Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NoP

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt tűnt fel, hogy nem működött a központi zár sem.Rajta maradt a világítás és egy éjszakát meg egy egész napot állt így a malacom.Egy élemedett korú Opel tulaját kérem bikázásra: eredménytelen.Kihívok egy autómentőt, a neten találtam őket, egy órán belül…..
Belsőség Heti merítés 2013.04.14 08:52:55
A Digó Limó újra támad  Miután a kirojtolódott idegszálaimat összecsomóztam, eljöttem Újvárosba, van itt egy ürge, ő csak Fiatokkal foglalkozik. Istenen, vannak még rajtam kívül is aberrált barmok...Betettem a kocsiba az oldalbordát (ő szép), magamat (én közepes), és…..
Adam Orth a Microsoft kreatív igazgatója – elég magasan van tehát a céges a táplálékláncban, még ha nem is a piramis legtetején áll. Éppen ezért kellene vigyáznia arra, hogyan kommunikál. Történt ugyanis, hogy a Kotaku két bennfentes forrásra hivatkozva megírta, hogy a…..
NoP 2013.04.07 14:09:04
@nyisziati: Pusztán rámutattam, hogy te sem vagy tévedhetetlen. Hovatovább nem értem, hogy - amennyiben valóban nem értesz az informatikához - miért vagy fennakadva pl. egy parancssor eltűnésén, ami egyébként szintén nem igaz. Van parancssor az XP-ben is (és NEM a csökkentett mód parancssorral opcióra gondolok). A kevésbé hozzáértők elöl el van rejtve, mert amúgy sem tudnák használni.

A Win 3.x (és elődei, leszámítva az NT vonalat) egy KIEGÉSZÍTŐ volt a DOS-hoz, külön is kellett őket megvenni. Ezért nem is indult automatikusan. Ezzel szemben a Win9x önálló operációs rendszer, jóval több egyszerű grafikus shell-nél. Ilyen formán persze, hogy automatikusan indult a grafikus módddal egybegyúrt védett módú része!
Ennek talán a Wikipédiánál hitelesebb forrásnál is utánajárhatnál. Tessék, itt egy link kezdésnek: blogs.msdn.com/b/oldnewthing/archive/2007/12/24/6849530.aspx.
Mindezek ellenére ADOTT VOLT A LEHETŐSÉG, hogy ne induljon automatikusan a GUI. Nem lett megszüntetve sem a DOS-prompt, sem a könyvtárban való mászkálás lehetősége. :)

Megbüntették az MS-t, persze, ebben igazad van. Ott is van a böngészőválasztó! (Persze az SP1 után véletlenül kimaradt... :)) Itt viszont arra kell figyelni, hogy ha egyszer mamutvállalat vagy, bármit is teszel, lesznek, akik hülyének néznek érte. Ez az elterjedtség velejárója, sokan vagyunk, sokféle igényekkel. Most őszintén, neked jó, ha kiveszik a böngészőt az oprendszerből? Mivel fogod letölteni a FF-et, Chrome-ot, Operát, vagy éppen amire esküszöl? Esetleg ne legyen rajta egyből a telepítőlemezen az összes browser? Vagy ne az összes, hanem csak a népszerűbbek? Aztán mi van, ha valami kisebb cégecske, ami mégis baromi fontosnak tartja magát, éktelen anyázásba kezd, perel?

Azt, hogy az MS legszívesebben mit tenne a Secure Boot-tal, te is és én is maximum csak sejthetjük. Ez tehát nem TÉNY. Vegyük továbbá hozzá azt is, hogy arról nem feltétlenül(!) az MS tehet, hogy egyes OEM-ek firmware-jei megnehezítik, vagy éppenséggel elérhetetlenné teszik az SB kikapcsolását. Úgy vélem azonban, hogy aki van annyira fejlett felhasználó, hogy felmerül benne több OS futtatásának lehetősége, és a virtualizáció is ki van zárva (helló, Win8-ba épített Hyper-V!), az már eleve megfelelő hardvert fog választani. Vagy megkér egy hozzáértőt.
Mindenesetre aláírták azt a nyamvadt bootloader-t.
NoP 2013.04.07 17:55:30
@nyisziati: Te figyu már! Nem szokásom másokat lesötétezni, most sem tettem. Ha erre a mondatomra gondolsz: "Mégis van sötétség a te fejedben is?", akkor szeretném veled közölni, hogy a szavak sorrendjétől függően módosul ám a mondat értelme! Megjegyzem, én csak újrafelhasználtam a beszélgetésben korábban - általad is! - leírt szavakat.

Az MS-t védeni pedig nem tisztem, nem is célom. Pusztán mertem remélni, hogy a témában, amit TE felvetettél (win9x autoboot, autoexec.bat-féle MS-összeesküvés) fogékony leszel új ismeretekre olyantól, aki azt nálad jobban ismeri.
NoP 2013.04.08 19:49:01
@nyisziati: "...bicskanyitogató arcátlansággal vágta az arcunkba, hogy "szokj hozzá!", amit én sem tudtam szó nélkül hagyni..."
Én meg a te általad olyan bicskanyitogatóan nagy arccal leírt maszlagot (autostartos, kikapcsolhatatlan win95 GUI monopolista jujj!, "kizárólagos"(!) IE, parancssor eltüntetése) nem tudtam szó nélkül hagyni. :)
IDDQD Heti retro: Doom 2013.01.07 16:15:13
Feléled retrorovatunk, méghozzá fanfárral és dobpergéssel, mert számunkra igen fontos játékról lesz szó, az idén decemberben húszéves Doomról. Hogy a játék fontos nekünk, arra apró jelek utaltak már a blogban. Például a blog nevét is a játék egyik cheatje adta, de vallottunk…..
NoP 2013.01.09 23:02:29
@NoP: 'sszus, sokáig ültem rajta, közben a pályaszerkesztést nálam sokkal hozzáértőbb sokkal jobban elmondta. Meg még egy elütést is benne hagytam a szövegben. :(
NoP 2013.01.10 16:34:21
@Reactor: ha most éppen GZDoom-ban dolgozol, akkor az ő általuk az eredeti, modder szempontból nagyonis átlátható engine-hez hozzátákolt 3D-s kiegészítés kifejlesztőit okold a bonyolultságért - de persze ha csak a "szakmaiság" égiszébe neked belefér az, hogy bárkit, aki egy ilyen szép megoldást fel tudott úgy turbózni, hogy valódi 3D-s legyen, betámadsz azzal, hogy "bonyolult az editor, 'szdmeg".
NoP 2013.01.10 18:35:53
@Bobby Newmark: pont ezt szerettem volna mondani, hogy az ég egy adta világon semmi, de semmi problémám nem lenne a mondandójával, ha nem úgy állítaná be magát, hogy ő az über-szakember.

Másodszor töltöttem le a Tristania3D-t, másodszor ment el a kedvem a kipróbálásától. Inkább tolom még egy kicsit a Doom3 BFG Edition-t (amely mint tudjuk, nem lett a legjobb, de leárazva vettem, és örülök, hogy felkerült a polcra). Az már bizti, hogy ultra-violence fokozaton továbbra sem jelent akadályt halál nélkül végigmenni a Knee-Deep in the Dead-en. Sajnos az E2M6-on egy csapda kivégzett, mentés nem volt... majd legközelebb.

(Aki esetleg kötekedne, miszerint a BFG Edition gáz, elmondom, hogy Steam-en megvan a teljes DOOM collection, de szerettem volna egy dobozos példányt a polcomra. Valamint az az igazság, hogy szerintem achievement-et gyűjteni jó.)
Malacorrú ABS - ennyi volt... 2012.01.18 14:39:00
Nem vagyok túl hepi!Jártam a Mozaik utcai VW szervizben, leánykori nevén Óbudai Autójavító Kft-nél.Megkísérelték felvenni a kapcsolatot az autót számítógépével, hogy az hátha elárulja, mi a baja az ABS-nek.Nem sikerült.Azt mondták, kész, ennyi, nincs tovább, nem tudnak mit csinálni, ez túl öreg…..
IDDQD Az Armageddon elmaradt 2011.05.22 13:03:49
 ...de lesz helyette Carmageddon! Nem tudom, hogy direkt a tengerentúlon komoly hisztit kiváltó, befuccsolt világvége-jóslat idejére időzítették, vagy véletlen, mindenesetre a carmageddon.com oldalon elindult egy visszaszámláló, ami csak azt jelentheti, hogy a nagy pre-E3…..
IDDQD "Nyasgem, Microsoft!" 2012.02.17 16:11:00
Van az úgy, hogy egy játék eleinte úgy multiplatform, hogy konzolos és PC-s változatot is terveznek belőle, aztán, ahogy telnek a fejlesztéssel súlyosbított napok és hetek, a kiadó egyre inkább úgy érzi, ideje lesz a "multiplatform" nyugati jelentését használni csak.…..
NoP 2012.02.17 22:52:29
@Pitypalatty úrfi: tessék, itt egy link, a Google első öt találata közül való: news.cnet.com/sony-ps3-is-hard-to-develop-for-on-purpose/. Általánosságban elmondható, hogy a feladatok végrehajtását párhuzamosítani - néhány triviális feladat, pl. renderelés (lásd 3d gyorsító kártyák, raszterizálás) kivételével - nehéz dolog. Szólj légyszi, ha eljuttok odáig a tanagyagban! Mielőtt félreértenéd, ez baromira nem ellened szól! A PS-ben 6 vagy 7 db vektorproci van. A mai PC-programozók kettőnél többel sem feltétlenül boldogulnak, és hidd el nekem, hogy PC-programozóból több van, mint másból. Főleg konzol-kódolóból.
Mindazonáltal igazad van, fix hardverre természetesen egyszerűbb programot írni, ezt nem is vitatom!

Más, és nagyon offtoic: a lapban is kértelek már titeket, MrEd, és ott be is fejeztem, de tényleg nem lehetne azt befejezni, hogy pl. a reloaded szót úgy tanítjátok meg kimondani az ifjúsággal, hogy "rilóded"? Vagy legyen angol, vagy magyar az egész, de így... :(
NoP 2012.02.17 23:26:52
@moli: Van itthon konzol. Megbántam a megvételét. Ezek szerint nem én vagyok a célközönség? Ez utóbbi kifejezésen el kéne gondolkodni mindenkinek, aki itt érvel, pro és kontra.

@Pitypalatty úrfi: ez a jövő. De szerinted miért nem fektetnek akkora hangsúlyt erre a témára? Puszta lustaságból tán? Nem akarják veletek megosztani a milliárdokat érő infókat...? Vagy...?

Mégvalami: Chocho publikál a pcguru.hu-n, régebben csöpögött az általa jegyzett cikkekből a konzol-imádat, mára viszont eléggé korrekt hozzáállása van. Az IDDQD szerkesztősége vajon miért tartja fontosnak egy olyan platform fennlétét, amin be sem lehet vinni az adott cheat-kódot, meg nincs is mibe? :)
NoP 2012.02.18 10:13:21
@MrEd: végülis gyaláztuk is egy kicsit az MS-t, hiszen miattuk vált x360-exklúzívvá az Alan Wake, másrészt viszont dicsőítettük is - persze csak áttételesen -, hiszen aki a PC-re játékeszközként (is) tekint, az bizony az esetek 99,9%-ban ígyis-úgyis Microsoft terméket használ. :) (Éééés most vajon elvittem-e a témát Linux vs. MS háború felé? :))

@MrEd: bocs, hogy felhoztam ezt a kiejtéses dolgot, igazad van, nem itt a helye. Bár azért egyre többen vagytok itt onnan, ezt tudnám felhozni a mentségemre. O:)

@Pitypalatty úrfi: sajnos nem tudok neked párhuzamos feldolgozással kapcsolatos anyagot ajánlani.
IDDQD Virítsd a lóvét! 2012.01.17 14:50:50
A lengyel CD Projekt kiadó tavaly decemberben kavart kisebb botrányt azzal, hogy egyesével kereste meg a Witcher 2 torrentes letöltésén kapott júzereket Németországban azzal, hogy legyenek szívesek átnyújtani 911,8 eurót a cégnek a warezolás fájdalmát enyhítendő, vagy…..
NoP 2012.01.17 16:58:55
@bucbuc: ha jól látom, a Witcher 2-t aktiválni kell a neten keresztül. A felszólítás után ez bukta _lehet_.

@Ken_Lee: attól még, hogy egy felszólítást eldob valaki, az bizony érvényes marad. Tudod ez olyasmi, mint hogy a szabályok betartása alól nem ment fel az, hogy nem ismered őket.
IDDQD Heti retro: Test Drive 2011.08.25 07:30:00
A Heti retróban elég kevés autószimulátor volt eddig (talán csak a Stunt Car Racer meg a Street Rod), pedig a műfajban akad néhány szépen megöregedett klasszikus. Például a Test Drive, ami mind Amerikában, mind Európában nagy sikereket aratott, vezető fejlesztője pedig olyan…..
NoP 2011.08.25 19:00:50
@newnt55: 64-en is (csak tán régi SID kellett hozzá).
NoP 2011.08.25 20:47:41
@Wertzui: azért a Test Drive Unlimited nem volt rossz, és szerintem jobbára meg is felel a kritériumaidnak. A belső nézet meg szerintem isteni benne. :)
A VW márkaszervizekről még a munkafelvevő is lebeszél: túl drága az óradíj és nincs arányban a javítás díja az autó értékével. Egy ismerős munkafelvevő is ugyanezt mondta. Ő oldott meg néhány éve egy rejtélyes problémát, amivel a megszokott szerelőm nem tudott…..
IDDQD Bezár a PC Guru 2011.07.08 13:56:00
Úgy tűnik, most már hivatalos, amit a zuhanyhíradó suttog pár hete: a német Motor Presse kiadó megelégelte a veszteséges működést és kivonul Magyarországról, pár magazinját átveszi más cég, párat meg bezárnak. Utóbbi kategóriába esik a PC Guru, az egyik legrégebbi magyar…..
Malacorrú Megint jó a malac! :-) 2011.06.23 11:10:00
         Tegnap hazajött mindkét autó. Az öreg kiváló, az új bizonytalan.Nem kicsit, nagyon!A VW is a fenének gyárt olyan autót, amivel aztán csak baj van és a szervizben is egyfolytában hümmögnek.A Touareg a Porsche Pesttel és az…..
NoP 2011.07.01 17:05:25
@malacorr: szerintem érdemes lenne, igen... különösen azért, mert az én mosolygósomban a szelepfedél fölött, úgymond a motor tetején van az alapjárati léptetőmotor, és kíváncsi vagyok, hogy a tiédben hol található ez az alkatrész. A fotódon látszana, ha neked is ott helyezkedne el.

Egyébként én is rendszeres visszajáró olvasód vagyok, de eddig mindig hallgattam mélyen. Most viszont felmerült bennem a gyanú, hogy - lévén az utóbbi posztok tanúsága alapján nem feltétlenül vagy megelégedve a szerelőddel - esetleg becsaphattak, és ezt nem hagyhattam szó nélkül. :)
Én is ilyen nyugdíjas szeretnék majd lenni rovatunkban bemutatkozik Wacko Jacko, aki 66 éves, a nappalait a kertészkedés és a vitorlázás tölti ki, éjjel viszont átvedlik Battlefield-veteránná, és online osztja a fejlövéseket a Bad Company 2-ben. A videó nekem egy picit túl profi a…..
Egy különösen szigorú amerikai szövetségi törvény miatt akár 15 évre rács mögé kerülhet Marvin Wimberly, egy játéktermi automatákat gyártó és szervizelő orlandói cég alkalmazottja, mert megbuherálta a cég játékgépeit.Marvinnak, mint az elromlott gépeket megjavító…..
„Egy nagy nörd vagyok, aki szeret rajzolni” – írja magáról Megan Lara, egy 22 éves amerikai lány, aki egy farmon nőtt fel, de gyökereitől elszakadva grafikus és illusztrátor lett. A hölgy lenti munkái a napokban megjárták a játéksajtót, ami nem csoda, nagyon…..
NoP 2011.02.20 15:16:40
Első hozzászólásom, üdvözlök mindenkit! :)
@hallari: Borzasztóan össze vagy keveredve! A HTML5 egy szabvány, abban nincs GPGPU... maximum annak a TÁMOGATÁSA. Ahhoz, hogy azt kihasználd, megfelelő videokártya is kellene... a Radeon 9200 sajnos semmiképp sem minősül annak. Mint előttem is írták, a lassulásod oka az Ati és Linux kombinációja. A Java-t meg nem is tudom hogy keverted a Flash-hez. :)
NoP 2011.02.20 19:18:59
Az alapján, hogy a prohardveren "Újabb olcsó megoldásokkal rukkol elő ősszel az NVIDIA" (prohardver.hu/hir/ujabb_olcso_megoldasokkal_rukkol_elo_osszel_az_nvidia.html) címmel találtam róla hírt 2007-ből (!), sajnos a GeForce 7025 sem mai csirke, GPGPU-ként nem használható (DirectX9-es). Linuxon pedig korábban nagyon ment a sírás, hogy gyenge a hw-gyorsítás támogatás a flash-alapú videolejátszásban... Itt (www.roytanck.com/2008/11/18/whats-up-with-linux-and-mac-flash-performance/) pl. azt írják, hogy a Flash 10 sokat gyorsult a kilenceshez képest, de még így is jóval lassabb, mint más platformon.
Lehet, hogy csak egy mag dolgozik neked 80%-on, a többi pedig pihen?
Javasolnék egyébként egy szakmai fórumban történő problémafelvetést.
NoP 2011.02.20 19:21:41
@hallari: De röviden:
1. Linux+Adobe Flash
2. Nincs GPGPU-d, nem fog neked majd letöltődni a Firefox 4, 5, 6-os főverzióival sem.