Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zánka

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kép hál' Istennek nem Zánkán készült. Nálunk ilyen irányú problémák nem nagyon vannak. Hogyan került akkor mégis ide ez a felvétel? Településünk turizmusának szimbóluma. Ha nem javítjuk meg a hintát, nem cseréljük ki a törött alkatrészeket, nem festjük le, senki nem ül…..
zánka 2011.08.12 11:08:02
Ma reggel kézbe kapva kedvenc, kedvenc???? inkább nagyon drága ujságomat, pontosan a balatoni települések versengésének, értékelésének oldalát kinyitva szomorúan vettem tudomásul, hogy sajnos már megint az utolsó helyen végeztünk. Ez egyébként várható volt, nem véletlenül próbáljuk mi kommentelők - már aki - bírálatainkal, hozzászólásainkkal befolyásolni kis falunk kulturális életét.
Végig olvasva a cikket, az oldalt, az újságíró nem fukarkodott a dicséretekben, reálisan bemutatva - keverve Úttörővárossal - a fellelhető értékeket, bemutatva - ami nem kevés - a rendezvényeket, már-már azt gondoltam, hogy itt és most megelőzünk, letarolunk mindenkit (értem itt a versenyben résztvevőket), de sajnos nem így alakult a helyzet. Pedig milyen jó volt olvasni a rendezvények felsorolását, sokszínüségét, de mégis valami nem stimmelt, legalább is a nálunk nyaralók, vendégek véleménye szerint nem stimmelt.
Sajnos lehet, hogy a vendégeknek van igazuk, akik értékeltek, tehát valamit mi rontunk el rendszeresen, nem tudjuk felmérni az igényeket? Nem jó programokat szervezünk? Esetleg egyes programok (lásd bornapok) túl drágák? Esetleg pár nap alatt óriásit akarunk kaszálni, lásd ismét bor napok aranyárban mért borait, zsíros kenyerét, - ez nem igazán jó vendégcsalogató és vendégmarasztaló magatartás.
No mindegy, nem tisztem vitatkozni a rólunk kialakult véleménnyel, ha a többség így látja, érzi, akkor az nagy valószínüséggel igaz is.
Pedig hát pénz van, nem is kevés, az adottságok szintén rendelkezésre állnak, akkor mi lehet a gond??? Mert hogy gond van az biztos. Persze azért valljuk be, a felmérés idején nagyon rossz idő volt, ez keményen befolyásolta a véleményeket. Ezt csak a védelmünk miatt próbáltam kitalálni, lehet hogy ez a körülmény is keményen hozzájárult helyezésünkhöz.
Azért azt mondom, ne keseredjünk el, ez a mi falunk, lakóhelyünk, mindenki igyekezzen bármilyen módon, formában segíteni a továbblépést, fejlődést.
Mindenkinek jó nyaralást, kellemes időtöltést és jó időt kivánok. Hajrá ZÁNKA, jövőre sikerül.
zánka 2011.08.12 13:13:57
Még egyszer visszatérve az előbbi témára - csak nem hagy nyugodni ez az utolsó hely - ami szerintem adottságainkat, gyenge - -gyengécske kinálatainkat is figyelembe véve, azért nem teljesen a reális képet mutatja, tükrözi.
Itt van ez az Uttörőváros, amivel többnyire csak a konfliktusok szintjén találkozunk. Nem tudom miért, mi az oka. Én gyanítom, hogy a két vezető, - Ági és Miklós állandóan vibráló, meglevő konfliktusából adódik - szerény meglátásom szerint. Pedig kár, nagyon kár az együttműködés ily módon történő elvetése, pedig az együttműködésnek számtalan jó esélye lehetne, ha nem ilyen makacs, nyakas két ember egymásnak feszülése lenne a fejlődés, okos együttműködés gátja. Mert valljuk be -mindketten - akár önös elképzelések, esetleg érdekek mentén próbálják meggátolni a normális és eredményes együttműködést megakadályozni. Sajnos ennek a konfliktusnak mi isszuk meg a levét, azt is, hogy a Zánka faluban nyaralók óriási többsége kocsival, gyalog, biciklivel - az Uttörőrővárosi strandon tölti napjait, ezzel komoly bevételkiesést okozva Zánkának.
Ott csapódik le a vendéglátói, büfé forgalom jó része. Egyrészről köszönhetjük ezt Varga Z. és Aranka emlékezetes bérleti, strandbelépői javaslatának, ami sajnálatos módon, elhibázottan jóváhagyásra is került, most isszuk ennek a levét.
Én nem vitatom el esetleges jó szándékukat, de valljuk be, nagyon rosszul sikerült a beterjasztés, annak jóváhagyása a testület részéről. Valamit tenni kellene, amig teljesen nem fogy el a fizető strandolók száma. Márpedig az idei bevételek számításom szerint a dolgozók bérének kifizetésére sem lesz elég, nemhogy szerény bevételre.
Ezt valaki, valakik nagyon elQták, hogy ezt a csúnyácska szót használjam, de azt hiszem teljesen jellemzi a mai állapotokat.
Igen, Uttörővárosban van hadipark, dinópark, kalandpark, és még számos lehetőség, amit nékünk nem elvetni, hanem kihasználni kellene, együttműködni a közös érdekek és haszon mentén. Nem ezt tesszük, dacoskodunk, keménykedünk, hát itt az eredmény. Jó ez nekünk??? Nem hiszem.
Tudunk ezen közösen változtatni??? Remélem igen.
Komolyan mondom, ha a Renault tényleg - és ebben a formában - piacra dobja a Twizyt, kap tőlem egy nagy-nagy-nagy piros pontot! Ennyire bájos kisautót, vagy mi ez, már igazán régen nem terveztek. Talán csak az ötvenes-hatvanas években, az angol és francia miniautók tudták akkori…..
A TASZ és az Eötvös Károly Intézet közös jelentése hiányt pótol: az Alkotmánybíróság jelöltjeinek szakmai alkalmasságát vizsgálja meg, és rámutat a jelenlegi, a kormány által kézivezérelt jelöltállítási folyamat visszásságaira. Az Egyesült Államokban például soha nem fordulhatna elő, hogy néhány óra…..
  "A kis Jézus megszületett! Örvendjünk!"Mielőtt valaki azt gondolná "Na, ez a Kanári teljesen megőrült," természetesen tudom, hogy december már odébb van egy kicsit, de a Képviselő testület márciusi ülése kapcsán csendült fel bennem kedvenc…..
zánka 2011.04.03 19:17:38
@világutazó1496: Kedves v. utazó. Nem igazán tartom szerencsésnek B.füred és Zánka összehasonlítását, a fejlődés szempontjából, a két település teljesen más, teljesen eltérő kiindulóponttal, lehetőséggel rendelkezik. Bár csak ne lenne így...a javunkra. Az igaz, hogy Füred óriási változáson, fejlődésen ment át az utóbbi években, de az összehasonlítást nem Zánka és Füred viszonylatában kellene felvetni, mert sajnos nem tartozunk egy súlycsoportba, hanem mondjuk Füred-Keszthely, vagy Füred-Siófok, vagy Füred-Balatonalmádi vonatkozásában kellene vizsgálódni. Szerintem itt is elvinné a pálmát Füred, de ez nem baj. Zánkán egészen más léptékben kellene gondolkozni, mi egészen más súlycsoportba tartozunk, ez sem baj, csak az kellene, hogy mindenki, minden település, Zánka is használja ki az adott, adódó lehetőségeket, amit szerintem mi Zánkaiak nem igazán használunk ki. Mi sajnos tudunk bírálni, blogolni, véleményt mondani, de azt hiszem - valljuk be őszintén - nem tudunk - kanári sem kivétel - egy dolgot, a "mit hogyan-t" sajnos nem tudjuk. Ez sem baj, a gond az, hogy a falu vezetői sem tudják, pedig Őket annak tudatában választottuk, hogy Ők tudják, ezért vállalkoztak a feladatra. Sajnos egyre jobban kiderül, nem tudják, mi meg tévedtünk, nem először és sajnos érzésem szerint nem is utoljára.
"Nagy Durranás", ugyan már....mikor lesz, pénz, akarat, motiváció, hozzáértés hiányában.... én roppant elkeseredett vagyok!
Nem terveztem, hogy ilyen gyorsan jön a következő bejegyzés, de - amint azt tudjuk jól -  "a téma az utcán hever". Pontosabban manapság az interneten.Teljesen gyanútlanul nézegettem szokásos módon a Zánka TV honlapját információkra éhesen, amikor a hírek…..
zánka 2011.04.01 09:02:51
Kedves kommentelők. Óva intelek benneteket - saját tapasztalatomból kiindúlva tudom - ne ítéljetek előre!!! Nékem sem igazán tetszik ez a Mikepércs kapcsolat - felvétel, de egyenlőre nem tudhatjuk, hogy kinek az agyából pattant ki az Isteni szikra, hogy pont ővelük kell felvenni a - remélem két oldalú kapcsolatot. Ez bárkinek lehet az ötlete, ezért mondom, hogy ne varrjuk simán a polgármester nyakába, mert lehet, hogy én voltam az ötlet gazdája.. Valaki, aki tudja - jó lenne ha elmagyarázná, hogy miért éppen Mikepércs???, én egyáltalán nem akarom Őket megszólni, ledegradálni, de miért éppen Ők? Lehet, ha többet megtudunk a dolgokról, megértjük, elfogadjuk a döntést, de így, hogy tényleg a többség azt sem tudja, hogy hol van ez a falu. Ettől még lehet egy kiváló kulturális értékekkel rendelkező település, de legalább is én nem nagyon hallottam róla eddigi életemben.
Nékem a legnagyobb gondom az, hogy megint megszületett egy döntés, amit nem előzött meg semmiféle egyeztetés a "NÉPPEL", a falu érdekelt lakóival.
Én kérem az illetékeseket, magyarázzák el a dolgok menetét, - ez lehet a polgármester, az alpolgármester, esetleg a jegyző, - nékem nagyon gyanús valami "családi kapcsolat", - ez nem baj, ne értsen senki félre, de akkor nevezzük nevén a gyermeket.
Hát igen, igaza van nyulcipőnek, aki idézte Hofi Gézát ----"nem beszéltek a malaccal", és ez az örökös gond nálunk, mivelünk, a falu lakosaival mindig csak a tényt, a végeredményt közlik, és ez a nem jó, legalábbis nekem ez így nem jó, ez ellen próbálok örökösen ágálni, tiltakozni, sajnos alig valamilyen eredménnyel. Már korábban írtam nem hallják meg az arra illetékesek, vagy nem akarják meg hallani (ami a legvalószínűbb) a véleményünket, hiszen még olyan messze a következő választás, majd akkor bezzeg lesz a nagy odafigyelés a nép hangjára!!!!
Kedves zánkai Polgártársak! Ismét igazolni látom a fenti mondást, ami jelzi számunkra azt az erkölcsi magasságot, miszerint attól, hogy Zánka nem egy világváros, képes lehet még nagy teljesítményekre. És íme a legújabb bizonyítéka a tételnek: kicsiny településünk lelkes…..
zánka 2011.03.26 17:45:36
Kedves világutazó1496.
Örülök neki, hogy válaszoltál blogomra, még ha nem is értesz velem mindenben egyet. Ez így a természetes,nem vagyunk egy petéjü ikrek, - talán így is a jó.
Egyet értek veled, folytatni kell, ez jó, ki- beszélhetjük búnkat, bánatunkat, lehet, hogy ezzel akaratunkon kívül is tudunk segíteni másokon, lakótársainkon, de szerintem ez így szolgálja a legjobban lakó-közösségünket, falunkat, az embereket, barátainkat.
Én tulajdonképpen nem akarom, (de mégis) bántani Zánkanárit, de..... Ő keményen cserben hagyott bennünket. Én tudok, remélem Te is bárkivel, bármiről vitatkozni, véleményt cserélni,véleményt formálni, de ha már az elején Zánkanári felvállalta a "VEZÉRKOS" szerepét, akkor illene ezt végig csinálni, nem pedig cserben hagyni a hozzá csatlakozó"birkákat",
akik remélve, nem remélve követik, vagy nem.

Na még egy dolog, a lelkes fiatalokból álló, éneklő zenélő csoport, társaságról írt véleményedhez csatlakozva..... hát igen, ez már nem semmi!!! Igaz még nem üti meg az X-Faktor szintet, de ez a mijenk, miénk, a mi gyerekeink, a mi kutyánk kölykei, legyünk büszkék, - még ha néha nem is ütik meg a profi szintet, - bár úgy
érzem lenne - lesz, van még bennük tartalék. Aranyosak, szerethetőek, lelkesek, támogassuk és hallgassuk Öket, nekünk, vagy néha csak maguknak énekelnek, de ez nem bűn, sőt...... bár csak én is bele férhetnék a csapatba.

A másik: a Nagy Vagy!!!!! Kell ennél több???? Végre Zánka országosan élre tör, tört!!!! Kár a huhogásért, hogy ez sem meg az sem jó, minek ide ekkora "SPORTCSARNOK", minek ide ilyen korszerű, és szép /bár még nem láttam belülről/ orvosi rendelő, jól, eredményesen működő iskola. Hát itt van az eredmény, legyünk rá - méltón -büszkék. Becsüljük meg meglevő értékeinket, és legyünk nagyon, de nagyon büszkék. Ezt mi hoztuk létre, - ha még áttételesen is, de igen, és a mienk!!!!!
zánka 2011.03.26 18:28:49
@világutazó1496:

Mi ne vitatkozzunk, majd mindenben egyet értünk.

A Na-Ná???? Nekem is tetszik,szeretem is őket, különösen, és nem véletlenűl, de ne vigyük őket a mennyekbe, gyakoroljanak, tanuljanak, szerepeljenek sokat, nőjenek a szívünkhöz, mi drukkolunk. Végre egy igazi színfolt a falu életében, csak ne hogy a ZÁNKANÁRI sorsára jussanak. Remélem: N E M
Geréb Ágnest foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésért ítélte el a Fővárosi Bíróság két évre. A letöltendő fogházbüntetés mellett a szülésznőt öt évre eltiltották foglalkozása gyakorlásától. Geréb Ágnes a bíróság előtt 2010 decemberében…..
zánka 2011.03.26 16:18:32
Nem voltam ott a tárgyaláson, nem ismerem teljes mélységében a "Geréb" ügyet, mert "Ügy", az biztos, legalábbis ügyet csináltak, kreáltak belőle. Szégyen, legalább is az én szerény, laikus véleményem, hozzáértésem szerint az, már mint azt (ügyet) csináltak, kreáltak belőle.
Miért nem ítélik el azt a több száz, esetleg több ezer orvost, aki, akik hasonló gondatlan cselekményt követtek el? Talán kínos lenne bevallani, hogy a kórházainkban, szinte az ország összes kórházában történnek szülés közbeni halál esetek, ezek felett szemérmesen szemet hunyunk, csak ezt a "szerencsétlen" Geréb Ágnest visszük pellengérre, citáljuk bíróság elé. Csak Ő a bűnös???? Kétlem. Sőt meggyőződésem, hogy nem, csak az orvos "maffia", bocs a szóhasználatért, de meggyőződésem, hogy van ilyen csoport,
keményen hozzájárul a jelenleg kialakult állapotokhoz. Én nagyon de nagyon sajnálok minden elvesztett csecsemőt, kis emberkét, de ezek a sajnálatos veszteségek nem írhatók egyértelműen, és csakis az otthon szülés, és GÁ. rovására, sajnos szinte minden kórházban rendszeresen elő fordulnak elhalálozások, műhibák, amiről nagyon ritkán értesül a közvélemény.
Sajnos az orvoskollektíva egy nagyon, de nagyon összezárt csoport, a saját kollégáikat nagyon védő (ez tulajdonképpen nem is baj),társaság, de amikor kézzelfogható hibákat igyekeznek palástolni, az már bűn, ki merem jelenteni, hogy "BŰN" a javából.
Itt teszek -(laikusan, de bátran), egy olyan kijelentést, hogy amiért Geréb Ágnest el ítélték, azért a cselekményért több ezer orvost, - nem szülésznőt - el lehetne, kellene is - ítélni. Igazán sajnálom ezt a szegény asszonyt, drukkolok neki, mert meggyőződésem, hogy fel fogják menteni....mert nem bűnöző. (Nem vagyok bíró, hál-Isten)
Nauru-szigetén 50 éve még egyetlen cukorbeteg sem volt, mára azonban a felnőtt lakosság 40%-a diabéteszes és a világ legkövérebb embereinek gyűjtőhelye lett. Az evolúciós megszaladásra és a globalizációs problémára kitűnő példa, ami a szigeten élő emberekkel történt.…..
 Jövő januártól jönnek a vármegyék, 2013-tól pedig újra felállnak a járások - látszólag erről szól az Orbán Viktor miniszterelnök által is preferált önkormányzati átalakítás. A rendszer lényege azonban az erősen központosított közigazgatás, melyben a helyi…..
zánka 2011.03.21 10:41:18
@h_m: Hát igen, Orbán igyekszik önhatalmúlag,- - mert erre nem kapott felhatalmazást a választásokon, erről szó sem volt sem a kampányban, sem pedig a további programokban, feladatokban. Hogy jó lesz, vagy nem? - azt bízzuk a jövőre, de az azért figyelmeztető, hogy miden ilyen átalakítás, ujjá szervezés bizony-bizony óriási pénzekbe, milliárdokba kerül, és a mai súlyos pénzügyi helyzetben, súlyos adósság csapdában ezeket a dolgokat alaposan át kellene gondolni. Addig, amíg a nép, az áldott nép negyede éhezik, a takarékosságra is illene gondolni kedves, tisztelt Miniszter-Elnök Úr. Nem gondolja??? Vagy csak hebehurgyán szórjuk a pénzt??? Ez a politika rövidesen visszaüt ám, - én csak jó indulatúan akarom figyelmeztetni Önöket, vészesen közeleg a következő választás, a népben meg gyűlik az elkeseredés. Önöket is le lehet váltani a bebetonozás ellenére is. Érdemes jól meggondolni a tetteket, a "ZEMBEREK" többségében nő az elkeseredettség, a kilátástalanság, a súlyos munkanélküliség, a létbizonytalanság, a nyomor - mert valljuk be ez is van, nem is kevés.
Orbán Úr. Ez a mai helyzet legyen figyelmeztető az Ön , és sleppje számára, hogy ha ezek az éhező tömegek egyszer, remélem rövidesen az utcára vonulnak tiltakozni az Ön diktatúrája, politikája, elnyomása ellen, annak súlyos következményei lesznek. Én az Ön helyében bizony elgondolkoznák ezeken a dolgokon, nem lehet a húrt végsőkig feszíteni, spanolni, mert egyszer elszakad, és akkor nagy baj lesz.
De szép is volt! Sütött a nap, hét ágra, feküdtünk a füvön nap hosszat, bámultuk a csajokat, nyomtuk a lángost, a palacsintát no meg a sört, és alig fértünk be a strandra. Tele volt mindenféle emberrel.Leginkább magyarral és némettel. Hollandok és dánok is jöttek szerényebb…..
zánka 2011.02.25 18:03:57
@andocsari: Na kedves Ari, végre egy olyan ötlet, - a Tied - ami teljes mértékben megnyerte a tetszésemet. Nagyon jónak tartom, csak nem tudom, hogy a mai helyzetben ki- vitelezhető-e?? Próbáljuk meg!!!! Remélem sikerül, főleg úgy, hogy a szezon végéig nyitva lesz. Mármint a pavilon, bódé, faház, vagy nevezzük bárminek,csak kúlturált kiszolgálás és aránylag jó bor legyen. Ez egy újabb színfolt lenne, tudniillik nem mindenkinek képes a pénztárcája, -- főleg ha csak szomjas-- 200.- Ft /dl-ért bort inni. Szódával, vagy ásványvízzel viszont a legtöbb bor a nyári melegben üdítőnek kiválóan alkalmas, fogyasztható. A strandon, a strand mellett ez ragyogó ötlet.... lenne??? lesz???? Remélem igen.
Aranka ezt támogassuk!!!!
zánka 2011.02.27 09:49:45
@Zánkanári: Végre úgy értelmezte valaki, már mint TE hozzászólásomat, ahogy azt valójában gondoltam és érzem is. Én nem minősítettem "BORHAMISITÁSSAL" az egész Nivegy Völgy bortermelőit - ahogy azt Zoltán sajátosan értelmezte. Ő megint elővette a régi, rá jellemző magas lovat, és "kioktat". Tessék tudomásul venni Zoltán, hogy itt a blogoldalon - hiszen ezért van - lehet más embernek esetleg más véleménye, nemcsak az ÖN szájíze szerinti. És ahhoz Önnek nincs joga, hogy visszautasítson, sőt zavaros hozzászólásnak nevezzen egy más, esetleg az Önétől eltérő véleményt. Én is megsértődhetnék az ÖN kioktató stílusára,és kijelenthetném, hogy én addig nem írok, míg ilyen bejegyzések születnek, mert Ön ezt tette, de nem teszem, hiszen nincs hozzá jogom meg mindenki írjon a saját, akár - nem egyetemi szintű - hozzászólást, ehhez ugye elismeri, hogy bárkinek joga van.
Én is tudom, hogy van nem is kevés kiváló bor, kiváló termelő a térségben, ami dicsérendő, de miért kell tagadni, hogy bizony van egy-két rossz minőséget termelő, és értékesíteni kívánó gazda, akit példámban, blogomban igyekeztem bemutatni.
Ha ezt Ön tagadja, vagy nem ismeri el, az az Ön dolga, de azért még létezhet, van, mert sajnos nem egy-két esetben ez volt a tapasztalatom, és ugye ez nem baj, talán még jogom is van leírni a véleményemet.

Hál Isten a Varga Zoli borából még nem ittam, így arról véleményt sem mondtam (merészeltem volna), de lehet, hogy bármennyire kiváló bort termel, mégis van olyan ember akinek kóstolás után "esetleg" nem ízlik, mert ugye Kedves, v. Tisztelt Zoltán: Kinek a pap,kinek a papné. Nem vagyunk egyformák, még szerencse.....
zánka 2011.02.27 11:32:59
@Varga.Zoltán: Bocs a "Zoliért". Hát igen, ez az!!! Tudja: "a magas ló"
Ha nagyon figyelt volna én nem a Nivegy-Völgyi bor hamísitásról beszéltem, csak bátorkodtam megjegyezni - és ezt kár is tagadni, hogy létezik borhamisítás!!!! Ezt Önnek is illene tudni. Ezzel az ÖNNEL való meddő, és egyoldalú vitámat be is fejezem, értelmét nem látom, kedves "VARGA ÚR". Így remélem jó a megszólítás!!!!
Úgy érzem, nagyon innovatív településen élünk, kedves zánkai polgártársaim. Zánka mindig megelőzi a korát, ezt meg kell, hogy állapítsam. Amíg kormányunk napjainkban vívja élet-halál harcát a világgal a totális médiauralom megteremtése érdekében, addig csendes, kicsiny…..
zánka 2011.02.19 11:07:48
Olvasgatom, ízlelgetem a kommenteket, hozzászólásokat, nagyon sok érdekes, fontos, megfontolandó gondolat, javaslat kerül terítékre, remélem legalább 1-2 % a megvalósítható, elgondolkodtató - szerintem már ez is eredmény.

Engem lidércfű hozzászólása ragadott meg, jelesen a Zánka TV, Hírmondó és honlap léte, nem léte, további sorsa, megjelenési formája.
Véleményem szerint a Zánka TV jelenlétét, fontosságát - függetlenűl az "anyagiaktól" - a későbbiekben is támogatásra méltónak találom, persze egy - két jó ötlettel a jelenlegi színvonal még növelhető. Korábban "naplementének" néhány- szerintem megfontolásra alkalmas, jó ötlete volt már, a Zánka TV-vel kapcsolatban, igaz eddig a hozzászólásokban ezekre visszajelzés, vélemény nem érkezett, legalább is én nem olvastam. Ami késik az nem múlik szólás szerint erre az illetékesek mindenképpen reagálni fognak, legalábbis remélem.

Ami a Honlapot és a Hírmondót illeti, hát nem is tudom mit mondjak, hogy senkit ne sértsek meg, de azért mindenki értse is amit mondani akarok.
Kezdjük a honlappal!!!! Ez az eddigi formájában, tartalmában, hitelességében, napra készségében nem megfelelő, mondhatnám nem jó. Ezen sürgősen változtatni kell, vagy beolvasztani egy "másik" szerintem jól működő honlapba, itt én a honlap megszüntetését javaslom. (Ezen lehet vitatkozni, de szerintem gond volt, van nemcsak a szerkesztéssel, hanem a karbantartással is.) Javaslatom a következő: fel kell mondani a Honlappal kapcsolatos szerződést - hiányos, vagy nem megfelelő teljesítés indokolással, amit bizonyítani sem kell, és megbízni egy olyan szakembert, aki ért hozzá, és megbízható, vagy - mint korábban javasoltam: beolvasztani például a TURISZTIKAI Hírlapba.

A Zánkai Hírmondó ? Szerintem semmiképp sem szabad a megszüntetéséről polemizálni, gondolkodni, bár ez így egyértelműen nem vetődött fel, ez a lap kell, igénylik az emberek, a tartalma, szerkesztése aránylag jó, minden aktuális témáról igyekszik tájékoztatni a falu lakosságát,az olvasókat.
Nékem a gondom az, hogy lehetne, és kellene is az újságot egy olcsóbb papírra nyomtatni, kár ez a nagy "flanc" amikor ilyen szegények vagyunk. (Én tudom, hogy ennél olcsóbb újság - papír, alapanyag is létezik, ami tökéletesen megfelelne e célnak).
Még egy észrevétel: a "tejfehér köd" tényleg nem jó mert mi sem látunk semmit, és minket sem lát senki, ez pedig duplán nem jó, értse mindenki a saját szája íze szerint!!
zánka 2011.02.19 12:38:31
@világutazó1496: Kedves világutazó. Én sem a teljes megszüntetését javasoltam a Honlapnak, én csak egy alternativában gondolkodtam a megszüntetésről-beolvasztásról. A jó megoldás szerintem is egy "új" kézbe adása a szerkesztésnek, mert igenis, ha jól, naprakészen működik, akkor szükség van rá, - de így???? Így csak egy teljesen felesleges és értelmetlen pénzkidobás, ami jelenleg van.
Elavúlt, idejét múlt, három éves információk, ez így nem kell, felesleges. Valakinek, vagy valakiknek bizony sűrgösen lépni kellene.
zánka 2011.02.25 11:32:32
@nyúlcipő: Üdvözöllek, mint régi blogos, blogíró, remélem a jó és hasznos ötleteid, ötleteink előre viszik - sikeresen - falunk dolgait.
Először is, én nem igazán tartom jó ötletnek a jelenlegi "Zánkanári" blogindító név (cím) megváltoztatását, mi így szoktuk meg, így fogadtuk el, - bár azon lehet, - lehetne vitatkozni, hogy jó-e, fogadjuk így el, ő legyen az első szülött gyermekünk, szeressük, tiszteljük ezt a "címet", hiszen ezen, ezzel indultunk el, ezt követjük, ez legyen az éltető "EMLŐ". Lehet, hogy nem egészen szerencsés , lehet, hogy nem egészen találó a megnevezés, de legyen már a mienk!!! Erre a névre fűződtünk fel mi, első perctől???? hozzászólók, javaslom maradjunk az eredeti jó vagy rossz, de eredeti névnél.

A honlappal, mármint a jelenlegi honlappal való ellenérzésedet, rosszallásodat teljes mértékben osztom, azzal egyetértek. Korábbi hozzászólásaimban próbáltam én is több, - de inkább kevesebb - sikerrel bírálni a honlapot, annak szerkesztését, szerkesztőjét, mint látszik,- az eredmény ""0"". Én ebbe nem szeretném belekeverni képviselő asszonyt,(az Anyukát) remélem semmi köze hozzá, még ha az anyukája is a szerkesztőnek.
Az ötleted, javaslatod, miszerint- ha későn is - de el kellene fogadni, sőt " EL KELL FOGADNI" Bogó Ági javaslatát, nagylelkű felajánlását az ingyenes honlap szerkesztés tárgyában. Nem mindennapi ajánlat volt, én azonnal lecsaptam volna rá, de hát nem én vagyok a ..... Akinek erre kompetenciája van,lenne, az hallgat, miért????? Én tudom,legalább is sejtem, talán később elmondom.
De javaslom - immár sokadszor, és ismételten, hogy a honlap szerkesztését adjuk át a GYIC-nek. Veszíteni nem tudunk rajta, nyerni azonban sokkal többet. Ott van egy-két olyan szakember aki ezt kiválóan elvégezné.(Remélem, és azt is remélem, hogy Ági még mindig tartja az ajánlatát, én bitatom rá, remélem elfogadja a baráti bíztatásomat).

Kedves mirr-murr, mennyire igazad van, legalábbis a cikked utolsó bekezdése szerint, mivel tényleg 1/2 hónap alatt (kivétel Varga Zoltán) senki, de senki nem reagált a bejegyzéseinkre,(mármint a "MAGAS" hivatalból), pedig tényleg nem voltak "fröcsögőek" a hozzászólások,hozzászólásaink, a blogok, bár lehettek volna azok is, de hál Isten aránylag kulturáltak, visszafogottak voltak.

Véleményem szerint a továbbiakban is tartsuk meg a kulturált, visszafogott vélemény nyilvánításunkat, hátha felébred azoknak a lelkiismerete, akiknek valójában azokat címezzük.
További kellemes blogolást és szép napot. Zánka.
Elmúlt héten önkormányzati ülést ültek Zánkán. Gondoltam, közel egy hét elegendő lesz a jegyzőkönyv netes közzétételére, de csalódnom kellett. Sajnos ez esetben a Zánka TV sem bizonyult gyorsabb hírforrásnak. A legutolsó önkormányzati ülés náluk 2010. december 15-én…..
 Nagyon jó felvetések születtek a blogon kicsiny településünk közlekedési helyzetével kapcsolatosan az elmúlt napokban. Gratula a kommentelőknek! Köszönet érte! Úgy gondolom, a téma megérdemel egy misét, nem sokára "celebrálom" majd. Jelen bejegyzésnek azonban…..
zánka 2011.02.13 10:58:22
Kedves Ari. Véleményem szerint - ha szabad elmondanom mindenféle kioktatás és ledorongolás nélkül - hozzászólásod kissé zavarosnak tűnik, mert hogy is lehet élesen elválasztani egy leírt "szöveget" a szerző, megfogalmazó személyétől? Sehogy!!! Csak az a kérésem, hogy ne kezdjél ismét filozófiai magyarázkodásba, mert ha már meg kell magyarázni, hogy ki mit ír - írt, annak mi a tartalma, az egyes megfogalmazások, az egyes szavak mit is jelentenek, az már régen rossz. Egyébként is bízzuk ezt Zánkanárira, nem kell Őneki fogatlan, bocs fogadatlan prókátor, ha akarja majd elmondja, mi a véleménye.
Csak ez a "briliáns", "zseniális" kiszólás ne lenne, kimondom őszintén nékem ez amolyan alányalásnak - bocs a nem igazán jó szóért - tűnik. Sajnálom, mert véleményem szerint sem maga a "cikk", sem pedig a szerző - remélem - nem igényli ezt a kínos "felmagasztalást". De ha Te ezt így érzed, érezted, természetesen szíved joga, hogy leírjad, elmondjad, nékünk olvasóknak meg jogunk, hogy értelmezzük, úgy olvassuk, ahogy az le vagyon írva. Ugye nem baj, hogy én egy kicsit másként látom a dolgokat, én is tudom, hogy sok a gond, sok a probléma, de senkinek nem javaslom haragból, dühből nekimenjünk egymásnak. Nem ártana, ha meghallgatnád a nem blogoló, de azt elolvasó embereket, hogy mi a véleményük a bejegyzésekről, - az enyém sem kivétel - biztos lehetne változtatni a stílusunkon - is.
Egyébként honnan veszed azt a megállapítást, mintha valaki - akár én - azt mondta volna, azt írta volna le, hogy: idézem, pontosan, mielőtt ebből is vita kerekedne: "ő tisztában van a képességeivel, az értékeivel, és nem visszaél,hanem él vele". Hajrá, így van!!! De ezt senki nem mondta, senki nem cáfolta, ez a Te tolladból származik. Ezt nem megrovásként mondom, természetesen mindenkinek, "Neked" is jogod azt leírni, amit érzel, és valósnak vélsz, a sok sok véleményből, hozzászólásból kerekedik ki - nagyon remélem - végül az igazság.
Hidd el Ari, a legtávolabb az áll tőlem, hogy kioktassalak, hisz se jogom se erkölcsi alapom nincs hozzá, de néha nem tudom hova tegyelek, de ez legyen az én gondom, majd csak megbirkózom vele. Ha válaszolsz, remélem igen, az a kérésem, hogy ne indulatból tegyed, mert az a legrosszabb tanácsadó. Üdv.