Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Amnchara

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Ha a németek élen jártak a vegyi fegyverek fejlesztése terén, akkor a japánok voltak a biológiai hadviselés mesterei." /John Norris, 1997/ A két világháború közötti időszak a katonai nagyhatalmaknál a gyors technológiai fejlődésnek köszönhetően az új fegyverek, ill. az…..
Érdekes dolog az emberi gondolkozásmód. Az elmúlt pár évezredben igen sok olyan eszközt találtunk ki, mellyel hatékonyan és gyorsan sebezhetjük, gyilkolhatjuk, vagy épp kínozhatjuk egymást. Rengeteg időt és energiát fektettünk ezek tökéletesítésébe, azaz, hogy minél…..
Amnchara 2011.05.30 12:09:08
@Rammjaeger83: Köszönöm, nagyon figyelmes vagy, és a grat a remek íráshoz.
Szervusz Tibi!Ügyvédekről még nem volt szó, írtam egyet róluk, sorsát szíves belátásodra bízom.Üdv.Bódog   Az öreg Már a rendszerváltás előtt is ügyvéd volt, akkor, amikor még korlátozott volt az ügyvédek száma. Identitásának alapját ez adja. Hasonszőrű…..
Amnchara 2011.05.03 13:21:00
@Rowar Atkinson: májer irodavezető ügyvédnek íróasztal. Biedermeier, kábelkivezetővel.
Amnchara 2011.05.03 15:15:47
@lárvalányhaj: a nikotin jó, ha nagyon gyorsan van szükség 20 évvel ezelőtt kelt, azóta már sajnálatos módon elhalálozott nagynéni/keresztanya által ajándékozott pénzösszeg eredetének alátámasztásához a sárga papír miatt.
Kedves Olvasók, újítás következik, tessék figyelmezni! Most szavazni lehet arról, mit szeretnél olvasni! Tiboru kolléga felvetette valamikor, hogy legyen demokratikusabb berendezkedés a szexcsatákon is (akárcsak a konteón), most tehát tartunk egy próbaszavazást a következő poszt…..
A múltkori, nagy sikerű börtönposzt kapcsán több olvasónk kommentje érintette a hazai közbiztonság örökzöld témakörét. Mivel klasszikus (és általában komoly olvasottságra számító) vitaposzttal már jó régen rukkoltunk elő, a Lemilblog szerkesztősége úgy döntött, hogy…..
Amnchara 2011.02.17 10:55:19
Véleményem pro és kontra:

- a mai magyar önkormányzati modell nem alkalmas arra, hogy egy helyi vagy települési rendőrséget fenntartóként működtessen. Ezen alkalmatlanság elsősorban gazdasági-gazdálkodási okokban jelenik meg.
- Azok az önkormányzatok, amelyek nem rendelkeznek jelentősebb adóbevétellel nem lennének képesek a szervezet megbízható, folyamatos fenntartásra. Elég, ha csak arra gondolunk, hogy a legtöbb forráshiányos önkormányzat már személyi jellegű kiadásokra is hitelt kénytelen felvenni, így hogyan jelentene a rendőri életpályához hasonló, a jelenlegi társadalmi - gazdasági viszonyokhoz képest megbízható vagy annak vélt munkahelyet?
Nagy számban vannak olyan önkormányzatok is, akiknek a kötelező önkormányzati feladatként ellátandó alapfokú oktatás biztosításához is korábban a közfoglalkoztatást kellett, hogy igénybe vegyék.
- Hasonló körülmények között kellett, hogy megvalósítsa az önkormányzatok többsége a Településőri Programot is. Saját források híján a programban aggályos volt az éjszakai szolgálat elszámolása, valamint a szabadságnapok kezelése is. Pozitívum, hogy az embereknek viszont nagyobb biztonságérzetet adott, bár semmilyen hatósági jogkörrel nem rendelkezett.
- Ha már mindenképpen külön védelmi szervezet, akkor a Mezőőri Szolgálatot erősíteném meg. Vidéki vagyok, a környezetemben élő gazdák, földművesek, gazdálkodók, őstermelők szerint megnyugtatóbb, ha a vagyon elleni bűncselekményt elkövetni szándékozó látja a "puskás embereket a határba' ".

(Természetesen nem tagadom azoknak az önkormányzatoknak a létét, ahol a jelentős adó- és egyéb bevételek lehetővé tennék a "különrendőrség" működtetését.)

Személyi kérdések: a "különrendőrség" állományát kik alkotnák?
Fegyverviselési jog?

A szervezet kinek, kiknek tartozna felelősséggel? Képviselő - testületnek? Polgármesternek? Vagy a polgármesteri hivatal szervezetrendszerébe tagozódna be?

A kisebb jelentőségű ügyekben talán hatékonyabban tudna eljárni, mint egy szép frizurával és kiskosztümmel, de kevesebb nyomozati tevékenységgel bíró jegyző.

Összességében állami monopóliumként tekintek a rendvédelmi szervek fenntartására.

Használhatóbb megoldásnak látom azt, ha egy önkormányzat - az önkormányzat által is támogatott polgárőr egyesülettel közös - éjszakai járőrözésre köt megállapodást a megyei rkp-al, amely alapján az önkormányzat hozzájárul pl. az üzemanyagköltségek viseléséhez.
Amnchara 2011.02.17 12:14:09
@Shed:

OFF:
Közfoglalkoztatás keretében minimálbérért, határozott idejű munkajogviszony keretében :)

ON:

Más kérdés, hogy a kistelepüléseken, ahol mindenki mindenkije a helyiekből verbuvált csapatnak mekkora tekintélye lenne a helyiek előtt.