Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Apa52

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudjátok ugye, hogy haldoklik a zeneipar. Na most, a brit The Independent című napilap online verziója ma jelentetett meg egy cikket, amely szerint az ipar egyre kevésbé képes lépést tartani gyártás/termelés szempontjából a vinyl iránti, jelentősen megnövekedett kereslettel. Alább…..
Apa52 2015.04.01 10:11:12
@Zhivago: Szerintem ebben az esetben is rajtad álltam bosszút a barátaim hülyeségei miatt. Amikor meghívnak magukhoz egy kis zenebonára, előtte közlik, hogy analóg hangzásban lesz részem, ami nem pattog, nem serceg...stb. Amikor meghallgatjuk, persze, hogy pattog és serceg. Erre az idegesítő válasz: én (házigazda) észre sem veszem, meg sem hallom, csak a zenére figyelek. DE! Nem ezzel kezdte a meghíváskor, hanem az egyértelmű parasztvakítással: "nem serceg, nem pattog" Na ettől leszek ideges, az ilyen kijelentésektől!
Én a CD és az LP helyett inkább a Netről vásárolt nagyfelbontású zenéket hallgatok egy jó DAC és a hozzá (szinvonalban) illő HiFi láncon át.
Apa52 2015.04.01 10:23:52
@EzVan:): Leírom, hogy a barátaim hogyan demonstrálják az LP fölényét. Alapból ráköltenek pár milliót az analóg láncra: lejátszó, hangkar, pickup, MM-MC illesztés, kábelek hozzá, lemezmosó, stb. Aztán vesznek az ócskapiacon egy pár ezer forintos CD játszót, beszereznek egy audiophile LP-t ami 45-ös fordulaton megy, majd beszerzik vagy letöltik ennek a cd változatát és mehet a teszt. KORREKT! Voltam olyannál is, aki a Netről letöltött MP3-as zenét írta ki CD-re és azzal hasonlította össze a Linn-láncot.
Amikor megjegyzem, hogy úgy lenne korrekt, ha a digitális lánc is az analóg lánc árkategóriája lenne, a válasz mindíg ez: "nincs nekem pénzem olyan szarra".
Az ilyenektől tudok a falra mászni.
Idén nyáron újra hazánkban, a Papp László Budapest Sportaréna színpadán játszik a G3 formáció, ami napjaink legjobb gitárosait sorakoztatja fel. Az alapító Joe Satriani mellett Steve Vai és Steve Morse mutatja be virtuóz gitárjátékát augusztus 1-én. A koncert 3 különböző…..
Apa52 2012.04.06 08:30:54
@Dr. Schwanzkopf Rudolf:
Mi az, amit ő tud, de a másik kettő nem?
Talán kisdoktorival rendelkezik?
Apa52 2012.04.20 15:03:07
@Dr. Schwanzkopf Rudolf:
Mindegyiknek megvan szinte az összes lemeze, de hozzám az utat Satriani találta meg a legkönnyebben. Pár éve Mainz-ig mentem egy koncertjéért és akkor sem csalódtam. Az itthoni koncertjükön is ott a helyem.