Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mickey7

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi időben gyakran kattintok a blogon a „MULTMENTO” névre, és figyelem a bejegyzés számlálóm adatait. Ez a bejegyzés az ezredik. Csodálkozom magamon, hogy ilyen kitartó vagyok, és eljutottam idáig. Hogyan tovább? – Gondolkodtam el. A válaszadásban segített, hogy nemrég…..
Már háromnegyed éve minden hónapban legalább két hétvégét Fekedre megyünk. Az egykori paplakból kialakított turistaszállás állandó vendégeinek számítunk. Eddig egyetlen egyszer sem sikeredett úgy mennünk, hogy hó is legyen. Aztán a legutóbbi szombaton hajnalban lementünk…..
Korábban mutattam, hogy vettem egy kis klumpát. Határozott céllal vásároltam, mert meg akarom tanulni a klumpakészítő mesterséget. A nyugdíjas éveimben aztán majd a restaurátor műhelyemben nemcsak régi tárgyak felújításával, hanem újak készítésével is fogok foglalkozni. Ez…..
Holdjáróm volt gyerekkoromban. Azt tudta, hogy összevissza mászkált, villogtatott egy zseblámpa izzót, folyamatosan levegőt fújt, amin egy hungarocell labda táncolt és az orrában forgott egy "Y" alakú antenna. Magyar,'60-as évek közepe. Ezeket ez a példány is tudja. Viszonylag…..
Itt van az ősz. Megkezdődik a tanév. A szünidőt, ha jól használtuk ki, akkor könnyű lesz a következő tanév. Főleg akkor, ha a „Felelj, ha tudsz!” Társasjátékkal töltöttük a szünidőnk nagy részét.   '80-as évek eleje, de ez csak tipp. Egész színvonalas társasjáték.…..
Itt van az év vége, és hamarosan sok SMS jön a telefonokra, és a sok elektronikus levél kering a neten, hogy Boldog Új Esztendőt kívánjunk egymásnak. Nemrég még a postások hordták az újévi üdvözleteket. Mára két kéményseprős képeslapot hoztam. Gyerekkoromban az új évhez…..
Régóta készülök, hogy fényképezzek, és írjak az Országházról. Nehéz dolgom van, mert a legtöbbet fényképezett magyarországi épület. Zsolnay kerámia mániámból kifolyólag kihagyhatatlan, mert szinte megszámlálhatatlanul sok Zsolnay műtárgy van rajta és benne. Igencsak…..
Idén is születésnapom volt szent László napján. Ez évben szerencsésen épp szombati napra esett. Feleségem kigondolta, hogy elvisz a Zsolnay negyedbe egy kis kulturális programra. Mióta megnyitott, azóta meg akartam nézni. Jó időzítéssel nyitásra oda is értünk, és…..
Még májusban történt, hogy én is beneveztem a ’Te Szedd„ mozgalomba. A munkahelyünkön szervezték meg önkéntesek, hogy egy péntek reggel a munkahelyünkhöz közeli egyik TESZEDD gyülekezési helyen reggel nyolc órakor önkéntes szemétszedéssel kezdjük a napot. Szerencsére jó…..
Nemrég lányom vásárolt magának egy ugrálókötelet, modern műanyag, korszerű, jó drága. Járt is le az udvarra, és a garázsok közé, ahol senki sem látta ugrált is. Később aztán megunta egyedül az ugrálást, és édesanyjának is felajánlotta, hogy vesz neki egy…..
Sokáig bekerítetlenül állt a Nevenincs téren a kutya szobor. Sokszor gondoltam lefényképezni a szobrot, és a körülötte kialakult kis kutyás csoportosulásokat. Itt én többször láttam kutyát sétáltató urakat és hölgyeket megállni, és beszélgetni. Addig gondolkodtam ezen, míg…..
Januárban történt, hogy ismét INDEX2 címlapra került az egyik bejegyzésem. Néhány nap múlva aztán egy levelet kaptam, benne egy meghívást: „Kedves Múltmentő!  Örömmel olvastam a blogbejegyzését a szállodánkról:-). Szeretném meghívni egy kávéra a hotelba, ha ideje engedi,…..
Több mint kettő éve, hogy az Andrássy úton felfigyeltem egy frissen nyílt kerámiaboltra. Eleinte csak a kirakatát nézegettem, aztán az egyik délelőtt be is mentem. Vásárolni ugyan semmit sem vásároltam, de egy kerámia kiállítással felért. Először azt hittem több mezőtúri…..
Szódásüveget vettem, nem azért hogy használjam, hanem ajándéknak. Amikor megláttam a szódásüveg képét, és rajta VÉMÉND feliratot, nem volt megállás, nekem ezt az üveget meg kell vennem, és feleségemnek kell ajándékozni. Feleségem nem szódásüveg gyűjtő, de…..
mickey7 2012.10.11 16:59:51
@MULTMENTO: Ezt mondjuk nem csodálom :)
Jó az írás és biztos régi emlékek törtek felszínre. A falu, a gyerekkorunk... valljuk be mi is sokszor gondolunk vissza rájuk.
 Megpróbálkozunk egy új ajánlóval péntekenként - közzéteszem az én kedvenc képeimet a hétről, itt a nagyképesen.  Egyre több a jó fotó, keressük a jó csatornákat, hogy megmutassuk őket, ez is egy lehet a sok közül.  Ezek tehát az én kedvenc képeim a 7.…..