Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stux

13 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sajnálja, de előző nap kondizott és a súlyzó kiesett a kezéből ráesett és eltört 2 bordája, levegőt is alig bír venni (hallatszott a hangján) Kedves Szakítósblog!! Már nagyon régóta hű olvasótok vagyok, és már egyszer küldtem is be ide egy szakításos történetemet.…..
Míg Amerikában, az 1950-es években szerelemittasan szteppeltek a fess hősök, hazánk filmjei milyen hangulatot tükröztek? Természetesen az élet nálunk is szép volt! Kedvencem az Állami áruház (Gertler Viktor 1952-es zenés vígjátéka), ahol különösen a Duna parti csónakházban…..
Az élet szép! Tánc! 2011.03.15 14:02:00
Hajdanán kitaláltuk barátnőmmel, hogy elmegyünk szteppelni, mert az milyen klassz! Kellemes régi zenékre, könnyedén, vidáman fogunk táncolni, akár a filmeken!  – gondoltuk mi.. ebből tulajdonképp csak az első valósult meg, de az sem teljesen, mert 10 másodpercenként le…..
Mikor próbálok „Az élet szép!” hitvalláshoz posztot kitalálni, elsősorban könnyedebb színdarabok, filmek jutnak az eszembe (habár ez talán az eddigi bejegyzésekből is kiderült). Végül is, ez nem is olyan furcsa, hiszen ezek a szórakoztató műfajok sok emberhez eljutnak,…..
Egyszer láttam egy életrajzi filmet róla, és teljesen lenyűgözött az a kitartás, energia, ami őt jellemezi. Annak ellenére, hogy nagyon tehetséges, és voltak sikerei, a díjjak is csak úgy záporoztak (minden rangosabb díjat begyűjtött, köztük a Tony-díjat, a Mar del Plata-i…..
A franciák tudnak élni. Legalábbis, ha Párizsra gondolok, az első kép, ami eszembe jut, a szép utcák, parkok és az a sok ember, akik hétköznap napközben is - miközben mi turistaként császkáltunk - hozzánk hasonlóan ráérősen sétálgattak, padokon üldögéltek, füvön…..
Arany János: EnyhülésKél és száll a szív viharja Mint a tenger vésze; Fájdalom a boldogságnak Egyik alkatrésze; Az örömnek levegőjét Megtisztítja bánat, A kizajlott búfelhőkön Szép szivárvány támad. Tegnap a remény is eltört, Az utolsó árboc, Csupán a kétség kötött…..
Godspell Boldogság duettje kapcsán eszembe jutott, hogy van ám azonos című magyar műremek is, nem kisebb szerző tollából, mint Kálmán Imre. A Csárdáskirálynőben fölcsendülő dalban már mindenki boldog, megoldódott az összes kellemetlen félreértés, ami egy operettben csak…..
Az élet szép! Godspell 2011.02.26 13:12:00
Az 1970-es évek népszerű broadway musical-je, (amely több magyarországi színházban is bemutatásra került) kicsit groteszk és kritikus stílusban boncolgat filozófiai kérdéseket Máté és Lukács evangéliumán keresztül. Van is benne egy idevágó dal, ami nálunk Boldogság…..
Kosztolányi Dezső: Akarsz-e játszani?A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni, akarsz-e mindig, mindig játszani, akarsz-e együtt a sötétbe menni, gyerekszívvel fontosnak látszani, nagykomolyan az asztalfőre ülni, borból-vízből mértékkel tölteni, gyöngyöt dobálni, semminek…..
Az élet szép! Élni jó! 2011.02.25 16:35:00
Majd elfelejtettem! A magyar filmtörténetben is vannak ám életigenlő alkotások! Habár Kálmánchelyi Zoltán, Végh Zsolt és Stefanovics Angéla Libiomfi című filmjének talán nem konkrétan ez a végtelen optimizmus a központi üzenete, mégis tartalmaz egy rendkívül bájos dalt, ami…..
Az élet szép! Filmvilág 2011.02.25 10:39:00
 Vegyük szemügyre a filmvilág azonos című műveit. Mit is üzennek ezek nekünk? Itt is van elsőként Az élet szép (La vita é bella) olasz filmdráma Roberto Benigni rendezésében és főszereplésével. A főhős Guido Orefice végtelenül optimista figura, aki mit sem törődve a…..
Az élet szép! Az élet szép... 2011.02.24 21:41:00
Üdvözlök Mindenkit!Blogom címét magam sem szoktam többnyire elhinni, ezért bátorkodtam létrehozni ezt az oldalt, ahol összegyűjtök, minden szép és jó dolgot, ami megerősítheti az embert abban, hogy azért "vannak itt jó dolgok".Kezdetnek egy kedves nóta:..