Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tandydini

1 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
TComment Az utolsó tégla 2012.11.23 09:57:04
Sokat azért inkább nem forogtam a sárban, mert a traktorosnak el nem tudtam volna magyarázni, hol vagyok éppen Ha ön szereti a kutyákat és kerülné a feltűnést, akkor az X-Trail az ön autója még mindig. Mert kedves, puha és jóindulatú, mint egy öregedő retriever és a családja…..
Zaturek Manfréd korlátlan idealizmusával, naiv emberszeretetével és idült jóindulatával tekintek Bayer Zsoltra.  Kedvelem írásainak szellemes szófordulatait, tisztelem széleskörű, bár meglehetősen egyoldalúnak tűnő műveltségét, kalapot emelek harcos elkötelezettsége előtt,…..
tandydini 2012.08.29 14:10:06
A romantikus mítosz, mely szerint egy ember, esetleg egy nemzedék képes megváltoztatni az ország, a nemzet, a közösség sorsát, egyszerűen nem igaz. A nagy emberek hamis legendája vérbeli XIX. századi ostobaság, amely Magyarországon sajnos ma is meghatározza némely politikai…..
tandydini 2012.08.21 12:16:27
Putyilov Draga, Szlovakiaban 2007 ota egykulcsos ado van, Fico most vezeti ki, mert o hallgat a korszellemre, Albania szerintem nem relevans, peldalozhatnal valami olyan orszaggal, ami finanszirozza a szarrakast, pl nemet vagy francia vagy benelux, ezeknel mind magasak az adok es tobbkulcsosak.
A gulagnal es auschwitznal a hangsuly nem azon volt, hogy embereket zarnak racsok moge, azt mar tenyleg feltalaltak eleg regen, hanem azon, hogy a foglyok kozul egy honap mulva mennyi van meg eletben es mennyit terveznek eletben tartani ujabb egy honapon belul.

A japan pelda tok igaz, csak irrelevans, koze nincs ahhoz, amit irtam. Egyreszt nem gyilkoltak oket, masreszt haboru eseten teljesen normalis reakcio, hogy a hadviselo felek a masik naciohoz kotode emberkeket osszefogdossak, igyu csokkentve a belso diverzans akciok valoszinuseget.

Marx is Angliaban latta meg a nyomort, teljesen igaz, de mi koze ennek a gulagokhoz?!?! Anglia volt a legfejlettebb iparilag, itt volt a legtobb proletar oszt kesz.

Lenint Svajcban kepeztek ki??? Ekkora faszsagot! :))) Ezt hol olvastad, a kurucinfon? :)

Egykulcsos ado vs hazafisag. Na ez egy jo nagy tema. Felszinesen belegondolva akar igaznak is elfogadhatnam a teoriadat, de itt van ellenpeldanak az USA, ahol a feher angolszasz protestansoknal nagyobb hazafiakat elkepzelni nem lehet, megis ellenallnak az adoemelesnek, ld. par honapja Obama mindenkinek a befizetestol fuggetlenul egeszsegbiztositast nyujto javaslatat meg a Supreme Court is megtorpedozta.
Ugyanis a tulzott ado a tobbseg szerint a szemelyes szabadsag korlatozasa, mert mindenkinek joga van dolgozni a sajat biztositasaert, viszont nincs joga masok penzen elvezni ugyanazt.

Egyebkent ez a legnagyobb baj a magyar tarsadalommal, ugyanolyan szar szocialista az utolso frocsogo jobboldali is, mikor arrol van szo, hogy ingatlanadot kene fizetni. Ezert talaljak ki ezek az allatok a tranzakcios adot, hogy az a maradek par multi is elhuzzon a francba az oltonyos eu-s "gyarmatositokkal" egyetemben, majd akkor atveheti az uralmat a nagy magyar HAZAFISAG.
Te kulonben mennyi adot fizetsz havonta?
           Eredetileg tojásos nokedlit akartam főzni sok-sok pörcösre pirított szalonnával, de aztán eszembe jutott, hogy holnap ugye Monsieur itthon van, úgyhogy valami olyat kell inkább készíteni, amiből lehet maradékot…..
tandydini 2012.05.19 16:09:18
                      Valahol azt olvastam, hogy a kagylók nem éreznek fájdalmat. Szeretnék hinni benne, de ha egészen őszinte akarok lenni, nem tudok. Immáron sokadszorra dolgozom élő kagylóval, de a mai napig kitör a frász, mikor egyszer csak elkezdenek kinyílni…..
Alkotmányellenes a tavaly nyári jogszabály-módosítás, szinte betarthatatlan a törvény és indokolatlan a 800 ezres bírság. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Bekövetkezett, amire számítani lehetett, az uniós elnökség után nagyobb fokozatra kapcsolt a narancsos úthenger – egyebek között a médiában is.  A közszolgálati médiában kirúgják az emberek harmadát, a fő szempont a tehetség, a hozzáértés, a gerincesség és az…..
Orbán Viktor azt hiszi, feltalálta a kínai viaszt és a világ átalakulásának élére állhat. Egyre gyakrabban hangoztatja, hogy a Nyugat halott, a jóléti társadalomnak, a szociális piacgazdaságnak annyi és Magyarországnak jobb, ha kilép ebből a klubból. Stratégiai…..
tandydini 2011.08.17 10:18:29
Hogy az àltalunk olyannyira tisztelt europai értékek mit is takarnak, ez egy jo kérdés. Egy biztos, a Marshall-segély (ami egyébként zseniàlis huzàs volt az ébredö kommunizmus visszaszoritàsàra) ota megszoktuk, hogy a bajban lévö orszàgokat illik segiteni, s ha màr az orszàgokat, akkor a polgàrokat is.
A szocialista eszmerendszer mellett kiàllt a tàrsadalmi igazsàgossàgért a katolikus egyhàz is, ld pl Rerum Novarum vagy Quadragesimo anno, üssétek csak be szépen a gugliba, ugyhogy az az elképzelés, miszerint segiteni a melost pusztàn baloldali érték, ez egy fa...sàg.
Ezek utàn a kérdés nem az, bal vagy jobb, màr maga a kérdésfeltevés is ferdités, hanem liberàlis gazdasàgpolitika (angolszàsz területeken konzervativnak hijjàk, hehe) vagy Sozialpartnerschaft ld Adenauer és Ludwig Erhard. De ennek feltétele, hogy legyen egy jol keresö és adozni hajlando réteg, aki összedobja a ràszorultaknak és a henyélöknek a kenyérre, oskolàra, svàjci frank hitelre valot.
Most akkor nézzen mindenki magàba, hogy viszonyulna egy adoemeléshez. Tetszene, fiuk-lànyok? Ha nem, ha inkàbb annak vagytok hivei, hogy mindenki magànak, akkor viszont vissza kell szoritani az elégedetlen tömegeket.
Ehhez erös àllam kell. Hülyén hangzik, szabad piac és autoriter àllam, de hàt mi lehetne màs...?
Az erös àllamra megint két alternativa van, a nyiltan fegyverekkel operàlo és a paternalisztikus. Most lehet mondani, hogy Kina az elöbbi, de gondoljuk csak meg, 1400 millio ember, ebböl kettöt eltiportak a Tienanmen téren, nem volt szép, de maradt még, 1399999998 és az szépen dolgozik. Nézzétek meg a wikin Sanghaj képeit, higgyétek el, Kina nem az ördögtöl valo. Persze nem lehet kimenni az utcàra és azt orditozni, hogy Free Tibet, de ha melozol szorgalmasan és van egy kis szerencséd, megélhetsz. DE VAN MUNKA.
Abban Vikinek qrvàra igaza van, hogy melozni kell. Ezt az enyhén tulfejlett szociàlis hàlot meg a 70-es években szokattàk meg a pooogàrokkal, és ha egyszer valamit megszokik az ember, nehéz ujra elvenni, ld. a kutyàd, amikor probàlod kihuzni a szàjàbol a hust.
Na most akkor halljam a véleményeket. Ezért van ez a nyüves blog, nem? :)
A szörnyű csepeli élvetemetéses sorozatgyilkosság megint felkorbácsolta az indulatokat, a Jobbik pedig erre ráérezve, jó ütemérzékkel felvetette a halálbüntetés visszaállítását. Úgy vélik, végre találtak még egy népszerű témát a cigány kérdés mellé, és ebben nem is…..
tandydini 2011.08.16 14:34:05
Soha nem felejtem el, amikor 99-ben reformàtus cserelàtogatàson voltunk Rotterdam mellett egy Vlaardingen nevü vàroskàban, ahol a falumbéli gyülekezet vàllalkozokedvü tagjait làttàk vendégül. Minden este "tàrsadalmi vitàt" szerveztek, a tiszteletes németröl forditott, én meg az egyetlen angolul beszélöként probàltam latba vetni a nyelvtudàsomat. A téma mi lett volna màs, mint a halàlbüntetés. Nagy vita kerekedett, majd szavazàsra bocsàtottuk. A hollandok mindegyike jo keresztényként egyhangulag elutasitotta, a magyarok - egy kivétellel, aki nyugdijas biro volt - tàmogattàk. En is. Jo hülye voltam. Làttàtok volna a hollandok fejét, olyan megütközéssel néztek rànk, mint legalàbbis kutyaszart kanalaztunk volna be a szemük elött.

Szerintem hàrom dolgot kell mérlegelni, amikor a hazai hozzààllàst vizsgàljuk:

1. Valakin végre bosszut kell màr àllnunk. Ha nem magunkon, a sajàt tehetetlenségünk miatt, pusztuljanak pl. a gyilkosok. Ha szar az életünk, legyen keményebb a büntetés, lets take revenge on the guilty ones. Ezt a lélektani összetevöt lovagolja meg a Jobbik is.

2. Müködhetne legalàbb valamennyire, ha lenne elrettentö hatàsa. A f..sz jogàszok ugy mondjàk, prevencio. Ahogy a cikk is irja, àllitolag nincs.

3. DE: ha mélyen magamba nézek, az a helyzet, én is helyeselném, ha BIZTOSAN tudhatnàm, hogy nem téves az itélet. Gondoljatok bele, valaki kisgyerekeket eröszakol és öl meg, mit érdemel az...? Az emberben ösidök ota él az igény az egyenlö mércével mérésre. Meglàtàsom szerint van bün, ami halàlt érdemel. Nem egy "europai" megoldàs, ez tény.
Alig aludt ki az uniós elnökség reflektorfénye, máris nagyobb sebességre kapcsolt a kiépülő diktatúra gépezete. Erre persze számítani lehetett, magam is éppen erről írtam az előző bejegyzést és az nyilván senkit nem lepett meg, hogy rapid módon most azonnal belengették a…..
Szijjártó Péter, a kormányfő magyar hangja annyira elégedett az államadósság miatt bűnbakokat kereső parlamenti albizottság munkájával, hogy hasonlót szeretne felállítani a devizahitelek elterjedésének ügyében is. Szerinte az előző kormány súlyos bűnt követett el azzal,…..
tandydini 2011.08.11 09:24:46
A Hidegkuti uton még tavaly oktoberben is kint volt egy plakàt, miszerint "Ezen a környéken ön 0% önrésszel vehet fel jelzàloghitelt." A kérdés etikai jellegü: szabad-e olyan feltételeket teremteni az ados szàmàra, ahol a szerzödés bonyolultsàga és a gazdasàgi folyamatok totàlis nem-ismerete eleve kizàrja, hogy a kockàzatokat reàlisan àtlàtva dönthessen...?
Rona Péterrel értek egyet, aki mellesleg szintén nem vàdolhato Fidesz-szimpàtiàval, miszerint az olcso svàjci frank hitel olyan volt, mint a kàbitoszer: ha egyszer valaki felvett hitelekböl költekezni kezd, nehéz leàllni. Magyaràn a bankok felelössége ugyanugy megàllapithato, mint a felelötlen hitelfelvevöké. Ok jàtszottàk jelen esetben a drogdiler szerepét. Amikor én felvettem a sajàt hitelemet, a következö volt a duma ("tàjékoztatàs") a banki "szakember" részéröl: "a svàjci frankkal ugyan vàllalunk valamennyi àrfolyamkockàzatot, de az elmozdulàs valoszinüsége igen csekély". Nahàt erre mondjàk pestiesen, hogy beetetés. En közgazdàszként és volt dealerként (nem drog, bankközi) nem voltam hülye és a forinthitel mellett döntöttem, de polgàrjogi értelemben nem elvàrhato a legtöbb egyszerü "paraszttol", elnézést, földmüvestöl, hogy egyàltalàn a közgazdasàgi érvelés akàr csak töredékét is megértse. Eléjük raktàk a szerzödést, a kedves bankos fiatalember azt mondta, ezt csinàljàk, mert ez lesz a jo, ök meg alàirtàk. Es ez érvényes mérnökre, orvosra, mindenkire. A fogorvos anyàm nem érti, mi az, hogy elszàmolni az amortizàciot. Egyszerüen NEM ELVARHATO annak a megértése, mi az, hogy àrfolyam- vagy kamatlàbkockàzat. Minimum felezni kellene a buktàt a bankoknak és a hitelfelvevöknek.

A Fidesz árfolyamrögzítése pusztàn annyi haszonnal jàr, hogy az àrfolyamkülönbözetre elszàmoltatjàk a realizàlt veszteséget az adossal és még erre is hitelt vetetnek fel vele. Segitség, de csak mentööv a fuldoklonak, ettöl kimàszni a szarbol nem fog, legfeljebb tovàbb a felszinen marad. A bankok pedig ujfent hitelezési lehetöséghez jutnak. Az ö érdekük egyértelmü: idöt nyerni és olyan helyzetbe hozni az adost, hogy bàrmi àron, de törlesztgessen.

Es még valami a végére: a bankok a bankközi hitelpiacon finanszirozzàk magukat (ezt nevezik "hitel- vagy tökepiacnak") és az igy megszerzett zsozsot ("forràst") adjàk tovàbb az ügyfélnek. A bankközi CHF kamatok - kapaszkodjatok meg - FéL szàzalék körül mozognak. Az a hitel, amit a "kedves ügyfélnek" tovàbbnyomtak 5-6%-on, ennyibe került a bankoknaqk. De még ha 2%-ba is, akkor is hàromszoros pénz jött be rajta nekik. Akik gàtlàstalanul tovàbbnyomtàk a szerencsétlen, tudatlan hülyéknek, akik mi voltunk.

Itt az elmult egy év grafikonja. Nézegessétek. Gondolkozzatok. Okuljatok.
http://www.mibian.net/#!/saron
A parlament államadósságot vizsgáló albizottsága tegnap elfogadta jelentését, amelyben indítványozzák, hogy vizsgálják meg az előző kormányok jogi felelősségre vonásának lehetőségét. A Fidesz már megint politikai ellenfelei kriminalizálásával próbálja elterelni a…..
Mintha csak tegnapi, a Fidesz vasökle című bejegyzésem igazát akarnák igazolni, az ügyészség megint lépett egy nagyot a központi erőteret uraló Párt érdekében. Nem az a kérdés, hogy Gyurcsánynak vannak-e politikai bűnei, hibázott-e kormányfőként nagyokat is - az viszont…..
Tegnap óta hivatalosan Széll Kálmán tér a Moszkva tér, persze senki nem fogja így hívni jó ideig. Nem csak a megszokás miatt: Széll Kálmán egyszerűen nem volt része a magyar köztudatnak, a zemberek egészen a közelmúltig nem is tudták, hogy létezett. Na és mit jut róla…..
Kiderült, hogy a Fideszalkotmány egy részét copy paste-tel átmásolták Gyurcsány embereinek tervezetéből. Tessék akkor most megmagyarázni a narancsos hívőknek, hogy a patás ördög volt a hiteles forrás. Na és az Artisjus? Csak a PC-kben szeretnek kutakodni, vagy erre a lenyúlásra…..
Az új Orbán-rendszer csak egy ruha, valójában a nemzet a test, azon az Orbán-rendszer a ruha. Mielőtt Szalai Anomália rám küldené a gondolatrendőrség rohamosztagát, hogy így belerondítok az alkotmányozás fennkölt ünnepébe, emlékeztetném arra, hogy ezek a szófordulatok…..
Matolcsyt beszavaznám Kiszel Tünde helyére az Ezek megőrültek műsorba, ha még menne. Azért emelte a bankadót, mert megsértődött egy levélen? Mert nem úgy táncolnak a multik, ahogy ő fütyül? Ha valakinek voltak még kétségei a vezéri jobbkéz rátermettségét illetően, most…..
A tegnapi nap negatív szenzációja Wittner Mária parlamenti kirohanása volt: az alkotmány vitájában Horn Gyula halálát kívánta. Tudjuk korábbi nyilatkozataiból, hogy nem különösebben művelt és higgadt, azt is tudjuk, hogy nehéz sorsa volt. ’56 utáni meghurcolása miatt még…..
Meg az összes többi balfék politikusé, Lézer Janitól Fletóig bezárólag. Bajnai Gordoné már nem, mert ő (átmenetileg?) kivonult a politikából. Én ugyanis magyar állampolgár vagyok. Mivel adófizető is vagyok, én is finanszírozom őket. Persze nem egyedül, azt nem is győzném,…..
tandydini 2011.03.21 17:09:13
Rendszeresen visszatérő vád jobboldali kommentelők, újságírók, sőt politikusok részéről, hogy 2006-ban a rendőrök (naná, hogy Gyurcsány parancsára...) a tömegbe lőttek, sőt az is elhangzott már, hogy sortűz volt. Morvai Krisztina rendszeresen ezt szajkózza, de fideszes…..
tandydini 2011.03.18 21:32:35
@nocenz_Ura: Így meg csak a szemét vesztette el? Akkor nincs is baj. :P
Fenntartom, tökmindegy, éles vagy gumilövedékkel lőtték a népet seggbe-szájba-szembe, a lényeg: jogszerű volt-e a rendőrség eljárása vagy sem. Maga a kérdésfeltevésed a hamis, így a válasz teljességgel irreleváns. Persze az erőszakos, rongáló tüntetők magatartása egyértelműen nem volt jogszerű. De látott már valaki jogszerűen eljáró kődobálókat?
Igen, eltalálták, a nyugdíjakról akarok írni, a lopakodó svéd modellről. Nem is a hosszú combú szőke svéd modellekről, hanem a felosztó-kirovó állami nyugdíjrendszer kiadásait korlátok közé szorító, svéd modellnek becézett megoldásról. Egyre több jel utal ugyanis arra,…..