Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Női Napozó

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokszor, sokan leírják, és igazuk van: az Együtt 2014-nek piszok nehéz dolga van, mert már tagjai is vállaltan homlokegyenest ellenkező módon látják a világot. Ami összeköti őket: a tapasztalat, hogy a dolgaink ma Magyarországon pocsékul mennek, és az akarat: orbánviktornak mennie…..
Sajnálom: ez egy rettenetesen hosszú és unalmas poszt lesz, de szükség van rá. Közhelyszámba megy, hogy a mostani kormánynak nem erőssége a társadalmi egyeztetés. Még zavaróbb azonban, hogy a döntéshozatali folyamatokban összekeverednek egymással célok, eszközök, lehetőségek.…..
Azért kapnak a választásokon hatalmat a pártok, hogy az országot kormányozzák. Fellendítsék. Megoldják a problémáit. Ez a lényeg. A hatalom ennek az eszköze. A hatalom CSAK ESZKÖZ. Ehhez képest a legutóbbi választások óta két dolog látható: - napról-napra stratégiás,…..
Kedves emberek, adják kölcsönbe minden nélkülözhető pénzüket az államnak! A japán állam adóssága elképesztően nagy, közel 200 százalék a magyar 80 százalékkal ellentétben. Mégsem liheg a nyakában az IMF, és nincs olyan külső erő, amivel meg kell küzdenie. Miért?…..
Félretéve minden ellenérzést, elképzeltem, hogyan nézne ki akkor a hazai politika, amikor minden gyerek után megilleti a szavazati jog a szülőt. Figyelemre méltó, megfontolandó érvek olvashatók a Hírszerzőn a gyerekek után járó szavazati jog mellett. Lássuk, miért…..
"Mi lesz akkor, ha nem tudunk változtatni a trendeken és 30-40 év múlva alig 40 ezer gyerek születik? Miként működik majd a magyar gazdaság? Mi lesz a nyugdíjrendszerrel?" - kérdezi Révész Máriusz a Hírszerzőn megjelent írásában. Kedves képviselő úr, elkésett a…..
Nincs ma olyan párt, amire szavaznék, sem olyan csoport, amely azt jeleníti meg, amit a világról gondolok. Nem tudom, mennyire vagyok egyedül, vannak-e és hányan, akikkel összetartozunk. Lantos Gabriella írását olvasva keserédes boldogság töltött el: igen, én vagyok az elárvult…..
A Paris Match cikk eredetije itt található. Fordítása: - AZ EMBER, AKI FÉLELMET KELT EURÓPÁBAN  Az Európai Unió Tanácsának elnöki tisztségét hat hónapig a magyar kormányfő tölti be. Jean-Christophe Rufin – a l’Académie Francaise tagja, a Paris Match újságírója…..
Sok dolog nincs ma Magyarországon, amire pedig nagy szükségünk volna. Hogy mást ne mondjak hirtelen, jól jönne néhány normális párt a mai siralmas felhozatal helyett. És persze, jó lenne, ha sokkal több női politikus ülne a parlamentben, hogyne. Mégsem tudtam jó szívvel támogatni…..