Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ord

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Zugügyvéd nem sok jóval tudja az alábbi levél íróját kecsegtetni, de hátha van valamelyik kollégának használható ötlete. A levélből az tűnik ki, hogy nincs külön albetétesítve a garzonlakás, a  társasházi alapító okirat módosítása nélkül viszont nem is kaphat…..
ord 2011.02.21 12:16:36
Mindenkinek nagyon megköszönöm a társasháztól immár 20 éve vett garzon tulajdonjog bejegyzésével kapcsolatos segítségét. Pár tisztázandó kérdés, amit nem akartam részletezni: az adás-vételi szerződést annó az akkori közös képviselő és pár más tisztségviselő írt alá és emellett az ő aláírásukkal hitelesítve az "összes" tulajdonos.Az alapító okirat módosítás beadását megígérte az akkori közös képviselő, elhárított azzal, hogy "beadta", de lassú az ügyintézés a földhiv-nál.Aztán lemondott, később meghalt. Jött a követk.közös képv., kiderült, h. az előző be se adta. Akkor ő elkészíttette, tulajdonom albetétesítve lett, stb. Aztán a földhiv. nem fogadta el, mert kiderült, hogy van valahol a világban egy ember, (akiről a közös képviselet sem tudott)aki azért nem írta alá, mert a felesége nem fizette ki az ő 10%-nyi tul-át a volt közös lakásukból.Akkor jött az "aláírás-pótlási" kérelmem, amit a Bíróság elutasított. Aztán ez az ember, és az akkori közös képviselő is meghalt, újból beadták a BUDÉP-nek az alapító okirat módosítást, és ekkor derült ki, h. az önkormányzat nem írja alá, mert az elkészült alapító okirat módosítást nem fogadja el.Papíron próbálnak v.mi pincéket "átíratni" a tulajdonukba, de ennek a variációnak is már 5 éve, és azóta sem történik semmi.
Elnézést, ha nem tudom teljes részletességgel a 20 év kálváriáját leírni, de a harcot nem adhatom fel, ez lenne a diploma és 8 szakma gyakorlatával "kivívott" 40000.-Ft-os nyugdíjam kiegészítése. A garzont összkomfortosítottam, többször felújíttattam, nyilván a társasház nem tudja a mostani értékének a töredékéért sem visszavásárolni.
Így jelenleg az alapító okirat kb. 110 éves?! Úgy látom, ha az akkori szerződés nem érvényes, akkor semmi akadálya nem lehet az "elbirtoklásnak" Kérdés, hogy mit kell beadni ehhez a Bíróságra.
Türelmüket, és véleményüket köszönöm köszönöm. A polgármesternél már voltam, megígérte, h. utánanéz. Kérdés, h. hová menjek még?
Nekem abban az időben eszembe sem jutott, hogy egy közös képviselő becsap, akkoriban még volt munkám reggeltől estig, és 2 gyereket neveltem egyedül, így nyilván rábíztam magam azokra, akiknek jól kellett volna eljárni.