Regisztráció Blogot indítok
Adatok
e-hajos

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar választási rendszer legendásan bonyolult, a most hatályos biztosan az, de a készülő következőt sem épp az egyszerűsége miatt fogjuk szeretni. A rendszert a meg nem értése tökéletesen alkalmassá teszi arra, hogy mindenki a saját félelmeit lássa vagy láttassa bele. Így…..
Olvasgatom az ellenzéki, illetve mértékadónak mondott gazdasági szakemberek nyilatkozatait, akik az egy kulcsost fúrják a progresszív SZJA-t favorizálva.Na kérem, orbitális hazugság e törekvés. Több okból.A legfőbb ok, hogy a megadóztatható, tisztességesen fizető alkalmazotti…..
törökgáborelemez 373. Halott hal 2011.06.14 02:12:00
Orbán Viktor egy osztrák bulvárlapnak adott interjúja (fordítás itt) – ahogy ez a nemzetközi sajtóban megjelent miniszterelnöki megszólalások esetében nem szokatlan - sokaknál és sokadszorra kivágta a biztosítékot. Egy ilyen szöveget számos ponton érhet kritika: a Heti…..
Az AB a héten már kihirdetett  egy karakán ítéletet, a parkolási rendeletek alkotmányosságára nézve, ami persze nem olyan fajsúlyú mint a végkielégítések különadója, de elég sok eljárást érintKedves Zugügyvéd! Csodálkozom, hogy nem került az Index címlapjára,…..
w Tudjuk, hol laksz 2011.05.03 08:30:00
Velünk nem lehet baszakodni – ez az üzenete Oszama bin Laden kivégzésének. Kedvemre való üzenet ez magyarként és felelős hazafiként. Hiszen ebben a konfliktusban egy kicsit mi vagyunk az a cowboy, aki végül lelőtte a gonoszt. Legalábbis inkább, mint a másik, a halott cowboy.…..
Egy, a kerékpáros szervezetek által nem ismert embert nevezett ki a miniszterelnök a hazai kerékpáros ügyek koordinálására. „Orbán Viktor április 18-i hatállyal egy évi időtartamra megbízta Garancsi Istvánt a természetjáró és kerékpáros turizmus, úthálózat és…..
e-hajos 2011.04.20 10:56:42
@JT_Biopower: "Úgy lászik, Magyarországon már nem csak a focihoz ért mindenki! ;)"

Pontosítsunk: Aki a focihoz ért(?) az MINDENHEZ ÉRT!
(lsd. a jelenleg uralkodó politikai vezetést.)
1989 március 22-én megalakult az Ellenzéki Kerekasztal, az akkor legnagyobb támogatottságúnak tekintett ellenzéki szervezetek közös hepaja, hogy aztán nem egészen egy évvel később már egymás torkának essenek tagjai. A Trónok harca című friss HBO-sorozat története valahol pont…..
e-hajos 2011.04.18 11:18:33
@Hangyasav: Egyetértek! Steven Erikson egy teljesen sablon nélküli világot teremtett és tökéletesen berendezte azt. Rengeteg szereplővel, jól kidolgozott karakterekkel és eseményekkel.
Nagyon sokat lehetne írni róla (ezidáig hét egyenként sokszáz-oldalas kötet), de itt erre nincs idő.
Akt érdekel a nagyon komoly fantasy az vágjon bele. (Persze csak az aki nem egy befejezett történetet akar olvasni - a történelem sem az!)
Most már tényleg kijár egy vállveregetés a Országos Magyar Vadászati Védegyletnek, a kormányváltást követően tényleg nagyot húztak. Felkérték Semjén Zsoltot elnöknek. Így nem kell holmi lóti-futi lobbistákat fizetni, hiszen maga az Elnök úr / Miniszterelnök-helyettes úr…..
  Ezernyi helyen elsütötték (a Hírszerző, a hvg.hu és a Vastagbőr jut így hirtelen az eszembe) Lázár János beszéde kapcsán a kocsmai politizálás talán legfőbb alapigazságát: a politikus nem dolgozik, politikusnak lenni nem munka. Ha a politikai…..
Egyre érdekesebb fordulatokat vesz a kismagyar alternatív valóságot bemutató trash reality, a Cohn-Bendit - Papp Dániel ügy. A kirakatrendezők gondos beállítása szerint itt semmi baj nincs, Papp Daninak pártállami időket idézve sikerült felfelé bukni. Szerintem meg két…..
e-hajos 2011.04.10 17:18:31
@szárny: Bocs. de amit én írtam azt nem én találtam ki. Az info a hírekből jött. Igaz, nem a királyi hírszolgálattól.
Nyilván ez is részét képezi a mostani "Ugocsa non coronat" jellegű hozzáállásnak, miszerint az EU bekaphattya, úgyis mi adjuk az elnököt és majd megmutatjuk, hogy kell a dolgokat csinálni, mert nekünk Brüsszelből ne diktáljanak. Semjén Zsolt - teológus-szociológusként…..
Mi különbözteti meg a Fidesz gazdaságpolitikáját a Széll Kálmán-tervhez kísértetiesen hasonló programot megvalósító, de az IMF és az EU elvárásainak „behódoló” Bajnai-kormányétól? Az új alkotmányba két, sokak által nehezen megmagyarázhatónak tűnő elem is…..
Schmitt Petronella, az Alkotmányelőkészítő Bizottság titkárának közleménye szerint az új Alkotmány W cikkelye helyesen: "A vérbulcsúkat és a jenőket a köztársasági elnök nevezi ki, a gyulák és a karboncák javaslatára". Ez a cikkely hatályon kívül helyezi a…..
e-hajos 2011.03.11 08:40:53
Kötöttségek nélkül Szómágia 2011.03.09 19:09:00
Befutottak az első konkrétumok a készülő Alkotmány szövegével kapcsolatban. Hát lássuk: A tervezett alaptörvényszöveg a Himnusz első sorával kezdődne, majd a preambulummal folytatódna, amelynek első bekezdése a következőképp hangzik: "Mi, a magyar nemzet tagjai az új…..
e-hajos 2011.03.10 11:38:25
@borla:
M cikk:
1. Magarország a kiegyensúlyozott,átlátható és fenntartható költségvetési gazdálkodás elve szerint működik.

A jelenlegi gazdálkodás (lásd első két havi statisztika) se nem kiegyensúlyozott, se nem átlátható, és nagy valószinűséggel fenntartható sem lesz.
Még el sem fogadták az alkotmányt, de már megszegik!
Talán ez az egyetlen megoldás a közelgő demográfiai katasztrófa és az annak hatásait előrehozó eltartotti csapda kivédésére. Radikális megoldás, de a maga korában az általános választójog vagy az amerikai polgárjogi törvény is az volt. (Fotó: syracuse.com) A hírek…..