Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ksayda

1 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A napokban elkészült a Fókatelep zenekar Kaske című számára készített videoklipje, ami most itt először a Lángoló Gitárokon látható. A 2007-ben alakult, javarészt a Korai Öröm és a Colorstar zenészeiből, valamint Oláh Annamária énekesnőből álló együttes zenéjében…..
Vacskamati blog Öngyilkosság 2011.11.24 01:20:00
Az öngyilkosság egy nagyon emberi dolog. Történetben éljük meg az életünket. Ha öregségben halsz meg, lassú halállal, életed során lemondasz arról, hogy életed egy történetet alkothasson. Vitathatóan fogalmazok, de a különbséget megragadtam. Az ember történetet ír,…..
ksayda 2012.01.15 23:31:27
"Ha meg akarnám ölni magam, egészen bizonyosan senki sem okolható érte, még ha például a nyilvánvaló közvetlen indíték F. viselkedése volna is. Egyszer már elképzeltem félálomban azt a jelenetet, amely akkor adódna, ha előre látva a véget, a búcsúlevéllel a zsebemben elmennék a lakásába, elutasítanának mint kérőt, a levelet letenném az asztalra, kimennék az erkélyre, kitépném magam mindazok közül, akik odasietnek és megfognak, és miközben egyik kéz a másik után kénytelen elengedni, átugranék az erkély mellvédjén. Hanem a levélben az volna, hogy bár F. miatt ugrom le, de a kérésem elfogadása sem változtatott volna lényegesen a helyzetemen. Oda le való vagyok, nem találok más megoldást, véletlenül F.-en teljesedik be a rendeltetésem, képtelen vagyok nélküle élni, és le kell ugranom, de - és F. sejti ezt - képtelen volnék arra is, hogy vele éljek. Miért is ne szánnám rá erre a mai éjszakát, már meg is jelennek előttem a mai klubest szónokai, akik az életről meg az életkörülményeik megteremtéséről beszéltek - de kitartok az elképzeléseknél, az életbe teljesen belebonyolódva élek, nem teszem meg, hideg vagyok, szomorú, amiért az ing szorítja a nyakamat, átkozott vagyok, tátogok a ködben." F. Kafka - Naplók (1914.02.14.) A hivatkozott nem tett semmi effélét. Mondjuk nem is öregedett meg. A gondolat bája viszont ugyanaz: passzívból aktívvá tenni valami sztereotipikusan rajtunk kívül/felül állót, csak úgy nyersen, hittől, hiteltől csupaszon. Foglalkoztató probléma.
 A nem dohányzók biztosan azt mondják most magukban, hogy ez hülyeség, mert az segít a legjobban, ha nem is vesz az ember. Ez tény és való, de mint a nevében is benne van, ez egy függőség. Igaziból nincs is benne a nevébe, de ez most mindegy.  A dohányos ember hajlamos…..
A kívülállás kétségtelenül reprezentatív, ám tökéletesen értelmetlen. Ezért határoztam el, hogy megkísérlek talajt fogni így is: reneszánsz ember az info-poszt-de-pro-pre halandzsák bőséges mezején. Keresem a fogást.coming soon......
Vacskamati blog Across the Stars 2011.02.20 02:01:00
A Star Wars: Attack of the Clones (magyarul: Klónok háborúja) című film szerelmi témája, aminek a soundtracken "Across the Stars" a címe, gyönyörű. Meggyőződésem, hogy a Csillagok háborúja sorozat sikere legalább felerészben John Williams monumentális zenéjének…..