Regisztráció Blogot indítok
Adatok
paul12

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Michael Knight Márait nem adom! 2011.02.12 21:04:00
Olvasom, hogy emléklapot kapnak ezután a polgári házasságot kötő párok az anyakönyvezetőtől, és az emléklapon - amely kifejezi, hogy a nemzet közössége számára fontos érték a házasságkötés - többek között Márai Sándortól vannak idézetek.No, akkor most álljunk meg egy…..
paul12 2011.02.13 10:36:15
"Mert a butaság is többféle.
Vannak értelmes emberek, kiknek lelkében az értelem pislákoló fénye kialudt, mert szerencsétlen életkörülmények között születtek és nevelkedtek.
Vannak emberek, akik buták, mert nem tudnak uralkodni testük fölött, elbutítja őket a szenvedély, lelkük lángját megfojtja az érzékek gőgje.
Vannak buta emberek, akik egyszerűen környezetük áldozatai. Ezeket sajnálni kell.
De az igazi butaság meglehetősen ritka, s annál veszélyesebb és reménytelenebb. Az ember természettől értelmes lény. Az igaz, a sötét, a reménytelen butaságot olyan érdeklődéssel kell szemlélni, mint valamilyen ősi és félelmetes természeti tüneményt, mint a kétfejű bornyút, mint a természet egy torz, érthetetlen ötletét,melynek - szó szerint - semmiféle értelme nincsen. Az iagzi butaság feloldhatatlan. Mi hiányzik az ilyen ember lelkében és testében? A Szentlélek vagy bizonyos nedvek, mirigytermékek? A jód? A nemi hormon? Nem tudjuk pontosan. De amit tudnunk kell, hogy az igazi butákat minden módon tanácsos kerülni, feltűnés nélkül védekezni kell ellenük. Ne akard meggyőzni az ilyeneket, mert nem jóindulatúak. A kedves, szegény hülyék jóindulatúak; a buta ember rosszindulatú. A hülyék Isten szegény gyermekei; a buták a pokol szövetségesei. A végzet ők, el kell viselni.
Márai Sándor: Füves könyv,61-62. oldal"

Ezektől a a buta emberektől félt és óvott Márai. Ők voltak akik üldözték, műveit betiltották és akik az 50-es években megfosztották akadémikusi címétől Magyarországon. A kommunistákat gyűlölte volna csupán? Olvassátok el a többi, több mint száz könyvét is. Titeket és rokonaitokat gyűlölt külföldön és idehaza egyaránt. A buta és hazug fasiszta, majdan kommunista Lenin hívő baloldali és később neo-liberalis embertípust, aki bután megveti a történelmet, nem érdekli a múlt csak a jelen haszna, saját boldogulása és az önérvényesülés.
Egyébként, ha annyira szívén viselitek a sorsét akkor legalább elzarándokolhattatok volna ahhoz san diegoi házhoz, ahol utolsó évet töltötte elhagyatottan és vakon, ahol öngyilkos lett....Szánalmasak vagytok és remélem hogy a történelem készülő vihara nem kímél majd benneteket...
Megjegyzés: gondolom elkerülte a figyelmeteket, hogy korábban is kaptak házasság kötéskor emléklapot az emberek Magyarországon, bár tudom hogy nálatok a házasság kötés és a gyermek nem divat... árt az egodiasztólénak... és a mindent átható butaságotoknak...