Regisztráció Blogot indítok
Adatok
II. Menő Ernő

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar Pax Romana 2010.12.11 19:19:00
 Lehet-e?egyezségre jutni látszólagos/valóságos érdekellentétek esetén?sebeket gyógyítani (hozzájárulni sebek gyógyulásához) a magyarországi filozófia testén?„peren kívül megegyezni” a Boros contra Radnóti (vagy inkább TGM?) et alii ügyben?hinni a kooperáció…..
II. Menő Ernő 2011.02.14 09:37:07
@Bodnár István:

Hogy ennyi idő eltelte után is összeesküvés-elméleteket sejt nickek mögött, azt jelzi, hogy nyilaim mégis eltalálták. Ezt őszintén sajnálom, és ha úgy érezte, hogy sértegettem, elnézését kérem. Megnyugtatása végett: nem ismerem a másik személyt, bár mint fantom, ezt bizonyítani nem tudom, ahogy azt sem, hogy azonos vagyok az elődömmel. Szóval akár össze is beszélhettünk hárman is, bár nem értem pontosan mit.

Úgy látom Ön szenvedélyes fórumozó, és ha esetleg arról van szó, hogy nincs kivel folytatnia, visszaszállhatok a ringbe. Sajnálom, hogy a nagy Boros János utálat közepette nem tűnt fel Önnek, hogy a mérés problémájának megoldását éppen a szakma érdekében vetettem fel. Mint arra emlékszik, éppen azt nehezményeztem, hogy hozzáállása nem a megoldások felé mutat, holott éppen egy jól megformált mérce az, mely védeni tudná kollégáit a belterjesség vádjától. Sajnálom, hogy ezt nem értette meg.

Remélem azért fel tudja oldani valahogy azt az ellentmondást, hogy itt minden felvetést elutasított, míg az MTA FKI-re vonatkozó követelményrendszer közben készülőben van. Úgy látszik akkor mégsem vetettem fel akkora szamárságot, ha belátták, hogy ez szükséges.

Még egy érdekesség, korábban írta:

"Ezek előadást tartottak, és interjún mutatták be oktatói és kutatói tevékenységüket és terveiket. Ezek alapján egy bizottság – nagyon szoros eredménnyel – előterjesztést tett, majd az Intézeti Tanács, a jelöltekről és a kritériumokról folytatott vita után – megint csak nagyon szoros eredménnyel (...) felvételét támogatta."

Az előadás és az interjú UTÁN vitatkoztak a kritériumokról?? Nem vagyok abban biztos, hogy ez igazolja az eljárás megfontoltságát. Itt is azt tudom mondani, amit korábban (nem sértegetésből, hanem az érintettek érdekében!): egy jól kidolgozott mérce nem vethetett volna fel semmilyen gyanút.

Az igazi vita arról kezdődhetne meg, hogy miért kellett egy személy ámokfutása ahhoz, hogy csak most merüljön fel a korrekt követelményrendszer szükségessége. Ez nem az ész csele, ez szégyen. (Ugye nem tartja túlzásnak, ha azt feltételezem, hogy ez nem volt az érintettek érdeke? Mert ki más vethette volna fel? Csak nincs igaza egyik kollégájának abban, hogy semmit sem törődtek a hazai filozófia kereteivel?) A BUKSZ-ban elkövetett "recenzió" nem arról tanúskodik, hogy az illető szakmai alapon kiemelkedő volna. De most komolyan, Ön szerint benne van a hazai top 20 filozófusban és méltó az elnöki posztra Boros (vagy Gábor)? Nem kell válaszolnia, költői kérdés.
Látja, ha meglett volna ez a fránya mérce, most egyáltalán nem kéne itt a nyilainkat egymásra lődözni! Ennél jobb érvem nincs.
II. Menő Ernő 2011.02.14 16:02:37
@postcox:

Nem akartam az illetőt ilyen módon minősíteni, gondoltam majd valaki más úgyis megteszi ezt helyettem. De köszönöm a megjegyzést: milyen nagy baj lehet a magyar filozófiával, ha... ? Bodnár István megközelítése, mely egy kis csoportot hibáztat (teljesen jogosan), nem akar tudomást venni arról a felelősségről, amit felvetettem. Gondolataink nem kizárják egymást, hanem összefüggnek: engedni kellett a dolgokat idáig fajulni (nem törődni velük), hogy ez a kis csoport aztán akcióba foghasson. Ezt vagy belátják vagy nem, valójában most már édes mindegy.

A dolgok összekeverését illetőleg: annyiban nem tartom két különböző dolognak az említetteket, hogy teljesítmények mérésének és egy adekvát mérőműszer meghatározásának szükségessége merül fel mindkét esetben. Ön korábban annak adott hangot, hogy nem tudja lehet-e ilyen mérőműszert applikálni a hazai viszonyokra. Értette ezt bármelyik esetre is, úgy tűnik, hogy mindkét esetben igenis szükség van rá, az mellékes, hogy a bennmaradás vagy a bejutás a tét (sőt: a bejutás és a bennmaradás kritériumainak egy intézetet illetőleg összefüggőnek kell lenniük). Vagy ha félreértettem szkeptikus hozzáállását, kérem javítson ki.
II. Menő Ernő 2011.02.18 03:16:20
@postcox:

Ez nem értelmetlen?? Egy konferencia-részvételből hogyan következik már az, hogy egyetértene bármilyen politikai támadással vagy "vamzersajtóval"? Tényleg a Magyar Nemzet várható tálalása az, amihez egy értelmes embernek a cselekedeteit igazítania kell?