Regisztráció Blogot indítok
Adatok
latyapatya

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hangsúlyozni szeretném: ez az újabb milliárdos agymenés se nem konzultáció, se nem nemzeti. Mert nekem bizony teljesen más fogalmaim vannak a Nemzetről, vagy bármiről, amit így nevezünk, mint nekik. Nemzeti lehet egy érzelem, egy eszme, egy cselekedet, egy ember, de nem egy levél. Amikor meg…..
latyapatya 2020.03.01 22:21:07
@Nincs közöttünk csicska: azok az adatok KSH adatok. Senki nem hiszi el légy nyugodt!!
Nem arról van szó, hogy a minisztériumi apparátus ne tudná, hogyan is kell a költségvetést megtervezni. Valószínűleg Matolcsy és csapata keverték össze vágyaikat az előrejelzés műfajával. (Fotó: Index) Az Index tegnapi információi szerint azért lett hirtelen szükség a…..
latyapatya 2011.02.21 09:46:46
Szerintem pedig nem számolták el! Meggyőződésem, hogy fingjuk sincs ahhoz, hogy egy ország költségvetését hogyan kell számolni. Igaz ugyan, hogy a főősszesítő elfér egy excel fájlban, de előtte sok mindent kell összehozni. Nyilván a részeösszegek összeállításához egy rakás –és teljesen különálló területek – részeit kell számbavenni, de ezen területek részvezetőit sec-pec kirugdosták, mint nem megbízhatóakat, akik a csontvázakat rejtegetik. Itt veszett el a tudás. De ez így is csak a hab!
A hozzánemértés vagy szélhámosság az egykulcsos adóból látszik. Vagy nem tudta Matolcsy, hogy ennek mennyi lesz a vesztesége és akkor egy kókler (az!), vagy eleve ennek a beszámításával tervezték a 7%-os hiányt elfogadtatni. Ez esetben szélhámos (az is!)! Ez eddig valószínűleg Matolcsy.
További probléma az, hogy a részösszeg kiszámítója nem szólt a Főősszesítőnek (Matolcsynak), - kérdés, hogy mert nem értett hozzá, vagy behúzta a csőbe -, hogy az önkormányzatok hiánya is ennek az országnak a hiánya. Ez azért is a balfaszságukra utal, mert Bajnaiék ezt számbavették, sőt jelezték is, hogy ezért is kell „megszorítani”. Ezt a tételt csak át kellett volna venni! Ez az a különbéka, amit le kell velünk nyeletni.
Ehhez még az elhatározás, hogy nem kell nekünk ájemef! Így is tettek.
Megismerve nemzetvesztőnk és matolcsynk jellemét, gyanítom, hogy mi leszünk azok, akik kikerülnek az EU-ból. Akár kirúgnak, akár önként, de kurva büszkén. Magyarosan!
Én pedig semmi jóra nem számítok.