Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Croaker

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeptemberben döbbennek rá az ultra fapadosok árazó algoritmusai, hogy csak akkor tudják megtölteni a gépeket, ha lentebb eresztik a jegyárakat. Idén ez látványosabbnak tűnik a szokásosnál, habzsoljuk tehát az olcsó repjegyeket. Összeállításunkban olyan célállomásokat…..
Croaker 2015.09.21 21:08:19
Ide sajna megint OFF, de remélem már az utolsó kérdéseket teszem fel, köszönöm a türelmeteket ( szerdán repülünk).

Bízom benne, hogy a múltkorihoz hasonlóan ismét választ kapok a kérdésre, de hát kezdő vagyok a repülés témában.

Tudom, hogy 100 ml-es tartályba kell vinni minden folyadékot, pl sampon, tusfürdő stb.
Mi a helyzet a hónaljstifttel? Direkt nem olyat vettem, aminél a folyadékot veszi fel a kis golyó, hanem a régi hagyományos kemény állagú krémetstiftet. Ezt nyilván nem lehet áttölteni sem. Vihető kézipoggyászba a fedélzetre vagy sem?

Szintén kérdés a kis körömvágó olló/reszelő/kiskés trió, ami egy kis sváci lapos szerkentyűbe van összerakva.
Kb. ilyen csak pendrive nélkül és van vagy 15 éves..(
www.theinternationalman.com/img/group/swiss-army.jpg)

A kinyitott kés teljes hossza 5,5 cm, abból a vágóél 4,6 cm. A reszelő összesen 3,3 cm hosszú. A kinyitott olló 5,4 cm, a vágóél 1,9 cm.

A ryanair honlapján azt olvasom, hogy "Szúró- és vágófegyverek, éles tárgyak; olyan, hegyes vagy éles tárgyak, amelyek sérülést okozhatnak, ide tartoznak pl. bármilyen a 6 cm-nél hosszabb pengéjű kés, ideértve a francia vagy rugós kést"

Most akkor mi a helyzet? Szőrözhetnek ilyennel? Nagyon szomorú lennék, ha elvennék, apukámtól kaptam...Viszont két hét körömvágás stb nélkül nem túl nyerő.

A 100 ml-es átlátszó tégelyeket feliratozni kell? Vagy beleöntöm a tusfürdőt, vagy pl kókuszolajat vinnénk napozáshoz, beleszagolnak és tudják mi az vagy ez hogyan működik?

Vagy például vettünk például fogkrémet (ilyesmi, de nem Junior :) static.szepsegbolt.hu/images/upload/product/image/original/60/bf/vademecum_21_fogkremszajoblito_junior_spearmint_75ml__60bf37265d3ee7aae266fb3332db2b82.jpg)

Ez ugye 50 mlé, átlátszó, bontatlan. Ezt át kell tölteni, vagy ez így oké?

Olvasom, hogy "a kézipoggyász részét képező folyadékokat, krémeket, kenőcsöket és folyékony állagú kozmetikumokat a repülőtéri ellenőrző pontnál átlátszó, visszazárható, legfeljebb egy liter űrtartalmú zacskóban kell bemutatni (pl: 20 cm x 20 cm méretű lezárható műanyag zacskó). Csak 100 ml vagy kisebb űrtartalmú zselé, paszta, krém és folyékony kozmetikum engedélyezett az EU/EGT-repülőterek biztonsági ellenőrző pontjain."

Tehát ezeket a kozmetikumokat hívjuk így, ugyanúgy bele kell tenni az átlátszó visszazárható zacskóba, és ezeket az ellenőrzéskor ki kell venni a bőröndből, és bemutatni az vizsgáló személynek?

A rajtam lévő ruha zsebébe lévő dolgokat ami nem fémes kipakolják, átnézik? Pl gyógyszer az útra, fejfájásra stb? Írtátok, hogy a bőröndbe beletehetem, de fent a repülőn ezt nyugodtan ki is vehetem a bőröndből? Vagy ott már nem lehet belenyúlni a bőröndbe?

Bocsánat a sok hülye kérdésért, de jobb tudni ezeket, mint hogy ott vegyék el a cuccainkat...

Nagyon köszönöm a válaszokat előre is!
Már négyezer forintért vannak repjegyek Londonba, az igazán ügyesek bő tízezerből összehozhatják az egy napos kalandot reptéri transzferrel együtt. Indulás hajnalban, hazaérkezés éjfélkor, transzfertől függően akár 6-8 óránk is lehet London belvárosában és nem dobunk ki…..
Croaker 2015.09.17 23:00:40
@Imee: Köszi, ezt én is megtaláltam, hogy folyékonyt, lehet, illetve fel nem adunk poggyászt, csak a kettő kézi lesz, de érdekes, hogy csak a folyékonyról ír, mondjuk egy fejfájásra/hasmenésre/hányásra szóló gyógyszerről semmi.
Vagy például vitaminokról, torokfájásra való cukrokról stb semmi.

Valakinek van esetleg konkrét tapasztalata?

Tudom hülye kérdés, első repülésünk lesz, de bízom benne, hogy kapok rá választ.
Megcináltuk az online check-in-t, persze csak az odaútra, mert a visszaút az több mint 7 nap lesz.

Bemegyünk a reptérre, oké. Kinyomtatva a beszállókártya, oké. Megkeressük, honnan indul a gép, oké.

Visszük a kezünkbe a két-két poggyászt, rendben. És akkor jön a filmekből ismerős kapu, őrök stb, ha fém az övem sipol, a bőröndök átröntgenezve, vagy hogy néz ez ki?
Hol és ki ellenőrzi a check-in alkalmával megadott adatok egyezését a személyi igazolvánnyal?

Hivatalosan mennyivel előtte érjünk oda? Oké, hogy 30 perccel indulás előtt záródnak az ajtók, de mikor érdemes odamenni?

Sorry a kérdésért, de ezt nem árt tudni.
Megjöttek az olcsó őszi fapados jegyek, a két ultracégnél már hegyekben állnak a 10 ezer forint alatti ajánlatok és 5 ezer alattiból is több ezer van már. Nem a legalacsonyabb katergóriában, de szokatlanul olcsó jegyek tűntek fel Athénba, Barcelonába és Londonba is. Külön…..
Ciprus nem a legszebb sziget Európában, nincsenek agyunkat eldobó vulkanikus képződmények, máshol nem látható növényvilág vagy elképesztő építészeti alkotások. Még a konyha sem akkora eresztés, hogy azt külön meg kellene említeni. Mi mégis odavagyunk érte, megpróbáltuk…..
Croaker 2015.06.05 10:50:50
Üdv!

Segítségeteket szeretném kérni, mint első-repülés előtt álló "kezdő".
Szeretnék foglalni közeljövőben repjegyet, szeptember végére legkorábban, nászút gyanánt. Végigpörgettem a Ryanair, a Wizzair foglalási részét, de nem kért sehol SZIG vagy útlevél számot.
Elképzelhető, hogy foglaláskor ezt nem kéri?
Ellenben a Tui online foglalási felületén kérte.
A problémám azzal van, hogy az esküvő után leendő feleségemnél névváltozás lesz. Ha mostanában foglalok, akkor csak a jelenlegi okmány számát tudom beírni, jelenleg csak SZIG-unk van. Elméletileg 8 napon belül be kell jelenteni és kérvényezni az új okmányt ilyen esetben (tehát 8 napig érvényes a régi névvel), telefonon ezt az infót adták a okmányirodánál.

Ilyen esetben azt olvastam a wizz és a ryanair honlapján, hogy díjmentesen átírják a nevet. Csakhogy az új okmány alapesetben 20 nap + postázás (persze lehet kérni 24 óra alatt 49000+7500 Ft-ért), tehát hiába akarom az esküvő utáni nap átíratni a nevet, ha nem tudok új okmányszámot, mert ha jól értem, akkor ha a társaság átirja a nevét a foglaláson, akkor nem fog egyezni a személyivel (régivel), tehát ha azt mutatjuk fel, akkor nem fogadják el (szerintem).

Mivel nem mi vagyunk az első nászutasok, azt javasolták kérdezzük meg a reptereken...Csak hát az egy dolog, hogy budapesten mit fogadnak el, kérdés, hogy a hazaút, mondjuk ha 8 napon túl van (tehát elvileg nem érvényes a régi igazolvány) akkor hogyan megy?
Mert ha lekérik külföldön a személyes adatokat, akkor láthatják, hogy név változott, de a kártya a régi. Az anyakönyvvezetőnek az első munkanapon le kell jelentenie a névváltozást, tehát az bekerül valamilyen rendszerbe.

A kérdésem, hogy a reptereken milyen rendszerben nézik meg, hogy az adataim egyeznek-e?

Még bonyolultabb, ha nem EU tagállamba mennénk pl Tunézia Egyiptom, Züld-foki szigetek stb. Akkor ugye útlevéllel ugyanez a macera, mert ott nem jó a SZIG.

Tudnátok nekem ebben segíteni, hogy mi a teendő?
Hálás köszönet!
Tizenegy éves lett a Wizz, s ennek örömére új színt kaptak a gépek, s ami a lényeg, a tavalyihoz hasonló, egyet fizet, kettőt kap akciót hirdetett a cég. A második jegy majdnem ingyen, 2500 forint adminisztrációs díjat kell érte csengetni. Dobjunk el mindent, menjünk foglalni!…..
Croaker 2015.05.21 10:50:50
@Fillér B. Gusztáv: Köszönöm a választ!
Sajnos a Ryanairnek több születésnapja nem lesz idén ;)
Lehet várok akkor júni végéig, hátha. Akkor meg lesz a júli-augusztus-szeptember= 3 hónap, aztán ha még akkor se megy lejjebb, akkor megveszem, nincs jobb ötletem.

Útvonalra esetleg ötlet? Ahogy így összenéztem, a Bp-Barcelona az éjjel ér Barcelonába 22:55 kor, utána Lanzarote-ra pedig reggel 7 előtt tovább. Ennél kevesebb átszállási időt nem nagyon találtam, meg talán ez lehet árban a legkedvezőbb, mondván h az egyik legközelebbi helyszín Madridot leszámítva földrajzilag.

Csak gondoltam hátha vannak itt megrögzött Kanári-szigetes filléres "kollégák", akik tudják a tutit ;)
Chili-vili blog Magöntés 2010.11.15 12:51:00
Német importból származó néhány chilimagot bocsátok a lelkes rajongók rendelkezésére, ingyért. Ezek vannak (részletek itt: http://chilivili.blog.hu/2010/10/02/szam_vetes):- cajamarca- chiltepin- chupetinha- de cayennePlusz van teszkós habaneróból, thaiból és jalapenóból…..
Croaker 2011.02.22 22:23:26
@Lemúr Miki: Üdv!
Ma megérkezett a csomag, köszönöm mégegyszer, el is ültettem őket. Az eredményről majd tájékoztatlak :)
Minden jót!