Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cheyenne

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy darabig elvisz a láb is...de gyilkos ingoványhoz ér...félelemes szakadékhoz ér...zúgó folyam partjához ér...és akkor nincs tovább. Egy darabig elvisz a szív is...utat lel ingoványon át,lélekvesztő a folyamon...aztán elér oda, ahola szívnek sincs tovább. És ha már…..
Sajnos azt kell mondanom, régóta küszködöm azzal, hogy bizonyos feladataim félbemaradnak. Ez természetesen annak az életmódnak és szolgálatnak is köszönhető, amiben élek. Biztosan tudjátok, hogy igyekszem rendelkezésre állni, hiszen a lelkészhez olyankor is érkezhetnek, amikor…..
Igék, imák, képek Egyébként 2011.05.24 22:33:00
Ha egyszer majd megírom a memoárjaimat, akkor lesz elég élmény, amit megosszak az utókorral. Csak a mögöttem álló fél évban szereztem annyi emberekkel kapcsolatos tapasztalatot emberekkel és helyzetketelési ismeretet, amit akár éveken keresztül tanítani lehetne.…..
cheyenne 2011.06.03 14:25:13
Kedves Lelkésznő!
Születésnapi jókívánságként egy Marcus Aurélius gondolatot küldök.A sztoikus filozófia azt hiszem nem áll messze a keresztény gondolatkörtől sem:
"Az emberek búvóhelyeket keresnek maguknak: falun, tengerparton, hegyeken. Te magad is szoktál effélékre vágyva vágyni. Micsoda korlátoltság! Hiszen megteheted, amikor csak akarod, hogy önmagadba visszavonulj. Mert az ember sehová nyugodtabban, zavartalanabbul vissza nem vonulhat, mint a saját lelkébe, különösen, ha olyan a belső világa, hogy beletekintve azonnal teljes békesség tölti el. A békesség pedig azonos a lélek harmóniájával. Ne vond tehát meg önmagadtól egyetlen esetben sem ezt a visszavonulást, s újhodj meg lélekben." (Marcus Aurelius)
Nem lehetünk egyszerre mindenhol jelen,a tökéletes isteni attribútum, csak törekedni tudunk rá. Nem hiszem,hogy egyforma intenzitással kell mindig minden feladatunkban jelen lennünk,megfelelve a mások által rólunk alkotott képnek.
Van egy kedves református énekem,ami sokszor jut az eszembe,ha már kimerültnek és csalódottnak érzem magam,s ebből erőt tudok meríteni,biztos ismert az evangélikusoknál is :
"csak légy egy kissé áldott csendben:
Magadban békességre lelsz
Az Úr rendelte kegyelemben
Örök bölcs célnak megfelelsz.
Ki elválasztá életünk,
Jól tudja mi kell nekünk.
Sok erőt az újonnan vállat feladathoz és bölcs szívet kívánok a továbbiakhoz:Kata
Intenzív és hosszú napok után végre ismét itt vagyok, hogy legalább néhány napvégi gondolatomat és érzésemet megosszam.Most éppen az motoszkál a fejemben, hogy rengeteg gyakran használt mondatot vélünk igaznak, miközben szerintem azok alapjában véve ferdítik az igazságot.…..
Gyermekkoromban azt képzeltem, hogy Isten van a napsugarak ragyogása mögött. Ahogyan átszűrődött a fény a felhők mögül és széles sávolban tört elő, becsíkozva az eget, valami földüntúlit sejetettem mögötte. Pedig olyan keveset hallottam Róla akkoriban.  Aztán volt idő,…..
Igék, imák, képek A csodáról 2011.02.24 20:56:00
Te nem hiszel a csodában, tagadod? Nézdcsak, nem győzhetlek  meg, mert a csoda legfőbb ismertetőjele, hogy csodálatos - nem lehet bizonyítani, mint egy élettani tényt, nem lehet fényképezni, sem előre, mennyiségtani törvények szerint megjósolni és kiszámítani. A csoda…..
Igék, imák, képek Vitaminhiány 2011.02.23 13:11:00
Ki ne ismerné ezt az állapotot? Megdöbbenek, mert eddig- megboldogult fiatalkoromban- ilyet még nem tapasztaltam. 35 felett viszont így tél végén érzem, lassan kiürülnek a tartalékaim. Jelzi ezt a fáradság, a szellemi teljesítőképesség csökkenése- de vannak ennek egyéb…..
"Mi a csoda? … Hát egyszerűen az, hogy a szerelem örök, emberfeletti és titokzatos erejével megszünteti a magányt, eloszlatja a távolságot két ember között, lebont mindenféle mesterséges választófalat, melyet társadalom, nevelés, vagyon, múlt, emlékek emeltek…..