Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tapuka

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Index értesülése szerint a siófoki Fidesz-KDNP frakcióülésen ismét elővették a gyerekek választójogának ügyét. Pontosabban annak lehetőségét, hogy a gyermeket nevelő felnőttek gyermekeik nevében is szavazhassanak. A fantasztikusnak tetsző ötlet a közelmúltban európai…..
tapuka 2011.02.14 15:20:18
Stoic79 is, EGO is abszolút ésszerű érveket hoz fel a témában, jóllehet a KDNP-NOE érvelésében is benne van az eddigi történelmi tapasztalatok igazsága. Egyetlen dolog marad rejtve csupán, és ezt nemcsak a politikusok hallgatják el: vagy nem folytatódhat a Föld túlnépesedése, vagy folytatódnia kell a rejtett és nyílt népirtás(ok)nak, mielőtt egy globális összeomlás bekövetkezik, ha ez egyáltalán még elkerülhető. Ha ebből a gondolatból indulunk ki, akkor már csak az a kérdés, hogy mely nemzetek, nép- és társadalmi csoportok, rétegek hajlandók önként és dalolva kipusztulni.

Ha a fenti - szerintem megrághatatlan - falatot félretettük, belegondolhatunk, milyen "demokráciában" is élünk. Most van egy erős felhatalmazással bíró kormányunk, amely abban hisz, hogy mi, magyarok nem szeretnénk elsőként kipusztulni (még a nyugdíjasok sem akarják siettetni az elmúlásukat). Hovatovább úgy tűnik, hogy a Kormány az elmúlt 30 évben itt ügyködő, pancser és önző politikai eliteket és ténykedésüket sem szeretné illegitimmé nyilvánítani, pedig ez jogi alapot teremthetne az államadósság egy részének meg nem fizetésére (túl szép is lenne).

Ahogyan én látom, a most kormányra lépett politikai erő a fejébe vette, hogy - mondhatni Zrínyi nyomdokaiba lépve - föléleszti az ország népének szunnyadó(?) tetterejét és életkedvét, és ennek első lépéseként egy puhatolózó kirohanást intézett az ellenség (bankok és multik) felé. Második lépésként pedig szeretné kiugrasztani az országot abból a kátyúból, ahová a posztkádári struktúrák és szellem juttatta.

Ezek a struktúrák át- meg átszövik az egész társadalmat. A bennünket béklyóban tartó külső és belső pénzhatalom közismert és kevésbé közismert, igen jól felkészült kádári káderek előzékeny közreműködésével a legutolsó időkig kezében tartotta a modern "demokráciákban" nyílt diktatúrát gyakorló, oligarchikus média közel 100%-át. A pártokra szavazó népesség nagyobbik része az ország valódi problémáit fel sem tudja fogni, ezért a gyomrával gondolkodik és a zsigereivel szavaz.

Ezért minden olyan feltevés, hogy demokratikus úton kormányozható egy gazdasági (+ számtalan egyéb) válsággal küzdő, totális külső függésbe sodort ország, igencsak híján van a realitásnak. Mert ugye, ha a többgyermekes szülők szavazatai valóban döntőek lennének a választások sikere szempontjából, melyik párt nem próbálna ennek megfelelő programokkal kirukkolni? Ezek a fajta ígéretek megjelennének 2014-ben, számonkérésükre sor kerülne 2018-ban, aztán győzne egy másik politikai erő, amely ugyanígy ígérne és az előzőhöz hasonlóan járna el 2022-ig. És ez így megy a demokrácia végéig.

De tudjuk: 2002-től 2010-ig sem volt demokrácia, pedig nem volt 2/3-uk. Még véletlenül sem fogadták be az ellenzék egyetlen javaslatát sem. Már csak presztízs okokból sem! Meg hát a demokrácia csak az uralkodó elit meg a sleppje részére demokrácia, a többieknek kussolniuk kell, tehát számukra az inkább diktatúra. 2006 őszén ki is lettünk oktatva, hogyan kell kussolni. És az elmúlt hetekben láttuk, hogy itt lopakodik a kertek alatt az EU diktatúrája is, ha a kormányunk a saját nemzete mellé próbál állni.

Abba nem is mennék bele, hogy mekkora pechünk, hogy a politikából meg is lehet élni (nem is rosszul!), de hát tudjuk, hogy a politika művészet, ezért nem is akárki lehet politikus. Mivel a "demokrácia" és a jogállam kölcsönösen feltételezik egymást, a demokráciában a politikusok egyre inkább a jog nevű kártyajátékot játsszák, mára szinte teljesen kiszorítva az elavult "erkölcsi" kártyákat. Persze vannak olyan erkölcsi ütőkártyák is, amelyeket mára sikerült az emberiségnek (vagy inkább az Ördögnek- ha ismerős a név) jogi páncélba öltöztetni, hiszen valójában minden jogszabály mögött érdekek húzódnak meg. De hát miért folytassam, hiszen mindenki tudja, hogy mennyire kifizetődő tud lenni a cinkelt kártyák használata.

Elárulom: nálunk a hamiskártyás politikus celebek azonosítása egyenrangú szórakozássá vált a keresztrejtvény fejtéssel.