Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szampó

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tonhalas tésztának van egy nagyon jó kis könnyű változata, amit ma Monchival készítettünk. Abban különbözik a klasszikustól, hogy a szószt nem főzzük, hanem egyszerűen csak kikeverjük, aztán hűtőbe tesszük legalább fél napra, már a kifőzött tésztával együtt. Monchi…..
Nahát igazi kulináris élvezetekben volt részem a héten, méghozzá szicíliai módra. Úgy kezdődött az egész, hogy Monchival elterveztük, hogy mindketten kiveszünk egy szabadnapot, és lemegyünk a tengerhez. Így is tettünk, méghozzá szerdán.Reggel kicsit csalódottak voltunk,…..
 Megvolt az előadás, az idei első, a bevezető, már láttam is róla a videót, tegnap megnéztük páran Monchinál.Jól indult az egész est, mindenki hívta a barátait, én is, beszélgettünk, ettünk-ittunk (spaghetti alla seppia, zuppa con frutti di…..
Már megint ez alatt a két hét alatt annyi minden történt, hogy csak kapkodtam a fejemet.A flamencoórákon többször is összecsapások voltak különböző okokból, melyek során a szerepem a békítőtől a támadott félen keresztül a támadóig terjedt. Holnap lesz egy festa flamenca,…..
Múltkor esett a hó! szombaton. szenzációs volt, ahogy reagáltak rá az itteniek, mindenki az ablakokban csüngött, onnan bámult kifelé és boldogan nevetgélt, az autók iszonyú lassan haladtak, pedig máskor agyba-főbe száguldoznak. Mindenki külön elmesélte nekem az…..
Végül elkészültem időben a múltkor, csak a hajam volt kicsit vizes. Jó volt, elmentünk Modicába egy barátunk nemrég nyílt teázójába egy koncertre. A koncertnek már csak a végére értünk oda. Guglielmo Tasca pedig nagyon jó, de fél 10kor abbahagyni egy…..
Hívott a Patkány. Igaz, hogy előbb én hívtam, de nem vette fel, és később visszahívott. Még két évvel ezelőtt megbízott egy nagyobb lélegzetű fordítási munkával. Ezt tavaly befejeztem, bár többször módosított rajta, és még franciául is lefordíttatott egy részt. Szóval…..
Újabb felfedezést tettem! Nem mondanám korszakalkotónak, de mindenképpen előremutató!Hetek óta tartó forradalmi hangulatom levesfőzésre ragadott. Amikor a víz már forrongott, benne a babérlevéllel , leveskockával, pancettával, levestésztával hirtelen ötlettől vezérelve, ahogy…..