Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lincoln navigator

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A balkezesek tényleg rövidebb ideig élnek? Valóban fogékonyabbak bizonyos betegségekre? Mi az igazság? A balkezességet több ezer éven keresztül a gonosszal hozták kapcsolatba, a Bibliában is több negatív utalás  van a bal kézre, az iszlám vallásban pedig, minden, ami…..
lincoln navigator 2011.08.01 21:11:27
Én egy különleges balkezes vagyok. 4 éves koromban agyrázkódásom volt, és a bal agyféltekém sérült, a beszédet is újra kellett tanulnom. A szüleim még a vezetéknevünket is megváltoztatták ezidőben, mert képtelen voltam kimondani. (Persze lehet, hogy ez csak egy legenda része...)
A balkezességem viszont - lehet, hogy pont az agyrázkódás miatt - elég furcsa. Ennek lehet oka az is, hogy a korombelieknek még nem gyártottak balkezes használati eszközöket. A konzerveket például képtelen lennék bal kézzel kinyitni, annyira megszoktam már a jobbkezeseknek gyártott eszközöket. A telefonért is mindig jobb kézzel nyúlok (viszont telefonálni csak bal füllel tudok). Az egeret se tudnám bal kézzel kezelni. Elképzeltem, ha hegedülnék, a bal kezemmel húzogatnám a vonót, viszont a gitár húrjait jobb kézzel pengetném.
Általában bankkártyával fizetek. Na, ezt kellett volna néhány éve megnéznetek! (Régebben alá kellett írni a szelvényt.) Pénztárcát táskából jobb kézzel kivesz, bal kézbe áttesz, bankkártyát jobb kézzel kivesz, átad, pénztárcát jobba áttesz, ballal aláír, pénztárcát balba áttesz, kártyát jobb kézzel elvesz, visszatesz. Ezt csinálja valaki utánam!
Három fiam közül a legidősebb bizonyítottan rejtett balkezes, a középső ténylegesen az, a legfiatalabb szintén rejtett, de ezt csak mi mutattuk ki a kéz- és lábhasználat alapján.
Apukám is balkezes, de őt átszoktatták. Anyukám megpróbált bal kézzel kötni-horgolni, hogy engem megtaníthasson. Ez oly jól sikerült, hogy évekig kötéssel többet kerestem, mint főállásban.
Nem hiszem, hogy a balkezesek különlegesek, de néhányan közülük igazán nagyot alkottak:
www.varazsbolt.hu/index.php?item=infok&info_id=7
Nézzétek el nekem ezt a balesetet...