkalmazást húzni a kurzusra. Ha csak egy sima chat kliens kell, arra az Openfire tökéletes, gondolok egy Android app-ra első körben, illetve (természetesen) egy webes megoldásra. Ez utóbbit pedig "megversenyeztetném", egyrészt egy LifeRay alapú megoldásra gondolok, másrészt egy php alapúra. (Ugyebár az XMPP-nek mindegy milyen implementációban van a kliens.) Ha kicsit szeretnénk a jövőt is vizionálni, akkor egy Publish/Subscribe alapú app-ot gondolok, itt a szokásos chat mellett már megjelenne egy feliratkozási lehetőség pl oktatóra, laborvezetőre, tutorra, stb, kvázi egy saját twitter-jellegű appunk lenne. Ezzel adnánk egy kis rálátást egy korszerű hálózati technológiára is, viszont itt az Openfire már kevés, ehhez egy eJabberd szerver kell.
A laborhoz ajánlott muzsika Stirlitz főcímzene: http://youtu.be/7H99FM6S8rU A harmadik labor (márc. 4-i hét) A KÖNYVből olvassuk el a a 115-141 oldalt a 142-187 oldalt ahonnan 3 olyan dolgot kérdezz meg a binomodtól, amelyet nem, vagy nehezebben értesz, a binom pedig próbáljon…..
Ez volt a tizenharmadik hét (labor és előadás) posztja. A laborokra az utolsó három hétre már nem írtam ki kötelező törzsanyagot, mert a főtéma a laborgyakorlat védése volt! A poszt funkciója immár a szóbeli és írásbeli vizsgák szervezése.  Megtalálod itt a…..
sency 2011.12.23 14:38:41
MIDlet help:
Az egyes tételhez kapcsolódóan kérnék segítséget: A
www.eurosmobil.hu/NehogyMar/NehogyMar2MIDlet.java progit szeretném felerőltetni egy Nokiára, de "Érvénytelen alkalmazás" hibával nem fut le. A .jad file-t NetBeansben buildelem. (new: Mobile Project with Existing MIDP Sources) CLDC 1.1, MIDP 2.0 (mert a teló ezt "tudja")
Mi lehet a hiba oka?
"It's a fossil, left over from the era of closed standards and unilateral corporate control of web technology." - http://occupyflash.org/#manifesto (ford. itt) Általánosan igaz szerintem, hogy a katedrális nem versenyképes a bazárral szemben hosszú távon - ha ismersz olyan zárt…..
sency 2011.11.27 14:34:00
Íme a FerSML szabadrúgáshoz az ígért manual, használjátok egészséggel: :)

83.137.152.140/~whiteros/FerSML_FreeKick_manual.pdf

Lektoráció után, ha megfelel az ígért 6 pontot nekem és hulala1 kollégának kérném jóváírni!
sency 2011.11.27 17:49:21
@nb: Hibát javítottam, találtam én is még egyet.
Nekem is lenne egy apró megjegyzésem. Az én vízióm szerint semmiképpen nem dobnám el a grafikus felületet. Kiegészíteném egy űrlapszerű felülettel, ami az xml-gyártást segítené elő. Pl lenne egy create new team gomb, amivel beállíthatnánk a csapat tulajdonságait (név, coach, stb) valamint ezen belül egy new player gomb, ahol a játékosok tulajdonságait (Quickness, agressiveness, stb). Itt lennének az rnc-ben leírt címkék, és ez alapján az űrlap alapján készülne az xml, ami automatikusan fel is töltődne egy tárhelyre, a linket pedig a megszokott módon beírjuk a avatar field-be. Akár a validálás mehetne automatikusan, amikor végeztünk a player/team űrlap kitöltésével. Kicsit felhasználó-közelibb, ha nem az xml-t kell közvetlenül patkolgatni.
Ez az ötödik hét (labor és előadás) posztja. Remek ötletként vezetjük be azt a "laborkártyát", hogy a "saját" focicsapat megléte és elhozása az órára maga is egy ilyen kártya legyen! Természetesen ezt a bónusz kártyát mindenkinek kiosztjuk a labor…..
„The 600 series had rubber skin. We spotted them easy. But these are new. They look human. Sweat, bad breath, everything. Very hard to spot.”T E R M I N A T O RA mai laboron már (informatikus majdnem**) olyan fejlett ágenseket készítünk, amik analógiái az idézet "Cyber…..
sency 2011.10.03 20:41:06
@nb: ezt próbáltam, csak a project lemaradt. Köszönet!
Némi segítséget ad ez a poszt a szóbeli felkészüléshez.A következő "módosító" (finomító) javaslataim az aktuális, a 2010/2011 tanév második félévére vonatkoznak. A tételsor megtalálható a kurzus térképen (flash).Általános megjegyzésekI-IV feltételezi, hogy a…..
Laborvezetőknek Szerdáig továbbra is a (logikailag) első hat előadás laborkártyái közül válogatva kérdezzük végig a hallgatóságot!  Arra külön figyeljünk, hogy aki nem tudott egy kártyát, az mindenképpen kapjon a következő laboron is! Innentől a laborokon a fő feladat…..
Mivel jó néhányan ráéreztek a dolog ízére, íme ide gyűjtünk majd néhány további kisbajnokságot. (Itt a kettőnél nagyobb egyenlőt érő kisbajnokságok programjait személyesen kell bemutatni és megvédeni, kivéve, ha jelezzük, hogy adott poszt kommentjeként is beküldhető.) 7…..
sency 2011.03.08 17:07:00
@Veyron007: Mikor lesz az éles bevetése a proginak? Mennék segíteni ha lehet.
sency 2011.03.08 20:12:45
@Veyron007: Szia! Félreérthető voltam, nem akarok én ott kotnyeleskedni, meg zavarni, csak megnézném, hogy hogyan működik ez a dolog, illetve lenne pár kérdésem is. Ugyanakkor egy csomó időt eltölteni ennyi jó programozó között jót tenne a szakmai lelkesedésemnek. :)