Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Talleyrand

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nap izéje Kósa Lajos háborodik 2011.04.06 09:09:00
Azzal, hogy Gyurcsány Ferenc megjelent a romagyilkosságok keddi tárgyalásán, átlépte a Rubicont - jelentette ki Kósa Lajos. Szerinte botrányos volt Gyurcsány tette, aki ezzel "persona non gratává vált a magyar közéletben". A Fidesz ügyvezető alelnöke tehát…..
Talleyrand 2011.04.06 17:53:15
@Megfigyelo: Egy szóval nem vitatta el tőle ezt a jogot: "Minderre természetesen joga van, azonban országgyűlési képviselő akkor sem tesz ilyet, ha ezt nem szabályozzák" - mondta Kósa a Fidesz honlapja szerint, hozzátéve, hogy szerinte "az átlagember el tudja dönteni, mit tehet meg, és mit nem". (by origo)
Nem csak a kommenteket kell olvasni, hanem magát a cikket is... Gyurcsány gyakorolta a jogát, hogy bemenjen a tárgyalásra, Kósa meg a véleménynyilvánításhoz valót. Most mondjam azt én is, hogy te vonulj vissza a kommenteléstől, mert elvitattad tőle ezt a jogát?
Talán ez az egyetlen megoldás a közelgő demográfiai katasztrófa és az annak hatásait előrehozó eltartotti csapda kivédésére. Radikális megoldás, de a maga korában az általános választójog vagy az amerikai polgárjogi törvény is az volt. (Fotó: syracuse.com) A hírek…..
Talleyrand 2011.02.15 17:38:06
Gratulálok a cikkhez, nagyon szépen összefoglalta a pro érveket, kíváncsi leszek a holnapira is. Azt gondolom ez egy olyan kérdéskör, amiről érdemes vitatkozni, természetesen racionális érvek talaján maradva.
Sajnos sok kommentelőből a Fidesz elleni zsigeri gyűlölete beszél, ahelyett, hogy értelmes, higgadt érvekkel támadnák a javaslatot. Feltételezem, ezen cikk színvonalából kiindulva, szerencsére holnap megkaphatom ez utóbbit is a Véleményvezérben.
Bevallom első hallásra nekem is abszurdnak tűnt az ötlet, és most sem mondom, hogy feltétlen támogatom, de igenis vannak racionális érvek mellette, melyeket tisztességgel végig kell gondolni annak, aki ezzel kapcsolatban nyilatkozik. Az egyenlő és közvetlen választójog valóban nagyon fontos alapelve napjaink politikai rendszerének, de ha állandóan csak a szent és sérthetetlen elveket, szólamokat szajkózva érvelünk, és tőből visszautasítunk mindent, ami ezekkel valami kapcsolatban áll, soha nem fogjuk megtalálni a megoldást a társadalom problémáira.
Az emberiség történelme egy fejlődési folyamat, amelyet a társadalmi, gazdasági igények, szükségszerűségek generálnak. Ki állítja, hogy megérkeztünk a Kánaánba és innentől nincs hova fejlődni? Az uralkodó eszmékhez való reflexszerű, megkérdőjelezés-mentes ragaszkodás már sok tragédiához vezetett (ld. kommunista diktatúrák, egyházi dogmatizmus, stb.).
Demokratikus elkötelezettségű vagyok én is, de nem szeretem, hogy bizonyos dolgokkal kapcsolatban egyszerűen nem lehet kérdést se felvetni, anélkül, hogy ez meg ne bélyegezné az illetőt.
Egyébként bennem az a kérdés vetődött fel, mi lenne az állami gondozottakkal?
Talleyrand 2011.02.15 17:41:30
@ave: A taníttatásáról, vagyonáról és jogi ügyleteiről is a szülő dönt a gyereknek, ennyi erővel a szavazati jogról döntés se nagyobb antidemokratizmus... Nem mondom h egyetértek, de azért érdemes néha a dolgok mögé nézni, mielőtt elvből elvetnénk. (Hozzáteszem nekem is ez volt az első reakcióm, úgyhogy nem bírálatként írom.)