Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JoshHW

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hétfőn eldőlt, hogy az Andrássy úton biztosan nem lesz melegfelvonulás az idén.  A rendőrség arra hivatkozva nem engedélyezte a rendezvényt, mert szerintük az aránytalanul "sérelmezné" a közlekedést. Aha.Gyülekezési jog vs. kényelmes közlekedés...Azt hiszem…..
JoshHW 2011.02.15 13:12:41
Kedves mindenki (mellette és ellen párt wegyaránt!)

Véleményem szerint egy demokratikus jogállamban minden társadalmi csoportnak joga van felvonulni ha szeretne, de ugyanebben a jogállamban a rendőrségnek joga van egy felvonulást megtiltani, ha az szerinte veszélyezteti a közrendet. Nyilvánvalóan a rendőrségi indok kamu. Azt akarják leplezni, hogy nem akarják szétveretni a fél belvárost... szerintem jogosan. Sokszor szóba került augusztus 20-a, amondó vagyok amennyiben olyan kulturált lenne a melegfelvonulás mint amilyen egy (mellesleg államunk/hazánk alapítását jelző ünnep) teljes mellszélességgel támogatnám. Az a viselkedés azonban, amit a melegfelvonulás résztvevői bemutattak évekig véleményem szerint sértik a közerkölcsöt. Felteszem a demagóg álszent kérdést: azért mert hetero vagyok valamelyik napon az évben nyilvánosan szeretkezzek a párommal a Kossuth-téren?

Az identitás vállalása nem erről szól, a meleg szervezeteknek sokkal inkább az ellenük fennálló (és gyakran gyarapodó) előítéletek miatt kellene fellépni. Legyen meleg büszkeség napja rendben: magyarázzák el pl a gimnáziumokban, hogy ez nem betegség stb, legyenek kormánynyilatkozatok ki amit akar. De egy olyan felvonulás ahol (már elnézést) az embereknek fülökön seggükön szivárványszín zászló lóg ki, a békés többség számára sértő és zavaró. Ez megfűszerezve a tudatlansággal a már ismert eredményeket hozza.

Van mit átgondolni mindkét oldalon, de ne feledjük egy társadalmi kisebbségről van szó. Azt talán szívesen néznénk ha a rendőrség felvonulást engedélyezne a neonáciknak Hitler születésnapján a várban? Ennyi erővel egy jogállamban nekik is joguk lenne hozzá...