Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tengeri csiga

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
08.00-17.00 A férfi egész nap a saját ügyeit intézi, majd 16.45-kor eszébe jut, hogy randija lesz. 5 perc alatt elkészül és elindul a találkozó helyszínére. 17.00 Érkezés a férfi kedvenc kocsmájának főbejárata elé, ahol a nő decens, visszafogott, de elegáns öltözékben percre pontosan megjelenik.…..
Idézetek jönnek a netről:"A passzív-agresszív személyiségzavarral jellemezhető emberek többnyire ingerlékenyek -- könnyen megsértődnek, mindent provokációnak vesznek. Viselkedésükben gyakran az ellenséges öntudatosság és a bűntudatos megalázkodás váltakozik --…..
Tengeri csiga 2014.12.11 21:19:11
@KoalaForce: Igen, a PA szülő beteggé tesz. De ha a blogíró felismerte mivel áll szemben, az már a gyógyulás jele. Onnantól nem tudja a PA szülő kénye-kedve szerint manipulálni.
Te megszakítanád a szüleiddel a kapcsolatot? Lelkiismeretfurdalás nélkül? Csak úgy? Nem hiszem...
Ross Kemp olyan, mint a Pokoli történeteket jegyző Vujity Tvrutko és Frei Dosszié Tamás melegházasságának elit katonaiskolában nevelkedett szerelemgyereke. Sőt, még annál is trúbb figura.  A Veszett Világ című sorozatban szépen megmutatja, hogy mégis mekkora az a trágyadomb,…..
Az élet egyik legfontosabb alkotóelemének tartom a szerelmet, a párkapcsolatot és a közös életet. Ez valami olyan, amire a léleknek van szüksége, pontosan annyira, mint a testnek az élelemre. Az viszont, ami az internet világával az elmúlt években lefolyt egy világméretű…..
Az egyterű irodákban szépen elrendezett sorokban ülnek az emberek: igyekeznek teljesíteni az elvárt kvótát, felettük neonlámpa, állandó mormogás, a fejükön headset. Vajon ezekben az irodákban tényleg a lehető legeredményesebb munka folyik? Már a korai kutatások is azt mutatták,…..
A pletykalapok legújabbja, hogy Karl Lagerfeld divatdiktátor beszólt az énekesnő Adele-nek, hogy kicsit túl kövér - ami mondjuk nem volt kedves, valóban -, aztán bocsánatot kért, és most mindenki a 23 éves dívát éljenzi, hogy nem hódol be a divattrendeknek. Azért szeretném én a…..
Tengeri csiga 2012.02.12 13:07:32
Kedves Nem-kövérek! Az "én elfogadom magam ilyennek"-témához csak annyit, hogy sajnos amíg erre a szintre nem jut el egy túlsúlyos, addig nem fog tudni lefogyni. Igenis onnantól fog tudni valóban tenni a súlyfeleslege ellen, amikor felismeri és el is fogadja azt. Addig csak a jojózás van, pár kiló lemegy, sokkal több visszajön. Az életmódváltást csak akkor tudja bárki megvalósítani, ha kibékül önmagával és a súlyával. És mint 30-as éveiben járó túlsúlyos azt is hadd jegyezzem meg, hogy életmódváltás ide vagy oda, még rendszeres sportolás mellett sem garantált, hogy az ember lefogy (személyes tapasztalat).

Nem tudom olyanok, akiknek az életben nem volt öt kilónál több feleslege, milyen alapon osszák az észt olyanoknak, akik 20+ kiló felesleggel küzdenek (mert igenis küzdenek vele, még ha nem is járnak sikerrel), mert halvány lila gőzük sincs milyen az, mennyire k. nehéz elkezdeni sportolni, lemondani egy csomó mindenről, csak hogy egy-két kiló lemenjen, és amely egy-két kiló milyen hamar visszaszalad... És ne jöjjön senki a "hát tetszett volna odafigyelni a súlyára még mielőtt elhízott" dumával, mert pont az a szívás, hogy csak akkor eszmél az ember, amikor késő, és nagyon-nagyon-nagyon nehéz visszatérni a kiinduló helyzetbe.

A kövér emberekkel szembeni előítéletek pedig szimplán szánalmasak. Ebből is látszik mennyire egybites a többség, ha azt hiszi, hogy szimplán a testsúlyból levezethető, hogy valaki szorgalmas-e, okos-e, igényes-e, stb. Segítek: NEM, nincs köze, a testsúly alapvetően a testsúlyt határozza meg, hosszú távon és nagyon nagy túlsúly esetén pedig az egészségre is hat. Ennyi. Ha már munkáról van szó, szerintem pl. egy kereskedelmi egységben inkább egy kövér, hozzáértő és kedves egyén foglalkozzon az ügyfelekkel, mint egy tökéletes alakú tapló.