Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alice és Udi

6 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Éppen dolgozgatnék, amikor csörög a telefonom, és egy ismeretlen pesti számot jelez. „Hát te meg ki vagy, mit akarsz” – gondoltam, de azért felvettem, biztosítva magamnak három perc szórakozást. -    „Jó napot kívánok XYZ megbízásából…..
Alice és Bob Ne Bízz Senkiben! 2011.05.31 08:00:00
Hadd meséljem el, hogy sikerült két órát eltöltenem a saját farkam kergetésével, a jól megérdemelt pihenés helyett. Az egyik ismerősöm belinkelt egy cikket a Facebookon: „Java alapú kártevővel találkozhatnak a hamis VirusTotal webhelyen a netezők (link)” Java alapú…..
Egyszerűen imádom az IT biztonsági bulvárt, mert minden héten van valami, ami felborzolja az idegeimet. Ha nem éppen egy aktuális Facebook „féreg”, vagy „vírus”, akkor valami más. Egy kis kitérő annak, aki lemaradt volna a legutóbbiról. Villámgyorsan elterjedt…..
A "Személyes adatok védelmét" és a Facebookot egy mondatban említeni mindig hálás feladat. Én úgy közelítem meg a kérdést, hogy csak olyan információkat közlök magamról, melyeket kiírnék bármilyen nyilvános weboldalra is. Könnyen vissza lehetne élni velük, de…..
Korábbi írásomban az ITSCC 2010 negyedik feladatáról elmélkedtem. Zanzásítva az volt a lényege, hogy írni kell egy dokumentum megosztó web alkalmazást, amely nem védhető szerver konfigurációs trükkökkel, nem használhat adatbázist, és a fájlokat csak a jogosult felhasználók…..
Az ITSCC 2010 negyedik feladatának (PDF) kitalálásakor az lebegett a szemünk előtt, hogy adjunk a versenyzőknek, egy olyan feladatot, amelyik azon kívül, hogy triviális, mindennapi problémát vet fel, a megoldásban mégis meg lehessen villantani a „hacker” gondolkodást. Mi…..