Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nanesz

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Independent szeptember elején a megfélemlítés jelenségének helytelen értelmezésével foglalkozott, egy érintett gyermek édesapjának cikkén keresztül. Az édesapa levelében felhívta a figyelmet a megfélemlítés egyik legsúlyosabb intézményi félrekezelésének egyik módjára,…..
A múltkori, nagy sikerű börtönposzt kapcsán több olvasónk kommentje érintette a hazai közbiztonság örökzöld témakörét. Mivel klasszikus (és általában komoly olvasottságra számító) vitaposzttal már jó régen rukkoltunk elő, a Lemilblog szerkesztősége úgy döntött, hogy…..
nanesz 2011.02.25 23:25:53
Pintér: Más típusú rendőrséget szeretnénk
forrás: InfoRádió, szerző: , dátum: 2011.02.25.
2011-02-25
inforadio.hu/hir/belfold/hir-415779

A belügyminiszter a közbiztonság és a közrend javításáról, az országos rendőrfőkapitány a rendőrség önbecsülésének visszaállításáról beszélt a szervezet múlt évi tevékenységét értékelő állománygyűlésen.

Jó lenne, ha nevesítené, segítsünk neki?
Végre elindulhatnának a folyamatok!
nanesz 2011.05.10 20:31:31
Az utolsó bejegyzés óta mintegy 2 hónap telt el. Az eredeti kormányszándék szerint erős rendőrség vonala van jelen, amelyet kizárólag vele együttműködésben lehet a rendet fenntartani.
Nálunk ismét a pártok ötletelése folyik a megoldásokra, van, aki Btk.módosításba kezd,a másik éppen országjárásra készül, stb.
Időközben indul az új Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács is, konkrét elgondolásokkal, bevonva az összes önkormányzati érdekszövetséget is.
Hogy mi sül ki belőle, majd meglátjuk, ám az idő megy...
Angliában pld. egy törvényt fogalmaztak meg, és ott rendeltek el helyi partnerségek létrejöttét,s ebben a speciálisan képzett helyi közösségi rendőrök kaptak jelentős szerepet. Nem véletlenül nyerte el 2 angol közösségi rendőr 2008-ban az Európai Bűnmegelőzési Nagydíjat. De nem is sorolom, hogy miként tették ott a sikeres és mai napig is fennálló modell megteremtését. Úgysem ez épül jelenleg. Tudom, a pártoknak - általánban - 4 évük van bizonyítani, s most is a bizonyítási kényszer hat.
A REMET - OCBBM időközben elkészült
kézikönyve rögzíti a magyar modell lehetőségét, csupán indítani lenne szükség.
www.remet.hu/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=70&Itemid=1
S nem utolsósorban a tisztelt Parlamenti pártok részéről egy egyezség, a rendőrség modernizálásáról, ahogy ezt ajánlja az Európa Tanács 2007-es helyi és regionális kongresszusán elhangzott gondolatok.
ÉN a hosszútávú megoldások híve vagyok, amit meg is kell alapozni.
nanesz 2014.01.30 00:56:54
@Zig Zag: Zig Zag 2011.06.08-án írt utoljára, az LMP közösségi rendőrséget akarásáról.
Az eltelt idő alatt a koncepció elkészítőjével volt szerencsém személyesen is beszélni, vettem az időt és energiát rá.
Ezen túlmenően konzultáltam az EU CEPOL igazgatójával is, csak azért, mert sok európai ország rendőrei részére az ő szervezésükben folyik a közösségi rendészeti, v. közösségi rendvédelmi tréning. Magyarországról is sokan részt vettek már, csak éppen nem itthon hasznosul a felvett tudás.
Az EU CEPOL igazgatója megerősítette meglátásomat, hogy az LMP keveri az önkormányzati rendőrséget és a közösségi rendvédelmi modellt. Nem csoda,mondom én - hiszen a ciklus elején is önkormányzati rendőrséget hirdetett meg, most meg már az elnevezésében is keverik. Fogalmuk sincs a dolgokról, így aztán politikusként koncenciót gyártanak illetéktelenül, és járták vele az országot.
Napjainkra pedig, mivel 2014. január 30-at írunk, már tökmindegy mindez, hamarosan választások jönnek, s majd kiderül, merre tovább.
Addig pedig a NKEgyetemen a Rendészetelméleti Kutatóműhely által meghirdetett 15 témakörben, közte a közösségi rendészet témában is lehet pályázatokat készíteni, írni.
Úgy jól elvan mindenki.
Ma pedig már tudhatjuk a Belügyminiszter évértékelőjéből, hogy az országban rend van, a közbiztonság, közrend szilárd.
Így aztán - ha humoros tudnék lenni -, mondhatnám, nincs is szükség tovább agyalogni, hiszen minden a legnagyobb rendben van.
Igaz, hogy a közbiztonság, közrend szavaknak még a definíciója is hiányzik a magyar jogrendből, de szilárd, hallhattuk. Ebből eredően pedig mindenki nyugodtan hajthatja álomra a fejét naponta. Mert a Belügyminiszter megmondta, hogy rend van, és a közbiztonság, közrend szilárd. További agyalgásnak helye sincs már ezek után.
Ezek után a Facebook oldalamnak is kétséges a szükségessége, ugye?
www.facebook.com/pages/Orsz%C3%A1gos-Civil-Biztons%C3%A1gi-%C3%A9s-B%C5%B1nmegel%C5%91z%C3%A9si-M%C5%B1hely/163664626995786?fref=ts
Meglátjuk.
Punk, tum!
. A műhelybeszélgetés célja, hogy áttekintse a problémaorientált illetve közösségi rendészet hazai kísérleteinek gyakorlati tapasztalatait. Így a pécsi "Mi rendőrünk" modellprogramot, a józsefvárosi "Szomszédsági rendőr" projektet, Tomis Károly zuglói körzeti megbízott…..
nanesz 2013.10.04 18:10:02
www.rendeszetelmelet.hu
Elindult a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (leánykori nevén Rendőrtiszti Főiskolán) az ez év tavaszán alakult Rendészetelméleti Kutatóműhely honlapja. Nézz körül benne, érdemes!
Már az alakulóprogramon is említésre került a bécs-i Rendészet Kutató Intézet, amely az országukban már új Community policing programot indít.
Magyarországon is jelen van már, a Svájci alapban indult kísérleti modellel, illetve az új Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégiában az egyik beavatkozási területként említve.
A Rendészetelméleti Kutatóműhely október 16-án 14.30 h kezdéssel tervez egy Műhelyprogramot a közösségi rendészet témában. Aki szeretne ottlenni, javaslom, kérje értesítését dr. Christián Lászlótól a christian.laszlo@gmail.com címen.
Üdv. Mindenkinek! :)
nanesz 2013.10.04 18:10:30
Kedves Lajos, a Facebook-on e linkben egy közelgő programot terjesztek, hátha érdekel többeket is, a jelentkezés módja, és ideje is ott olvasható. Privátban is küldtem a Facebook személyes lapra.

www.facebook.com/note.php?saved&&note_id=529645793730999&id=163664626995786

A résztvevők között van olyan szereplő is, aki a Corvinusos programon is ott volt (Fellegi Borbála), ezért vélelmezem, talán az egyetemisták közül is talán érdekelhet másokat e program.

Üdvözlettel - Hargitai Márta
"El tudom képzelni, ahogy Commander a főnökével a szolgálati SAAB-ban december végén elutazik mondjuk Sopronba. Jönnének is haza éjjel, de a Dunántúlon hóviharba keverednek, így csak reggel hét óra után érnek haza. Hősünk a háza előtt egy általa még nem ismert, frissen,…..
nanesz 2012.11.28 16:21:37
www.kozigforum.hu/
Korábban működött ez a lap, kb. egy éve leült...a polgármestereknek hozták létre, nagy tervekkel és lendülettel.
Most bizony ezeket a témákat is igazán meg lehetne beszélni, hiszen őket is érinti - nem?!
nanesz 2012.12.23 23:23:34
Szeretetteljes, Békés, Tyu-tyuktól mentes Karácsonyt, és minden jóban bővelkedő újesztendőt kívánok!

A problémákra a megoldást itt vélem megtalálni:
http://translate.google.hu/translate?hl=hu&langpair=en|hu&u=
vancouver.ca/police/community-policing/index.html

A korábban már említett COPS modell, mely számos probléma megoldását felöleli, így pld. a hajléktalanságot, a nők (családon belüli) erőszakot, a helyi különféle rendellenességeket, az erőszak elleni megoldásokat. Érdemes a fordítóoldalas programmal magyar nyelven is betekinteni, sok dolgot meg lehet érteni a rendszeréből, a megoldáshoz.
Innen az USA-ból indult világ körüli útjára a rendszer,s Vancouver városba sok ország delegáltja elutazott, személyesen tanulmányozva az ottani jogszabályi rendszert és a gyakorlatot. Aztán hazatérve minden ország kialakította a saját jogrendjének megfelelő rendszert, amelyben a legjobbak között említik az Angol, és Finn rendszereket. A Facebook-on az Országos Biztonsági és Bűnmegelőzési Műhely oldalán a jegyzetekben többet is írok ezekről, a finn modellről igen terjedelmesen. Ajánlom szíves figyelmébe, ha érdekli valóban.
Békés Karácsonyt és sikerekben gazdagabb újesztendőt kívánok, üdvözlettel.
HM
Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. november 29-én (csütörtökön) 15:00 órakor (Budapest, XX. kerület Kossuth Lajos tér 1. I. emelet 63-64.) a Díszteremben ülést tart.   A napirend: 1. Javaslat a pénzben és…..