Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Feri45

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretem, mikor egyik másik politikusról lehull az álarc, és kikacsint mögüle a vérgőzös, őszinte valóság. Amikor már nem tudja tovább megjátszani magát, és kénytelen kitörni a kenetteljesség és pátosz ragacsos mocsarából, mert hajtja a vére, eluralkodik rajta az…..
Feri45 2011.04.09 15:44:13
@Novi bácsi: Kedves Novi!

Olvasgatom amit írsz. Az hiszem az álláspontod minimális mértékig elfogatható. Mint írod vega vagy, így értem, hogy a magad részéről úgy döntöttél nem veszel részt álatok "megölésében". Ez egy korrekt álláspont. Amivel baj van azok az általánosítások és a gyűlölet ami a soraidból árad. Te azt hiszed külömb vagy,ez szíved joga! Amihez nincs jogod azonban az mások sértegetése. Az emberek zöme bizony eszik húst és bármilyen elkeserítő, akik megeszik a végterméket cinkosok, az általad oly megvetett "gyilkosok" cinkosai. Lopás, rablás esetén ezt orgazdaságnak hívják. Hát jelen esetben ezt nem minősítik. Én mégis azt gondolnám azok vannak többen akik biológiai berendezkedésüknek megfeklelően mindenevők és cinkosok. Figyelmedbe ajánlanám továbbá, hogy attól mert Hitler vega volt még nem mindenki tömeggyilkos, aki nem eszik húst.
Feri45 2011.04.09 16:11:41
@selyemhegedu: Sok igazságod van!

Én is rengeteg hülyével, ujgazdaggal meg fütyipótló fegyverthordok gyerekkel találkoztam. Sok a felelőtlen, meg az iszákos, meg a hatalom mániás. De sok a józan, megfontolt, tisztességes ember is és tapasztalataim szerint ez egyáltalában nem függ sem vagyoni sem egzisztenciális helyzettől. Hidd el a vadásztársadalomban sincs sem több sem kevesebb morális probléma mint egyébként a társadalom egészében. A mi társadalmunk sem védekezik másként mint generálisan a Magyar társadalom, megpróbálja kirekeszteni az apró közösségek szintjén a nem oda valókat, mert a magasabb szinten erre nem képes. Akikkel én vadászom azok a régi elvek mentén az általad idillnek nevezettek alapján vadásznak, róluk és magamról tudok nyilatkozni, mert ebben élek és nem tudok és nem is akarok felelni mások dolgaiért. Nem vállalok közösséget Stoll Bucival sem Konc Gáborral sem Semjénnel. Egyébként Semjén egy hülye és mi mást mondana egy hülye mint hülyeséget. És igen is bánt, hogy egy kalap alá vesznek vele. Én mellesleg egy évet tanultam és három vizsgát tettem, hogy vadászhassak. Nem gondolom, hogy lehet általánosítani, azt hiszem a te idilli túristád sem az átlag. Vagy ezt a rengeteg szemetet csak a vadászok hagyják az erdőn?
Feri45 2011.04.09 16:30:27
@Novi bácsi: Igen néha én is úgy érzem.

Nézd, ha éppen nem csak a boltban található dolgokat szeretnéd megenni, van ilyen. Például az emberek ezért horgásznak, hogy valami olyat mondjak amivek a társadalomnak kevesebb a baja mint a vadászattal de lényegileg teljesen azonos vele. Akkor mi a teendő? Lehet azt mondani: Nem ezt nem akarhatod! Meg lehet azt mondani, rendben jogod van hozzá old meg. Horgássz, szedjél gombát, kertészkedj, készíts házi savanyút, ne adj isten vadássz! Persze tedd etikusan, ahogy álatot tartani is úgy kell, meg földet művelni is meg társadalmi érintkezni is.
Ezt a szabályt ma százezrek rúgják fel, de ettől még a társadalom zöme etikus, szabálykövető és tisztességes. Azokat kell megvetni, büntetni akik nem azok.