Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Attilamolnar

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokat gondolkoztam azon, hogy mi legyen a témája ennek a posztnak, valami olyat akartam ami más mint az előzőek. Aztán az apró darabkák egy egésszé álltak össze, megkértem kedves jó barátomat Molnár Attilát, hogy írja meg az egyik legjobb könyv ajánlóját amit valaha olvastunk,…..
Attilamolnar 2013.09.01 14:12:02
@Dzsozy1: Köszönöm Dzsozy1.

A La marseillaise-t Napoleon konzulsága idején még énekelték a katonák a harctéren, amikor a Forradalom vívmánya a Köztársaság volt, - és nem a Császárság - vagyis a második olasz hadjárat idején biztos. A "Vive l'Empereur" értelemszerűen 1804-étől került a katonai "Billboard TOP" élére. Az angolok hallották eleget, hiszen a franciák mindig erre támadtak 1804 után, vagyis a félszigeti háborúban. A vidám brit csapatok, mikor meghallották a dobpergést, mindig énekelni kezdték az indulót, de nem az "Éljen a Császár" szöveggel, hanem valami olyasmi volt átköltve, hogy "Hordjuk a víg Gatyánk...".
Attilamolnar 2013.09.01 19:08:49
@Dzsozy1: Szia Dzsozy!

Magam nem büszkélkedhetek ilyen mély kutatói munkával, csupán érdekel a korszak.

Kitartásodhoz gratulálok! A "La Victoire est á Nous" valóban jó.

Üdv, Attila
Az én klubtagságom, úgy kezdődött, hogy 2008 tavaszán sikerült eljutnom a SALUTE wargame rendezvényre Londonba, amit a South London Warlords club szervez 1972-óta minden évben. Az ott látottak adták meg a végső lökést, hogy elkezdjem ezt a hobbit. Én szinte kizárólag történelmi…..
Attilamolnar 2011.02.14 19:43:18
Alapvetően kétféle wargame bemutatójátékot szoktak a brit klubbok készíteni, a „demo” és a „participation”. A demo egy bemutató játék, a participation pedig olyan amibe önkéntes játékosoknak mutatnak be egy új szabályrendszert, vagyis megosztják a…..