Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lamancha

63 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Család, barátok, óvoda, iskola, munka, otthon - mind megannyi kötelezettsėget jelent. Feladat feladat hátán és jó lenne minden elvárásnak megfelelni. Bosszantó például 9 órakor rádöbbenni arra, hogy a nagyfiú ünneplő helyett pólóban ment az aznapi fotózásra. És ezen az sem változtat, hogy…..
A nyáron a nagylányommal hastáncfesztiválon jártunk, ahol számos színvonalas előadást tekinthettünk meg. Felléptek mestertanárok és közel amatőr csoportok egyaránt, így volt alkalmam megfigyelni számos hölgy produkcióját, fellépés közbeni viselkedését. És megdöbbentő tapasztalat volt számomra…..
Négy gyerek sok feladattal jár, az utóbbi évben pedig sorra jártuk az egészségügyi intézményeket, mert mindegyiknek volt éppen valami gondja-baja. Jártunk fogászaton, ortopédián, gasztroenterológián, nephrológián; elkaptuk a bárányhimlőt, a skarlátot. Sokszor este elalváskor jutott eszembe, hogy…..
Szintén a család érdekeit szolgálja a másik új elhatározásom: a kütyü-stop. Gyakran kapom magam rajta, hogy ha akad pár üres pillanatom, rögtön a telefon felé nyúlok. E-mailek, üzenetek, egy-két érdekes cikk, fórumbejegyzések, stb. Megrázó élmény volt, mikor egyszer letéve a telefont, a másfél éves…..
Kim John Payne Egyszerűbb gyermekkor című könyve remek útmutató a gyermeknevelés nehéz helyzeteiben. Talán a legjobb könyv, amit a témában valaha kiadtak. Ebben szerepel az esti rituálék között a gyerekek számára kijelölt néhány perc, melyben megoszthatják a szülővel azokat a dolgokat, amelyek…..
Havi 5 dolog Január 2016.12.31 07:08:44
Januárra meghatároztam az első 5 új szokást. 1) Esti 5 perc mindenkinek 2) Kütyü-stop 3) Napi rutinok 4) Tartásjavító gyakorlatok 5) Feladatlista Neked mi az az 5 új szokás, amit MOST azonnal be tudnál illeszteni az életedbe a boldogabb hétköznapokért?..
Nagyon megragadott Gretchen Rubin Boldogságterv című könyve, melyben leírja, hogyan kereste egy éven át azokat a dolgokat, amelyek boldogabbá tehetik az életét. Havonta egy-egy témát járt körül, és összegezte a tapasztalatait. Az egész könyv rendkívül inspiráló és elgondolkodtató. Nem mintha…..
Szép ház eladó A környék 2016.02.17 19:53:19
Csendes, békés kertvárosi környezet Eladásra kínált otthonunk a XVIII. kerület egy kellemes zöldövezeti részén helyezkedik el, jó szomszédságban, családi házas környezetben. A közelben kisebb boltok, óvoda, játszótér, gyorsétkezde található. Nem messze helyezkedik el a frissen felújított Béke téri…..
Szép ház eladó A kert 2016.02.17 19:24:22
Ebben a bejegyzésben körbejárjuk a házat és a kertet minden oldalról. A földszinti bejárati oldal Annak érdekében, hogy láthassuk a házat zöldbe borítva is, a Google Earth szolgáltatásait igénybe véve, íme egy nyári kép az egyik utcafrontról. A ház előtt dió- és szilvafák, az előkertben…..
Terasz Az emeleti terasz hatalmas, 28 m2-es alapterületével lehetőséget ad nagyobb grillpartik, családi rendezvények lebonyolítására is. Amint látszik, nagyobbik része fedetlen. Tájolásából adódóan délelőtt napos, koradélutántól pedig szellős, árnyékos. A terasz a másik oldalról Ezen a képen…..
Szép ház eladó Emeleti nappali 2016.02.17 18:14:49
Emeleti nappali A lépcsőházból nyíló emeleti nappali szintén speciális elrendezésű, napsütötte helyiség, melynek mennyezeti felépítése igazán különleges. Két falát óriási ablakfelület borítja, így a nyári déli meleg órák kivételével minden napszakban rengeteg természetes fényt enged be. A…..
Szobaablakok az emeleten Az emeleti közlekedőből a szobák irányába nézve rögtön a két szoba ablakai keltik fel a figyelmet, melyek egymás tükörképeiként együtt egy összefüggő ablakfelületet alkotnak. Az ablakok az utcafrontról nézve Az utcáról nézve a két egyforma elrendezésű szobát, ez az…..
Emeleti fürdőszoba Az emeleti fürdőszoba a közlekedőből nyílik, szintén speciális elrendezésű helyiség. Nagy kád, wc és bidé is helyet kapott benne, a szellőzést két ablak biztosítja. Az emeleti fürdő egy másik szögből Ezen a képen jól látszik, hogy a fürdőszoba egyik fala ferde, ez is a ház…..
Emeleti közlekedő Az emeleti nappaliból nyíló közlekedő tulajdonképpen egy folyosó, melyből megközelíthető a többi emeleti helyiség: a két szoba (ajtajuk a képen bal oldalt egymás mellett), velük szemben a háztartási helyiség, a folyosó végén pedig a wc és a fürdőszoba. Beépített szekrény a…..
  Emeleti konyha Az emeleti konyha a nappalival egy légtérben, egy boltíves bejárattal elválasztva helyezkedik el. A konyha szépen csempézett, mindkét falán igényes beépített szekrény található. A fotón látszik, hogy egy mosogatógép is befér a szekrények közé. A szemközti falon kaphat helyet a…..
Szép ház eladó Irány az emelet 2016.02.17 16:01:43
Bejárat a lépcsőházba Az emeleti lakás külön bejárattal rendelkezik, a másik utcafrontról nyílik, így teljesen elválasztható a földszintitől. A kertből belépve egy egyedi tervezésű csigalépcsős lépcsőházba jutunk. Innen két ajtó nyílik: az egyik a földszinti lakás egyik szobájába (innen készült a…..
Földszinti wc Az előszobába belépve rögtön bal oldalról nyílik a mellékhelyiség. Igényes csempével, szellőzését ablak biztosítja. Az ajtó mögötti falon kisebb polc, szekrény is elfér. Földszinti fürdőszoba A fürdőszobába szintén az előszobából juthatunk be. A kád feletti ablak tejüveggel…..
A földszinti konyha A földszinti konyhába az előszobából tudunk belépni a képen látható ajtón keresztül. A konyhában beépített szekrény és gáztűzhely kapott helyet, a szemközti oldalon asztallal, székekkel. A tűzhellyel szemben lévő ajtón keresztül juthatunk be a kamrába. Kamra a földszinten A…..
A földszinti lakásban három, nagy alapterületű szoba kapott helyet. 16,6 m2-es szoba a földszinten Ez a szoba közvetlenül a bejárat mellett nyílik az előszobából. Parkettás, nagy ablakfelülettel rendelkezik. 25,8 m2-es szoba a földszinten A legnagyobb földszinti szoba szintén parkettás,…..
A földszinti bejárat A földszinti lakást egy kis teraszról közelíthetjük meg. A bejárat mellett található a villanyóra-szekrény. A terasz hátsó végéből nyílik a lejárat a kb 10 m2-es pincehelyiségbe. A pincében található a földszinti lakás fűtését biztosító gázkazán és a vegyestüzelésű kazán…..
Szép ház eladó Alaprajzok 2016.02.16 16:18:42
A földszinti lakás alaprajza A földszinti lakás alapterülete összesen 105 m2. Az előszobából nyílik a három szoba, a wc, a fürdőszoba és a konyha-étkező, mely akár külön is választható. A konyhából nyílik a kamra. A 18,65 m2-es nagyszobát ajtó köti össze a lépcsőházzal, így biztosítható az átjárás…..
Szép ház eladó A házról... 2016.02.16 15:18:52
Kétszintes, egyedi tervezésű kétgenerációs családi házunk eladósorba került Pestszentlőrincen, a XVIII. kerület egyik igényes kertvárosi övezetében. A '60-as években az 530 m2-es saroktelken épült lapostetős házunkra 1992-ben építtettünk rá egy emeleti lakást, az ingatlan így 200 m2-re bővült és…..
Mazsolázó Mindent a babának! 2011.11.09 21:40:00
Eltűntem egy jó időre és nem is tudom, mikor fogok tudni megint érdemben írni valamit. Indítottunk egy másik blogot, ami elég sok időmet elveszi. Olyan akciókat gyűjtünk, amelyek baba-mama termékekre vonatkoznak. Kuponok, kedvezmények, árengedmények és programajánlók.…..
Mazsolázó Kimozdulás gyerekekkel 2011.06.30 12:53:00
Ha az ember gyerekkel indul neki, gyakran egy hajókoffer se lenne elég a cuccoknak. Nekem több listám van a bepakolnivalókról a program hosszától, jellegétől függően. Igyekszem a minimumra törekedni. Most a szobatisztaságra szoktatás alatt mindegyik csomagba kerül még több…..
Bár pillanatnyilag több recept is van a tarsolyomban (pl. szunyogriasztó, szunyogcsípésre való), visszatartom még mert feltétlenül szeretném megosztani veletek Niamanó második receptjét. Ekcémára krémet már többen kerestek itt az oldalon, legutóbb Narancshab kommentjében…..