Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fatum2

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Hogyan hat a pszichológia című postra érkezett kommentek hatására úgy éreztem, érdemes egy posztot szánni a pszichológiát övező tévhiteknek is. Amíg nem váltam pszichológussá, ha találkoztam egy pszichológussal, kényelmetlenül éreztem magam, mert azt hittem, a…..
Fatum2 2011.06.17 20:07:17
Én mindezt, amit itt leírtak nem képzeltem a pszichológusokról, én azt gondolom sok pszichológus gondolhatja ezt magáról. És én nem az a blog írójáról beszélek.
Én azt szeretném megkérdezni, hogy a pszichológusok képzése során van-e szó társadalmi problémákról? Hogy ez téma-e egyáltalán ebben a képzésben? Van-e ilyen tárgy, ami ezzel foglalkozik? Mert talán más problémája van egy vállalkozónak, mint egy segédmunkásnak. Mert ugye abból indulunk ki, hogy itt mindenkinek jár a segítség. Vagy az oktatásban eleve a tanult, és jól kvalifikált emberek megmentésén gondolkoznak, és így ez a probléma fel sem merül?
Azért kérdezem, mert akkor, egy valóban lelkiismeretes pszichológusnak elég nehéz lehet azzal szembesülnie, hogy az a probléma amivel szemben áll, az valójában nem az ember problémája, vagy ahogy maguk mondják, nem ő a problémagazda, hanem a társadalom, és akkor nekiállnak az embert gyógyítani.
Én azt látom, hogy az embereket a társadalom bántalmazza, és úgy akarnak a társadalom által bántalmazott emberen segíteni, hogy ezt a bántalmazást nem ismerik el. Sőt, ez nem is jut el a tudatosodásig, sőt ha a beteg vetné fel, ezt erősen hárítanák mondva, hogy ez nem ide tartozik. Ez valóban így van. A baj az, hogy akkor nem lehet gyógyítani. Ha egy gyereket vernek otthon, akkor a pszichológus nem mondhatja azt, hogy kisfiam neked depressziód van, de a szüleiddel nem foglalkozom, mert az nem az én dolgom. Milyen lenne már az? Vagy, ha felnőttről van szó, akit a férje bántalmaz, akkor a férjéről nem beszélünk, mikor pedig ő betegíti meg, hanem esetleg baráti kapcsolatot ápolunk vele. Milyen abszurd dolog lenne ez?
És akkor amikor egy munkanélküliről van szó, akkor ez simán működik. A munkanélkülit szerintem bántalmazták, durván bántalmazták. Elvették a kenyerét, egzisztenciálisan tönkretették, lehet konkrétan erőszakosan. A jogait legtöbbször semmibe veszik. És még határidőt is szabnak, hogy van ennyi hónapod aztán ha nem vagy ügyes éhen halsz. Mi ez, ha nem durva bántalmazás? És akkor a pszichológus életvezetési tanácsokat ad. Ami nem baj, én is munkanélküli vagyok, és ha nem vagyok mérges, akkor elgondolkozom ezeken, és valamennyire segít is. De én sokszor vagyok mérges, mert én nem szeretem ha bántalmaznak.
És én tényleg elnézést kérek az oldal írójától, és ez nem is neki szól személy szerint, de itt tudtam elmondani. Én ezt a problémát nem a pszichológus hibájának tartom, de azt igen, ha még magában, gondolatban sem foglalkoztatja ez a probléma. Azokról nem is szólva akik ennek a helyzetnek a haszonélvezői. Miközben tudniuk kell hogy mi a helyzet.
Hogy összefoglaljam amit erről gondolok, hogy lehet az emberi lelket gyógyítani egy emberi lelket megnyomorító világban úgy, hogy ennek a világnak a terméke a pszichológus. Ez a világ neveli ki. És én nem is várom, hogy válaszoljon, elég hogy leírhattam.
Sokan félnek elmenni pszichológushoz, mert úgy érzik, ha felkeresnek egy pszichológust, akkor bizonyára pszichés problémáik vannak (vagy ha nincsenek, majd a pszichológus talál) ráadásul, ha kiderül, hogy pszichológushoz járnak, akkor azt hiszik majd róluk, hogy betegek, őrültek.…..
Fatum2 2011.06.09 20:12:47
Fatum2 2011.06.10 18:47:14
Megnézte már valaki ezen és a hasonló oldalakon szereplő képeket. Vajon hány ember él ilyen színvonalon Magyarországon, mint amit ezek a képek sugallnak?
Ezek a képek nem esztétikai okból kerülnek ezekre az oldalakra, hanem mert a pszichológusok célcsoportja ez. Azok akik ilyen ruhákban járnak, akiknek minden foguk rendben van, akik ilyen lakásokban laknak, és akik öltönyben borulnak ki.
Azok, akik így néznek ki képesek óránként több mint tízezret fizetni egy ilyennek, és hosszú távon. És kik ezek?
Mondjuk az én burzsuj főnököm, aki engem karácsonykor lapátra tett. Az tudja ezt megfizetni.
Tehát én azt az esztétikus képet, ahol egy kis palántát tart a kezében a léklementő, úgy képzelem, hogy az az én rohadt kapitalista patkány főnököm lelke, akinek segítenek szárba szökkenni, és módszereket adnak neki, hogy az olyat mint én, hogyan csinálja ki módszeresen. Tehát ami a képen nem látszik, hogy a pszichológus az éppen rajtam tapos, mint gyomnövényen.
És hogy minek a sóder egy ilyen blogban, mert az olyan nyomorult, aki kimarad a nagy népi lélekmentő őrületből, az még egy könyvet esetleg megvesz ezektől, mert nem akar kimaradni, ahol egy önjelölt guru baromságokkal fogja etetni.
Tehát én a pszichológiát egy elitista "tudománynak" tartom, ami ezzel, és mondjuk a kapitalista cégek fejvadász módszerivel, mint pld. olyan fasiszta módszerrel, mint a lojalitásvizsgálat, és politikusok megtámogatásával engem tesz tönkre.
Ez a konkrét véleményem erről az egészről, hogy mit tesz a pszichológus.
A pszichológus számára annak van lelke, akinek pénze van.
Jezsuita bloggerek Istenképeink 2011.03.08 20:51:00
Engem továbbra is az Isten kérdése izgat. Nemrég jelent meg Karl Frielingsdorf jezsuitának a könyve „Istenképek” magyar fordításban. Most készülök elolvasni, de már, amit hallottam róla, az is nagyon meggondolkodtató. Mondja, hogy vannak különböző, nagyon rossz…..
Fatum2 2011.06.08 12:22:37
Számtalan kutatás egybecsengő eredménye szerint a magyarok pesszimistán gondolkodnak. Egy tavalyi felmérés eredménye azt mutatja, hogy a magyarok pozitív gondolkodásban elmaradnak az európai átlagtól, egy korábbi kutatás szerint pedig minden harmadik magyar boldogtalannak vallja magát. Miért nem…..
    Végezd el a saját kutatásod, kérdezd meg néhány ismerősödet, mi a célja az életben, és kérdezd meg, mit érezne, ha elérné! Sokan nem vallják be nyíltan, de a szavak mögött (rátalálni a szerelemre, venni egy családi házat, nyerni a lottón, kiteljesedni a…..
A boldogságkutatók eredményei szerint a jó cselekedetek boldogabbá tesznek. De vajon nem csak azért leszünk-e boldogabbak, mert a jócselekedetektől jobb embernek érezzük magunkat? Egy hindu közmondás szerint az igazi boldogság az, mikor másokat boldoggá teszünk. Sok kutatás…..
Életünk értelmének egyik fő meghatározójának tartjuk, hogy a társadalom hasznos tagjának tudjuk-e érezni magunkat. Az egyetemről, főiskoláról kikerülve hevesen lüktet bennünk a tettvágy, világmegváltó gondolatokat forgatunk fejünkben. De mi van, ha a valóság nem találkozik…..
Krasznahorkai László: A Théseus-általános (Titkos akadémiai előadások) 1993 1 : 150Minden könyv labirintus, melyben a szerző gondolatmenete a fonál, mely mentén Théseusként bolyongunk, jó esetben meglelve a kijáratot. Ezen a kijáraton átlépve magunk mögött hagyjuk a könyv…..
A tegnap Alföldi-botrány kapcsán kialakult nyilatkozatháború után a Jobbik meglepő ötlettel állt elő: ha már van igény a pornográfiára, akkor vonják szakmailag ellenőrzött állami irányítás alá. Alföldi Róbert válasza nem az első eset volt, ami Pörzse Sándort komoly…..
Volt ez a legutóbbi írásom Andrásról, a hajléktalanról, amiben egy kicsit kiborultam: összesen körülbelül 65 ezren olvastátok a róla szóló öt írást, több ezer Facebook like-ot gyűjtöttek be ezek a posztok azért, hogy minél szélesebb kört érjen el a történet, de semmi.…..
Fatum2 2011.04.06 13:39:11
@Magyarósi Csaba: De nem mindegy hogy hogyan. Ezek a csatornák nagy mértékben hozzájárulnak a világ megromlásához, és én még csak azt láttam hogy aki ezekben a kereskedelmi csatornákban szerepelt abból csak bazári majmot csináltak. És képesek a hajléktalanságból is hasznot húzni. Az nagyon szomorú lenne, ha ezt az embert akit ez a társadalom kirekesztett odaültetnék, hogy most hálából azért a természetes dologér, hogy munkája lehet hülyét csináljanak belőle. És milyen emberek figyelmét hívják fel, akik közösüléseket néznek az egyik pillanatban a valóságsógan másikban egyfogú emberek nyomorán röhögnek, aztán jön majd a hajléktalan két bankreklám között?
Fatum2 2011.04.06 15:06:04
@Réka ‎: Ha maga nem érti, azt amit én mondani akartam, akkor én nem fejtem ki, mert értelmetlen. Aki Havas Henriken és kicsihuszáron szocializálódott, annak nem érthető az, amit én írok. Más valószínűleg érti.
Tisztelt terror blog! Megalázásom történetét mesélném el önöknek. Kérem, a nevemet ne tegyék ki az oldalra. Irodai állásra jelentkeztem egy a szomszédos városban található munkahelyre. Egy kis faluban élek, sajnos itt nem igazán van munkalehetőség. Sajnos még gyermekkoromban…..
Praxis Bunyó a rendelőben 2011.04.05 17:48:00
Sziasztok!   Friss történetet szeretnék elmesélni nektek. Ma délelőtt orvosnál voltam, vissza kellett mennem kontrollra a kerületi rendelőbe. Ilyenkor mindig viszek valami olvasnivalót, mert 2-3 órás várakozásnál kevesebbel még nem sikerült megúsznom. Ma sem volt ez másként.…..
Fatum2 2011.04.06 09:59:39
@pöndörödő macskafülszőr: A nénik és bácsik nem túlfűtöttek, csak már közelebb a halál, és már nem szeretik annyira, ha az idejüket rabolják, míg a fiatalabbak inkább odaadnak három órát a semminek.