Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Danidoo

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eddig tartott a nagy lendület, azaz még 10 hónapig sem. A mindenható ma bejelentette Pesten, hogy a gonosz repülőtér mocskosan magas árai miatt eltakarítják a flotta nagy részét és rendesen szétbarmolják a menetrendet. Azt, hogy ez mennyire rossz lesz a BA-nak pár számadattal…..
Danidoo 2012.11.23 08:40:04
@kpetya: jó kérdés, hogy Feri-egyet miért kellett bezárni - erre a célra valóban alkalmasabb lenne / volt, ugyanakkor valóban jobb két félig kihasznált reptér helyett egy jobb kihasználtságút üzemeltetni - feltéve, ha a "jobb" reptérre hivatkozva nem kérnek az ezt nem igénylő társaságoktól magasabb díjakat.
De az, hogy máshova csináljanak? A szabad kapacitással rendelkező, már meglévő reptér helyett húzzanak fel egy újat? Ennek viszont nem sok értelmét látnám... Mivel a befektetésnek meg kell térülnie, a díjak itt valszeg még magasabbak lennének. Opció max. egy meglévő, megfelelő adottságú reptér lehetne, de nem tudom, hogy van-e ilyen
Danidoo 2012.11.23 09:15:59
@kpetya: sokáig Zuglóban laktam, ott engem is zavart a zaj - pedig az még azért elég messze van.
Teljesen egyetértek, hogy a Ferihegyek már talán túl közel vannak a városhoz (bár ha tömegközlekedéssel akar menni az ember, akkor mintha a világ végén lenne), de ezen változtatni nem tudunk rövidtávon.

Szerintem egyébként ez az egész csak szkanderozás, előbb-utóbb visszabővítik majd, a reptér is engedni fog (kell a bevétel). Pl. az Oslo-i járat rendszeresen tele volt az utóbbi időben (jó, februárban még csak 19-en voltak a gépen, de az az indulásuk utáni második napon volt).
Danidoo 2012.11.23 10:34:44
@online távmunkás: repültem már sokfélével, Lufthansa, Air France, a megboldogultak közül Swissair és Malév, és valóban, más a színvonal, mint a Ryanairnél. Nem is azt keresem, hanem az olcsó megoldást világot látni.
Ma Magyarországon sok begyepesedett, külföldre sosem eljutó, idegen városokat / kultúrákat nem ismerő ember van. Ha ezek közül 1% a Ryanair vagy más low cost társaság hatására elmegy, és körülnéz, és netalántán még tanul is belőle (ha csak annyit is, hogy máshol sincs kolbászból a kerítés), akkor már megérte.
Nem mindenki arra használta a Ryanairt, hogy elmeneküljön az országból (arra egyébként sem alkalmas, mert ha felszámoljuk a poggyászdíjat meg egyebeket, akkor már valószínűleg úgyis jobban megéri mással menni).