Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dzsozy1

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Apámuram! Köszönöm kedves sorait, örömmel jelentem, hogy ajánlólevelét átadtam de Langeron grófnak, aki rendkívül meleg szavakkal dicsérte Önt és az együtt töltött, idejüket Osztrák-Németalföldön. Ajánlása alapján De Langeron generális a szolgálatába fogadott,…..
Továbbra is a centenáriumi wargame lehetőségek foglalkoztatnak. Amint megtudtam jó pár budapesti hadijátékos kolléga, kilószámra rendelte az ólomba formázott első világháborús seregeket a Renegade cégtől (28mm), annak idején a nagy akciókban. Ezek a kincsek azóta is ott…..
Sokat gondolkoztam azon, hogy mi legyen a témája ennek a posztnak, valami olyat akartam ami más mint az előzőek. Aztán az apró darabkák egy egésszé álltak össze, megkértem kedves jó barátomat Molnár Attilát, hogy írja meg az egyik legjobb könyv ajánlóját amit valaha olvastunk,…..
Dzsozy1 2013.09.01 18:54:34
@Attilamolnar: Szia Attila!

Senki nem vitatta, hogy a Marseillaise-t énekelték a konzulság ideje alatt, én csak annyit írtam, hogy az uralkodása alatt volt betiltva (a 100 nap alatt viszont ismét játszhatták legálisan.) Tizenöt éve foglalkozom behatóbban a napóleoni korszakkal, úgy érzem valamennyire jártas vagyok ebben a témában. :-)
Abban egyetértek, hogy dobpergéssel kísérve és Vive L'Empereur! kiáltással vonultak a csatába, de ilyen indulóról még nem hallottam. Ha már indulóknál tartunk, akkor az én személyes kedvencem a "La Victoire est à Nous"

Üdv! Dzsozy
Karácsony előtt valahogy mindig felpezsdül az élet a Warlord-ok háza táján, most is hétről-hétre a tartalék asztalokat is előszedjük, mert a St. Barnabas Hall alap berendezése már nem elég, annyi a játék. Egyetlen kivétel akad, azok a hétfők, amikor a Formula D bajnokság…..
Dzsozy1 2012.11.14 13:34:40
@janos900: Még a legelején regisztráltam, de elfelejtettem a jelszót, így újat kellett kérnem. :D
Három ponton volt tehát olasz védősereg, és még három ponton német. A legfontosabb a hágó védelme volt, ezen kívül beásott német egységek védték a 208-as erődpontot a dombtetőn, és a műszaki zár átjáróját ellenőrző 206-os pontot. A brit haderő Crusader tankokkal…..