Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bubbii

0 bejegyzést írt és 93 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
frissítés!     Miniszterelnök Úr szerencsére nem csupán katonás rendszeretetéről, hanem igazmondásáról is híres. A "Több Balaton, kevesebb Adria" elv jegyében így mindössze 6 napot töltött Hvar - régebben költők pennájával is megénekelt - szigetén (rosszakarói szerint pucolni kellett vissza a…..
bubbii 2020.08.28 13:08:27
@ulpius66: Erősen függ ám attól, hogy kivel hajókázik a 'Karigeri'? Mert ha az ovis barátjával a Balatonon, de akár még az Adrián is, akkor semmi gond. De ha a főváros egyik komoly, 'mindent vivő' üzleti partnerével, akkor süllyesszük el Gerit is oda, ahova Szíjártót is kellene. De ne feledjük el, Geri egyelőre nem hajókázott, max. a bicikli szervizben kért időpontot soron kívül, és ez azért piszok messze van a mostani kormány oldali korrupció mértékétől.:)
Ami remek köret annak is, aki cukros, mert nagyon alacsony a glikémiás indexe. Az íze meg pont olyan, mint bármely más úttörőgombócnak. Most - karanténidőkben - a csodahüttő lát el minket alapanyagokkal. Egy nagyobb lapockát leltem benne, ami jó alapanyag a tokányhoz, a kamrában meg felfedeztem a…..
bubbii 2020.04.25 13:51:46
@Andrass9: Évek óta olvaslak Titeket, de írni nem szoktam.Tegnap este viszont megkívántam a leírás alapján ezt a kosztot-életemben nem főztem még hentestokányt, lehet, hogy nem is ettem :) Ma megfőztem, bár nem pont így. Disznózsíron indítottam a hagymát, de nem tettem bele szalonnát, sonkát, viszont tettem bele egy picur pirospaprikát, mert a zuram sápadtnak találta+ nem durum volt a tarhonya, mert csak sima volt itthon. Viszont így is remek volt, nagyon köszi a receptet és az ötletet. A tokány aludni kíván:)
bubbii 2020.04.25 18:39:34
@látjátok feleim szümtükkel: Hát, nem fiatal vagyok, csak -ezek szerint- nem jó helyeken ettem korábban:)
Miért kell nekem ágytálba tojni, amivel összekenek mindent, ha ki tudok menni, mindezt a napi 30 ezer forintba kerülő szobában? Tisztelt Praxis!   Nem jó kiszolgáltatottnak lenni. Gerinc műtét, reggel nyolckor, hatkor ébresztő, fertőtlenítő fürdetés, kimarad a reggeli nagydolog, ez a következő…..
bubbii 2020.03.14 18:12:33
@élhetetlen: Ráadásul nem is a Te tudtoddal és beleegyezéseddel történt? Hát, így még undibb, sajnálom.
bubbii 2020.03.15 15:56:00
@jegeskaveee.: Szia, igen, én is ezt tapasztaltam régen is... Tulajdonképpen azt nem értem, hogy mitől éledt fel újra a blog? Eddig is írtak, csak nem tették ki vagy eddig nem kaptak posztot? Nem látom át ezt a rendszert:(
Praxis A beteg csak egy munkadarab 2020.03.11 06:13:32
Tapasztalatok orvosként - betegként a magyar egészségügyben. Valahol Magyarországon… Történetek egy Kórház traumatológiáján megesett dolgokról.   Bármikor, bárkivel előfordulhat, hogy megy le a lépcsőn, amin már több ezerszer lement, sportcipőben, normál tempóban, mégis megbicsaklik a bal bokája,…..
bubbii 2020.03.12 14:23:02
@AMG68: Miből vonod le azt a következtetést, hogy ki van színezve? Mert OK, hogy neked jó tapasztalataid voltak, de az mennyiben bizonyítja azt, hogy a posztoló 'színezett'? Agyam eldobom attól a hozzáállástól, hogy ha tudok egyetlen egy darab ellenpéldát, akkor már nagy mellénnyel kijelenthetem, hogy a másik hazudott? Vagy hogy finom legyek, kiszínezte a történetet...
Friss információ: Arankának és Gyulának sikerült átmeneti időre - másfél hónapra - elhelyezést találnunk egy budapesti családok átmeneti otthonában. Nagyon szépen köszönjük mindenkinek a felajánlott segítséget. A család hosszú távú lakhatása érdekében a kisbaba megszületési után folytatjuk a munkát…..
"Sajnos átmeneti készlethiány előfordulhat a termékekből, de folyamatosan érkeznek az új termékek áruházainkba." - írta a Tesco ügyfélszolgálatosa a cég facebookján többször is az augusztus 31-én kezdődött Tefal akció kapcsán érdeklődőknek. Ez ráerősíti az ügyben hozzánk szokatlanul nagy…..
bubbii 2018.01.15 13:40:39
@Malekith: Kicsi csúsztatás van ebben a logikai levezetésben:) Szerintem a pontokhoz kvázi 'ingyen' jut hozzá, hiszen csak azt veszi meg, ami ott/abban a minőségben/abban az árban megéri neki, hogy megvegye. Szóval nem a pontok miatt vásárol, hanem azért, mert amúgy is ott vásárolna, de kap hozzá pontot. Amit aztán kipótol a +KP-vel... Az más kérdés, hogy megéri-e a plusz KP-t az a termék ott, olyan minőségben, stb... Én pl. mindig elkérem a pontokat mindenhol, aztán vagy beváltom, vagy nem, de egy doboz gyufát se veszek csak azért, hogy több pontom legyen. Viszont szemrebbenés nélkül otthagyom a lábast, ha nincs hozzá fedő. Ugyanakkor az, hogy Te 'balek'-nak nevezed, nem kellene, hogy azt jelentse : a Tesco is balekként kezelheti és minden OK. Ellenszenves a levezetésed.
bubbii 2018.01.15 17:05:20
@Malekith: Csak akkor van igazad, ha máshol pontok nélkül is olcsóbb ua, mint a T-ban a pontokhoz pluszban fizetendő KP:) És halahat, ne minősítsük se a terméket, se a vásárlókat, mert a probléma szempontjából irreleváns.
Igen, tudom, hogy sajnos már vége a paradicsom szezonnak, előbb kellett volna ilyen paradicsomos étellel előjönnöm, de iszonyat elfoglalt voltam a nyáron, a kert, a munka, aztán a befőzések … Rántott hús tésztával - gondolom, sokunknak „megvan” a milánói sertésborda, aminek semmi köze Milánóhoz,…..
Az Erste év elején a Joker hitelkártyáját az új, Max névre hallgató konstrukcióra cserélte. Ez a poszt, ennek a változásnak, és egy régi, rutinos jokeresnek köszönheti a születését. Már eleve a "áááááá, semmi nem fog változni, csak pénz helyett ezentúl Wizz Air pontokat…..
bubbii 2017.08.02 13:29:36
@borso: ergo buktam az árut és buktam az értékét, azaz 2x-es összeget.

Ez hogy jön össze, ez a kétszeres összeg? Az áru kiment, de a pénz nem jött be, tehát buktad az áru értékét, ez egyszeres veszteség, és nagyon szomorú/dühítő. De hol jön képbe a másik veszteség? Ha le tudod vezetni, erre már adnak Nobel-díjat :) És a díjjal lóvé is jár, ellensúlyoz neked egy csomó letiltott kártyás veszteséget.
Praxis Piásnak nevezett az orvos 2017.03.14 06:00:00
Megalázó helyzet volt es rendkívül tehetetlennek éreztem magam. Négy óra várakozás után haza vitt  a fiam, aki szintén közel volt, hogy helyre tegye a doktor urat. Ha tudtam volna, hogy hol lehet bejelentést tenni, hogy hol vizsgálják ki az ügyet, már megtettem volna. Tisztelt…..
bubbii 2017.03.16 09:13:54
@szabidoki: '...külföldre távoztam' -ez nem a megváltoztatásra irányuló kísérlet, hanem egyszerűen reakció a jelen állapotra. Ne érts félre, én is pontosan ezt tettem volna ebben a helyzetben, csak utána nem kérném számon a betegen, hogy ő mit tesz a rendszer megváltoztatása érdekében. Mert a beteg vélhetően ugyanúgy nem tesz semmit, ahogyan Te se tettél.:)
Ha jól tudom, hálát utólag szoktak érezni az emberek. Előre hálás lenni? Kötelező hála (pénz)? A rövid történet egyik szereplője: DR. F. GÁBOR SZEMÉSZ Komárom-Esztergom megye szemész szakfőorvosa, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Szt. Borbála Kórház Szemészeti Osztályának osztályvezető…..
bubbii 2017.02.01 22:12:02
@Kálmán Juhász: Szövegértelmezés. A hálapénz nem jár, de adható, ebben nyilván egyetértünk.

És ha én úgy döntök, hogy adok, akkor nevezheti ezt Ön 'szocialista csökevénynek' én a profizmus elismeréseként adom.(és nagyon megnézem, hogy kinek, mikor és miért adom.)
A másik oldal pedig:a paraszolvencia elfogadható, követelését/kikényszerítését viszont a törvény tiltja.
bubbii 2017.02.02 10:21:43
@Kálmán Juhász: 'Hálapénzt természetesen annak ad, akinek akar, de akkor jár a profi buszvezetőnek, a pilótának, a tanárnak, és a tescós takarítónőnek is.' Logikai bukfenc, mert ha annak adok, akinek akarok, ebben indirekt módon benne van, hogy nem 'jár'. Ezt a kérdéskört lezártam.
Ami a morális részét illeti: szerintem 3 kategória van. 1- kikövetelt, 2. 'önként' adott, de az önkéntesség mellett direkten/burkoltan ott az elvárás is, hogy mit vár érte az, aki adja. 3. utólag, egyértelműen a hála jeleként adott, elvárások nélkül.

1. az elsőt elítélem, de nem vág a foglalkozásomba/passziómba az ez ellen való professzionális tiltakozás és biztosan vagyunk ezzel így sokan. Ebben az esetben szerintem egy civil 2 dolgot tehet: ha passzívabb, sarkon fordul és ott hagyja az orvost( írta is valaki fentebb) ha aktívabb, feljelenti.

A 2. esettel nem élek, sose volt rá szükségem. Vagy elégedett voltam azzal, ami járt nekem és meg is kaptam, vagy elmentem máshová, akár TB alapon, akár privát.

3. eset: ahogy öregszem, egyre gyakrabban előfordul hogy orvoshoz kell mennem és gyakran találkozom a 3. esettel.

Ugyanakkor a fentiek nem jelentik azt, hogy szerintem a mai magyar eü-vel minden rendben van ill. hogy ne lenne az 1. és a 2. eset igen gyakori.

Üdv
bubbii 2017.02.02 15:11:02
@she_wolf: Hiába korrekt, ha egyesek be vannak oltva logika ellen:)
És itt kezdődik életem pokla. Folytatom. 8- Hónap Kórház és a pokol! Üdvözlöm!   Jó lenne tudni,hogy ki ellenőrizheti a beteghordókat a Kórházakban.? Velem olyan történt,amit eltusoltak .Hasi sérv miatt kerültem kórházba,aznap megműtöttek,vissza kerültem az osztályra.Gondoltam 3-nap és otthon…..
bubbii 2017.01.28 10:47:17
@g0826: Nem biztos, hogy jól értlek, segítenél? Melyik verzióra gondoltál a kettő közül, elsőre vagy a másodikra?

1. Hasi sérv,bélsérülés=>nagy műtét=> lepedős módszer a szabály=> poszter nem beszél lepedőről=> poszter hazudik.

2. Hasi sérv, bélsérülés=>kis műtét=> ölben raknak át=>a lepedős módszert csak ismereteink bővítése céljából írtad le, a poszter mondanivalóját nem támasztja alá, de nem is cáfolja, adott szempontból indifferens.=>a poszter vagy igazat mond, vagy hazudik,eldönthetetlen:)

Én egyébként örültem a kommentednek, mert műtöttek ugyan egyszer-kétszer, de most felidézve, fogalmam sincs, hogyan jutottam el a műtőig, pedig ébren voltam. Visszafelé viszont aludtam, tehát itt is homály. Most már legalább ismerem a szakszerű módszereket. Köszi az infót:)
Praxis Megloptak a kórházban 2017.01.26 06:29:16
Végül aláírtam a papírt, és jobb ötlet híján távoztam a kórházból - a körülbelül 70 ezer forintot érő telefonom és 17000 forintom nélkül.  Jó estét, sziasztok!   Végső elkeseredésemben, és abban a tudatban, jobb lesz, ha ezt kiírom magamból, muszáj volt hozzátok fordulnom. Az emberi pofátlanság…..
bubbii 2017.01.27 00:34:38
@she_wolf: Mostanában ( 3 hónapon belül) 5 alkalommal kísértem családtagot kórházba. Volt , akit hirtelen az ügyeletről küldtek osztályra, volt ütemezett műtétre befekvés. Szóval a körülmények mások voltak, a kórházak is(öt alkalom, 3 ember, 3 kórház, 2 alkalommal volt szekrénybe épített széf) de vagyon leltár nem volt egyik esetben sem. Ebből a szempontból annak nincs jelentősége, hogy nem is tűnt el soha semmi. Csak azt akarom mondani, hogy nem általános a leltár akkor sem, ha nincs széf.
bubbii 2017.01.27 14:25:12
@mechanikus körte: Nem, nem adtunk át megőrzésre semmit. De nem is jelezte a nővér, hogy van rá esetleg lehetőség, akarunk-e élni vele, mert nincs széf, semmi ilyesmi.

Volt nagyon alapos kikérdezés arról, hogy diéta, szedett gyógyszerek, hoztunk-e, szedje-e a beteg, mire számítsak, mikor vihetem haza ha minden simán megy, szóval sok-sok minden, de az értékekkel kapcs. téma fel se merült egyik részről se. Csak arra akarok kilyukadni, hogy ezt szemmel láthatóan a személyzet se forszírozza, érthető okokból, hiszen extra munka nekik.

Nem tudom, hogy akkor mi a helyzet, ha eszméletlenül kerül be a beteg, ilyen szitut nem láttam és mi sem voltunk ilyen helyzetben.
Hiába a szívroham, amíg nincs betegkártya, nincs vizsgálat! Azóta a korrektebb ellátás érdekében agresszívebb beteg lettem és sajnos mérsékeltebb kivitelen már szükség is volt rá.  Tisztelt Blog!   Nem nekrológ. Amikor valaki bajba kerül, intelligensnek kell lennie és türelmesnek. Akit megvert a…..
bubbii 2016.04.06 19:34:55
@platelet: Miért igazolja az ellátásra való jogosultságot a TAJ-kártya? Úgy értem,a fizikai papír, hiszen azt sehol, senki nem vonja be ha megszűnik a TB jogosultságom és nincs is rajta lejárat dátuma. Nem sokkal biztosabb/frissebb infó az, hogy pirosan világít az IT rendszerben a TAJ -számom vagy sem? Személyi adatok alapján viszont lehet keresni az EU nyilvántartásban, tehát mire is szolgál ebben a konkrét , éles helyzetben a TAJ kártya? Elég lett volna megkérdezni a személyi adatokat vagy elkérni a szig-t. (bár vélhetően azt is a buszban hagyta)
Nem kekeckedni akarok veled, hanem IT-s vagyok és tényleg nem értem:(
Előre is kösz a választ. Üdv
bubbii 2016.04.07 17:43:33
@she_wolf: személyi szám ? Lehet, hogy az nem áll rendelkezésre az EÜ adatbázisban, éppen a személyiségi jogok miatt? Egyébként a szülnév/ szül hely/anyja neve/ szül. dát. kombóval egyedi a jelenlegi népesség. Valóban volt probléma kb. 20 évvel ezelőtt, akkor volt 2 férfi tök ugyanazokkal az adatokkal, akkor az egyik elhunyt, a másik egyedi lett.:)
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot   Tisztelt MHT!   Nekem is van egy történetem amit szeretnék önökkel…..
bubbii 2016.02.27 21:01:52
@Valakiateleprol: Ti betegek vagytok. Senki se erőltet rátok társat, gyereket és nem is alkalmas mindenki társkapcsolatra. De ahogyan Ti erről a témáról írtok egy - elvileg - munkahelyi problémákról szóló blogon, az több mint szánalmas. Alacsony IQ, még alacsonyabb EQ és óriási frusztráltság, kishitűség, sikertelenség.
Nem drogos volt, agyhártyagyulladásban hallt meg a testvérem, amit egy sima megfázás váltott ki nála.   Jó estét!   2015. 05.08. báltozott meg a családom élete. Idősebb bátyám napok óta erősebb fülfájásra panaszkodott és pár nap szabadságot vett ki, de nem ment orvoshoz, amivel tisztában vagyok,…..
bubbii 2016.02.05 17:16:39
@mig54: Sírva röhögök.

'ha tízszer leírod tíz különböző kommentben hogy te dolgozol, az több állítás, de ebben a több állításban nem többször hazudsz, hanem csak egyszer. többször leírva egy adott hazugságot így kell leírni, te elb*szott nyelvzseni.'

A magyar nyelv szabályainak ilyetén történő értelmezése nagyon teszik, de nekem új volt a 'kompetenciafelmérés' is:)

Látom, türelmed végtelenek. Gondolom, többször használod azt a csóri türelmet, tehát így kell írni. Márciusban újra jövök, üdv
Praxis Hálás vagyok az orvosoknak 2015.12.21 08:15:08
Azt kívánom nekik, hogy bárcsak egyszer végre az állam is értékelné az erőfeszítéseiket és jóval több fizetést kapnának mint most, mert megérdemelnék Tisztelt Praxis!   Én nagyon hálás vagyok az orvosoknak, nővéreknek. Biztos írtam már, hogy 29. hetesen született a fiam…..
bubbii 2016.01.06 22:36:05
@Igazság, hol vagy?: Igazad van, inkább Te nyerj, ha felelőtlen felajánlásom miatt áll a fogadás:(
bubbii 2016.01.06 22:46:25
@mig54: 2015-ben sokszor kerültem kapcsolatba az eü-vel, volt egy komoly nyavalyám, ami miatt sok szakterületen kivizsgáltak. De őszintén mondom, nem volt rossz tapasztalatom az emberekkel, csak az intézményi folyamatokkal.Ezért aztán mindig, mindenhol adtam igen bőkezű parát, de mindig csak búcsúzóul.És sehol nem éreztem, hogy elvárják vagy hogy más lenne az elbánás, ha előre adnám/nem adnám. Egy 'politikai elit' -váltáshoz én kevés vagyok, jobb híján maradok a paránál.
bubbii 2016.01.06 22:49:00
@mig54: Köszi, de túl vagyunk rajta, használtam a listát.
Nem tudom, mi az ügymenet ilyen helyzetben, mit és hogyan kell csinálni, de nem hinném, hogy ez, ahogy mi ezt végignéztük, ez emberséges lenne. A betegekkel, a hozzátartozókkal szemben sem, de az elhunyt felé is borzasztóan tiszteletlen volt ez az egész. Még szerencse, hogy a néhai…..
bubbii 2015.10.10 16:16:28
@neduddki21:
"Tempus.Anh = rest of boys = Vajk a vitéz Várjobbágy"

Meggyőződésem, hogy igazad van, a stílus, a nézőpont, a hozzászólásokból áradó gőg, a betegek lenézése, az e.ü-dolgozók védelme bármi áron: mind ugyanaz. De alapvetően semmi jelentősége nincs, mindegy, hány nick-en jön vissza, nem tudjuk megakadályozni.

Kezelni viszont lehetne:elég mindenkinek azt az elvet követni, hogy egy bizonyos szint alá nem süllyedünk a diskurzusokban és innentől kezdve beszélgetőpartner nélkül marad, és ha nincs reakció a kommentjeire, akkor megunja, hiszen így már semmilyen 'kielégülést' nem nyújt a fröcsögés.
Összegezve elég kaotikus és szomorú a helyzet az osztályon, ugyanúgy a kórházi, mint az ellátó személyzet szempontjából nézve. Több haldokló beteget láttunk, akiknek nem voltak bejáró hozzátartozóik, volt, hogy egy újabb rosszalló megjegyzést kellett bevállalnunk, mert…..
bubbii 2015.10.05 20:44:22
@asztalosani: Az hogy sem én, sem mig nem vagyunk veled azonos platformon, nem jelenti azt, hogy bubbii=mig. Maradjunk annyiban, hogy ez egy megdönthető vélelem lenne, ha (miggel együtt) akarnánk foglalkozni a témával a továbbiakban. De az tutira megdönthetetlen vélelem( eddigi működésed itt 100%-ig bizonyítja)hogy nem vagy egészen normális, tehát vitathatatlanul helyed van itt, a praxis-on.:)

Nagyon ritkán írok ide és igyekszem olyanokkal beszélgetni, akikből nem csak agresszivitás és végtelen sötétség árad. Emiatt vegyük ezt zárszónak kettőnk beszélgetésében, jó?
Minden jót neked és további jó szórakozást!
bubbii 2015.10.05 21:26:12
@Diorella Queen: Bocs, de jól értem? Te dolgozol valahol és hogy kiszakadj abból a robotból+ egyéb hasznok miatt jársz erre az OKJ-s EÜ képzésre? De ebbe hogyan fér bele egy szakmai gyakorlat ? Azért kérdezem, mert van egy ismerősöm, aki pont ezt szeretné, de nem sikerül időben összehangolnia, a köt. szakmai gyakorlat több, mint a szabija. Te hogyan csinálod? Köszi előre is.
bubbii 2015.10.07 19:50:16
@Diorella Queen: Hát, tényleg nem egyszerű, gratulálok a szervezési készségedhez és drukkolok a dologhoz. Nagyon köszi a segítséget.
 Ha nem nézek utána a gyógyszereknek,és csak bemegyek a patikába kiváltani,csak akkor szembesültem volna a felesleges pénzkidobással ha már itthon vagyok,és a kezembe van a gyógyszeres doboz.Teljesen távol áll tőlem,hogy bárkit is rágalmazzak,de kezdem elhinni ezt a pontgyűjtő…..
bubbii 2015.07.14 17:40:10
@zünüke: Szomorú ez, ennyi frusztrált, rosszindulatú, indokolatlanul gonoszkodó ember egy ennyire halódó, nyilván kevéssé frekventált posztban:( Társadalmi kórkép egy praxis blogon.
bubbii 2015.07.15 16:21:33
@drappa: Egy apróság: '..ani' szegényke, nem '...jani'. A többi OK, de ezért még megkapod a magadét :)
bubbii 2015.07.16 14:14:02
@zünüke:
1.A napokban a kerületi SZTK egyik szakrendelésén voltam egy rendszeres ellenőrzést igénylő problémával. A doktor megvizsgált( mindketten tudtuk, hogy az állapotom a kezelés ellenére nem hogy javult volna, határozottan romlott) majd kiküldött, hogy várjak egy kicsit, majd hív. Kb . fél óra múlva visszahívott és elmondta, hogy felhívta a téma magyarországi szaktekintélyét, időpontot kért nekem a köv. rendelési napra, itt a beutaló, menjek majd a rendelésre, utána pedig hívjam fel őt és referáljak, mit tanácsolt a professzor.

2. Ma kísérőként szintén SZTK folyosóján ültem. Amíg vártam félrehúzódva, ezt a párbeszédet hallottam.
Berregés, beteg ( kb 70-nek látszó, rozoga bácsika) benyit…
B: Jó napot kívánok, kezeit csókolom! (Válasz nem hallatszik, csak az, hogy a beteg próbálja becsukni a rendelő ajtaját, de a zár hibás, folyton kipattan. A beteg ’csapkodja ’ az ajtót. )
B: Jó napot kívánok, segítenének becsukni, nekem nem megy. ( megint egy-két próbálkozás.)
O: Mit kell azt a kurva ajtót csapkodni, rossz és kész. Mi a panasza?
B: Szeretném csukott ajtónál elmondani.
O: Hát akkor bassza be, ne finomkodjon! ( megremegtek a falak, ajtó csukva maradt - feltehetően az orvosnak köszönhetően.)

A két sztori így együtt nem sematizálható, egyikből se lehet általános következtetést levonni, egyik se minősíti se az egészségügyet, se a benne dolgozókat, csak azt a két orvost, aki –vélhetően-önmagát adta.

Ez azért jutott eszembe, mert ezek a hozzászólások sem a posztot vagy a posztolót minősítik első sorban, hanem az írójukat. Vannak kekecek, rosszindulatúak,sötétek, agresszívek, de vannak konstruktívak, reálisak , páran még szimpatikusan segítőkészek is. És végtelenül irigyellek pl. téged, hogy próbálsz egy-két sötét fejben fényt gyújtani. Honnan ennyi energia és türelem? Van az a pont, amikor feladod, hogy Anival megértesd az összefüggéseket?
Üdv és kitartást!
A szoba tele csecsemőkkel, de egyik nővér sem jött be ebben az időszakban. Kint kávéznak és valaki szerelmi, nemi életét taglalják. Kedves Praxisblog szerkesztői, olvasók!   A soproni Erzsébet Kórházzal kapcsolatban szeretném megosztani Önökkel azokat a tapasztalataimat,…..
bubbii 2014.03.11 20:34:44
@a végtelen űrben együtt: Egyszerűen kíváncsi voltam, hogy pár törzskommentelő elismeri -e azt, ami tagadhatatlan és aminek egy részét Te igen jól összefoglaltad.
1. nyilván elég kemény és egyértelmű volt, ha a 'betegek és a kollektíva' érdekében léptek( úgy, hogy pontosan tudták: én nem viszem tovább az ügyet, elajánlottam, hogy ha meghallgatták, azonnal letörlöm.)
2. kíváncsi voltam, hogy némi együttérzés felmerül-e itt a betegek irányában?
3. Esetleg a kollektíva irányában, hiszen az ő jó hírnevüket se erősítette ez a dolog...
4. Azt rögtön jól elképzelték, hogy a nővérnek milyen magán jellegű problémái lehettek, ami kiváltotta ezt a reakciót... Kíváncsi voltam, elképzeli-e valaki, hogy érezhette magát az a konkrét beteg.
5. Felmerül-e valakiben az, hogy ha pont most léptek, akkor ennek nem éppen az volt az oka, hogy ez letagadhatatlan volt? Az eddigi problémák meg esetleg bizonyíthatatlan 'szóbeszédek'?
6. Kíváncsi voltam, hogy milyen lényegtelen momentumokba kötnek bele úgy, hogy a lényeget(a minősíthetetlen nővért) nem érintik? ( miért töltöttem bent az éjszakát, miért pesztrálom a távoli rokont, miért engedte a doki? )
7. Arra is kíváncsi voltam, hogy ha valaki ugyanezt hallja, de az ő rokonával üvöltöznek, akkor is ilyen humánusan, emberbarát módon nyilvánul -e meg?

Mindezekért együtt. Plusz én hiszek a jellemfejlődésben. Remélem, hogy a nővér is elgondolkodik.
bubbii 2014.03.11 20:55:57
bubbii 2014.03.11 21:16:35
@a végtelen űrben együtt: Az idézet jó, de hol látsz itt oroszlánt? Akár döglöttet is?
Minden jót, ezt a témát befejeztem, visszamegyek olvasóba. Üdv. (téged kíváncsian figyellek, szép dolog az állatszelídítés, sok sikert hozzá!)
Megpróbálta a beépített hívógombbal a nővért hívni, amely nem járt sikerrel, mert a nővérhívó ki volt kapcsolva, végül betegtársa ment ki a nővérért. Tisztelt Praxis Blog! Édesanyám tapasztalatait fogom önöknél közzé tenni, amely nem rövid történet, és valójában…..
bubbii 2014.03.05 21:10:06
@Tempus-Anh: Az alpári modor nem áll jól neked, dehát ízlések és pofonok...
bubbii 2014.03.05 21:44:11
@Tempus-Anh: Essen már le végre a szemellenződ! Nem kirúgattam, hanem egí teljesen valós, helytálló, vitathatatlan infót osztottam meg a vezetéssel, és ők döntöttek, nyilván mérlegelve az érveket mellette, ellene.
De még nem válaszoltál: Te mit tettél volna a vezetés helyében? Te milyen határig védenéd a beosztottadat? Ebben a szituban is védenéd? Hiszen Te írod valahol, hogy nálatok rend van, mindenki teszi a dolgát a szabályok szerint. A konkrét viselkedés nyilván nálatok határon belül van, legalább is ezt feltételezem a megnyilvánulásaidból.

Egyébként én marhára nem várok helyeslést, vállveregetést pláne nem, egyszerűen kíváncsi vagyok a reakciókra. Érdekelnek az ilyen anonim megnyilvánulások.

Utolsó megjegyzésem:kevés annyira arrogáns pali volt/van itt, mint Te. A nőgyógyászos posztban a produktumod kifejezetten gyomorforgató. És az a baj, hogy ezzel a mentalitással Te nem csillapítod a kedélyeket, hanem csak fokozod az indulatokat. Ami szintén nem gond, csak piszkosul ellentmond az általad önként vállalt, de nagyon rosszul csinált 'védjük az eü. dolgozókat!' szerepnek. Higgadj picit!
bubbii 2014.03.05 21:54:53
@CPR: Jaj, itt a feltételezés ragályos. Miért nem kérdezel, ha valamire kíváncsi vagy? Te kéred, én meg elmesélem...
A néninek is elmeséltem, hogy mi történt éjjel és azt is elmondtam rögtön, hogy én nem tudok végig itt maradni, míg ő kórházban van, tehát gondolja át, mit szeretne. Itt marad egyedül és én jövök, amikor tudok vagy -alapvetően az éjszakai cirkusztól függetlenül, de amiatt pláne- inkább vigyük Pestre. Mire a doki megjött, addigra ezen már túl voltunk. Ő döntött, ép ésszel, 85 évének minden tapasztalatával és józan belátásával. Gondoskodásra szorul, míg a lánya külföldről haza nem jön. Távoli rokon, ritkán találkozunk, de bennem mégis nagyobb bizalma volt, mint a nővérekben... Akihez ragaszkodhatott volna, az a dokija volt, őt a néni is dícsérte. Itt 'talált' egy szintén kedves, közvetlen, emberséges kezelőorvost.
Egy túlfűtött éjszaka után naiv nyaralók hazamenekültek Zánkáról a Teréz Vendégházból, miután kiderült, hogy azért annyira rosszak az életkörülmények, mert a lefoglalt szobájukból mégsem akarnak kiköltözni a német vendégek: Annak rendje s módja szerint, hónapokkal a…..
bubbii 2014.02.17 21:09:29
@Jemi: Nektek minden ok volt, elhiszem. De ez miért jelenti egyértelműen azt, hogy a poszter nem mond igazat? Végül is vele is kedvesek voltak, csak úgy döntöttek, hogy a németek rentábilisabbak. Ha nem lehet a poszter egy esetéből komoly következtetést levonni, akkor a tiédből lehet?
@uraaam:és miért egészségügyi tanácsot kap a poszter? Nem az orvosra panaszkodott, hanem a szállásra...

Az agyam dobom már el, itt miért hiányzik a realitás?

Egyébként én is voltam már náluk, minden ok volt, de velünk egy időben volt olyan család, akik jogosan panaszkodtak és el is mentek, kártérítést is kértek. Nagy cirkusz volt, de megkapták- kártérítésként- amit akartak. (A poster helyében akkor léptem volna, hivatalos panaszt nyújtottam volna be.)
Azért kapja a külön ügyeleti díjat, hogy ellásson, nem azért, hogy teázgasson. Vagy rosszul tudom? Nem feltétlenül akartam csatlakozni az elégedetlenkedők táborába, de a mai napig kísért annak a bizonyos napnak az emléke. Ha  baráti beszélgetések során szóba jön a…..
bubbii 2014.01.24 10:49:36
@Tempus-Anh: Ok, tisztáztuk, poszternek igaza van. Tehát lehet, hogy a beteg az orvosi rendelő előtt butaságot csinált, de a rendelőben az ő részéről minden ok volt, a doki viszont szabálytalanul viselkedett. Akkor miért is a poszt toló szőkeségéről szól a kommentek jelentős része(i tiéd is) és nem arról hogy bunkó volt a doki?
bubbii 2014.01.24 10:54:08
@NemNick: Igen, tudom. Régóta olvasom, egyre agresszívabb és egyre korlátoltabb. Pedig szakmailag igen jó lehet, kár,hogy ez nem jár együtt minimális empátiával sem.
bubbii 2014.01.24 11:03:06
@mig54: Mi köze ennek az egésznek a kutyaharapás körülményeihez? Most keresztre feszítitek a posztert, de mi van akkor, ha a szomszéd kutya harapta meg? Akkor a poszter szép, okos, cseppet se felelőtlen, a doki meg egy kötelességét nem teljesítő agresszív állat? Vagy akkor is rendben van a doki viselkedése?

Szerintem ez a lényeg: van kutyaharapás, nincs körzeti doki, van ügyelet, nincs védőoltás, csak 3 nappal később.

A többi csak a körítés, a lényeg ez és csak ezek a tények relevánsak abból a szemszögből, aminek a praxison érvényesülnie kellene. Ha az állatbarátok blogjára ír, ott nyilván a kutya miatti lelkifurdalás a lényeg, nem a doki.