Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vica_eva

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megkértük egyik viccesen kommentelő olvasónkat, zaphodot, hogy írjon egy hogyvoltot a Vészhelyzet első epizódjából, ő megtette, mi pedig leközöljük. Nem ígérjük, hogy ebből rendszer lesz, de attól még tessék kommentelni lelkesen. Nekünk tetszett. Green dokival nyitunk, két…..
SZEPTEMBERTŐL 90%-OS  KEDVEZMÉNYES BÉRLETTEL  UTAZHATNAK A  FELSŐOKTATÁSBAN TANULÓK2007. szeptember 1-jétől újra 90%-os kedvezménnyel válthatnak bérletet a felsőoktatásban tanulók a lakóhely és a tanintézet közötti utazásokhoz.  Számukra azonban, ezen…..
vica_eva 2007.09.02 22:14:06
Kedves mjumm!

Eléggé felháborított az írásod, mint sok más embert is.
Először is, nem mindenki a középiskola padjából ül át a felsőoktatás padjaiba, van, aki akár több év után megy egyetemre/főiskolára, nincs szülői támogatás, mert már neki magának is családja van. Elképzelhető, hogy valaki éppenséggel gyed-en gyes-en van otthon a gyermekével/gyermekeivel. Na most ha emellett még tanul is, nem valószínű, hogy munkát is tud vállalni. Persze kivételek azért vannak. Képzeld el, hogy azért nem mindegy, hogy esetemben pl. 300, 150 vagy 30 forintot fizetek ki a vonatjegyért. Nekem nincsenek olyan helyzetben a szüleim, hogy segítsenek, meg egyáltalán nincs olyan rokonom/ismerősöm, aki segíteni tudna. Nem hogy a tandíjjal, de még a 30 forinttal sem. Az, hogy te ennyire szerencsés vagy, hogy külföldön tanulhattál, meg még a szüleid segítettek is, egy más tészta. Örülj neki. Sokaknak még az sem adatik meg, hogy egyáltalán az életük során bármikor eljussanak külföldre. Magyarországon az átlagember nem igazán tud kicsengetni többtízezer forintot havonta az utazásra még a tandíj, meg a horribilis tankönyv és jegyzetárak mellett. Ezek az emberek meg hadd élvezzenek már legalább annyi előnyt, hogy az utazásért csak 50% vagy 90%-ot fizetnek. Tehát jó lenne, ha visszavennél a hangnemből, és nem onnan a magas lóról beszélnél le az embereknek. Kicsit magadba szállhatnál, mielőtt ilyeneket beírsz.
vica_eva 2007.09.02 22:51:34
Kedves mjumm!

Az alábbi mondatot tőled idézem:

"Egy jó megoldás lehetne, ha az állam minden diáknak adna egy minimálbérnyi támogatást havonta"

Csak kérdezem, nem kötekedni akarok. Belegondoltál te egyáltalán abba, amit írtál? Ha minden diák egy minimálbérnyi támogatást kapna havonta, az nem fájna az adózó zsebednek, de az, hogy valaki, én pl. 10320 forint helyett, 3900-at fizetek egy bérletért, az már igen? Elég érdekes meglátás, hiszen így csak 6420 forint támogatást kapok. Oké, 200 km-től már minimálbérnyi a különbség a hallgatói, és a sima bérlet ára között, de szerintem ha mindenki megkapná a minimálbért, biztosan rosszabbul jönne ki az állam, szerintem többen járnak be kisebb távolságból, hiszen sokan az iskola közelében laknak albérletben, koleszban. De lehet, én látom rosszul. Mindenesetre én nagyon örülnék, ha minimálbért kapnék, és nem 90%-ot.

A másik:

"Sajnálom az ingyenutazást a nyugdíjasoktól,"...

Te tudod, hogy mennyi a minimálnyugdíj, és hogy hány nyugdíjas kap annyit vagy csak éppen hogy fölötte? Gondolom nem, mert akkor ezt nem írtad volna le. Most megmondom, 27130 forint. Hát, nem egy nagy összeg ugye? Én inkább a képviselők ingyenutazását venném el. Keresnek ők annyit, hogy 3x is megfizethetnének egy utazást, mire fel az ingyenesség?
Egy BKV, vagy MÁV-START dolgozó pedig plusz juttatásként kapja a családja részére az ingyen bérletet. Ha nem kapnák ezt, akkor úgyis kiharcolnának ugyanennyit kp-ben, fizetésemelésként, vagy költségtérítés címen, úgyhogy teljesen mindegy. Tőlük sem venném el.