Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Virage

54 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Írta: Danileszk Rita A Titanic Filmfesztivál idei, ausztrál-vanuatui nemzetiségű nyitófilmje valódi csemegének bizonyult. A két ausztrál filmrendező, Martin Butler és Bentley Dean ugyanis nem mindennapi alkotást tettek le az asztalra. A Tanna, a csendes-óceáni szigetek egyikén élő, Yakel nevű…..
Április 7-től tíz napon át a kortárs magyar és nemzetközi filmes termés legjava mutatkozott be a budapesti Titanic Filmfesztiválon. Az idén 23. alkalommal megrendezett mustrán az öt tematikus szekción kívül versenyprogram is volt: a világ minden tájáról érkező kilenc film közül került ki a…..
Nemzetközi vendégek is részt vesznek a 2016. április 7-én indult Titanic filmfesztiválon, amely a Tanna című ausztrál filmmel nyitott az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A Titanic idén 23. éve a budapesti filmes élet egyik legfontosabb eseménye: a tíz napon át tartó fesztivál a nemzetközi független…..
Szerdától szombatig mutatták be a Toldi moziban a Friss Hús 4.0 rövidfilmfesztivál versenyprogramjába beválogatott  magyar és  nemzetközi rövidfilmet. A fesztivál utolsó napján, vasárnap ismétlő vetítéseken lehet megnézni a fesztiválon vetített magyar filmeket. Vasárnap 16.30 órakor adták át a…..
Írta: Danileszk Rita A Halálos közellenség  (2008) c. filmért legjobb rendezőnek járó César-díjjal kitüntetett Jean-François Richet ismét Vincent Cassellel készített filmet. Ezúttal egy vígjátékba oltott drámát,mely a férfibarátságról és a generációk közötti kommunikációs nehézségekről is…..
Jean-François Richet francia filmrendező (Halálos közellenség) a Frankofón Filmnapok vendégeként érkezett Magyarországra legújabb filmje, az Egy őrült pillanat c. alkotás bemutatása kapcsán.  Ennek apropójából beszélgettünk a Sofitel Budapest hotel halljában. Danileszk Rita interjúja   Danileszk…..
  Bucsi Réka LOVE című animációs rövidfilmje képviseli Magyarországot idén a rangos South by Southwest (SXSW) filmfesztiválon a texasi Austinban. A filmet az egyik legfontosabb észak-amerikai filmes seregszemle a hivatalos rövidfimes versenyprogramjában mutatja be. Az 1988-as születésű Bucsi…..
A magyarhangya által szervezett online filmfesztivál az izlandi Rúnar Rúnarsson filmjének győzelmével végződött. Az Európai Unió által támogatott közönségedukációs program száz tagja által nyertesnek szavazott SPARROWS tavasszal kerül a hazai mozikba.     2015. december 4-én indult a SCOPE100…..
Prax Levente Werner Herzog filmje, a Magyarországon 2010-ben bemutatott The Bad Lieutenant: New Orleans utcáin gyakorlatilag Abel Ferrara 1992-es Bad Lieutenant-jának antipatikus főhősét használja fel újra, és helyezi át alakját a Katrina utáni New Orleans-be.[1] Az eljárás alaposan felbőszítette…..
Virage Francia cowboyok 2015.11.27 14:01:53
Danileszk Rita   A kétszeres César-díjas forgatókönyvíró, Thomas Bidegain (A próféta, Rozsda és csont, Dheepan) erőteljes rendezői debütálásában, a Cowboyok c. filmben, a klasszikus westernek allegóriáját használja arra, hogy bemutasson egy apáról fiúra szálló terhes…..
  November 12-én kerül bemutatásra Peter Greenaway legújabb filmje, az Eisenstein Mexikóban. A filmet, amely a legendás rendező sorsfordító mexikói utazásának történetét meséli el, az idei Berlinalén mutatták be.      PETER GREENAWAY- RŐL Walesben született,…..
  A Dheepan – Egy menekült története című arany pálmás alkotás magyarországi forgalmazója, a Cirko Film felajánlotta az első hétvége bevételét a Menedék Egyesület számára.   A Cirko számára megalakulása óta mindig elsődleges szempont volt az olyan filmek…..
Danileszk Rita   Jacques Audiard rendező és Thomas Bidegain forgatókönyvíró (A próféta, Rozsda és csont) újabb közös munkája, a Dheepan- Egy menekült története az idei Cannes-i Filmfesztiválon elnyerte az Arany Pálma díjat.  Az ismét komoly témát boncolgató alkotás nem…..
Szalóki László Nemes László filmje a cannes-i bemutató óta eltelt rövid idő alatt valóságos diadalmenetet járt be. Nyugaton elképesztő kritikai siker, és az igenis létező társadalmi feszültség ellenére a honi szakma és kritika is szokatlanul lelkes, nem beszélve arról, hogy…..
Szalóki László recenziója Orosdy Dániel és Schreiber András új, A horror mesterei: Lucio Fulci & George A. Romero c. kötete igazi ínyencség a műfaj szerelmeseinek: bebocsájtást nyerünk általa a hardcore horror legsötétebb világába, sőt még azon is túl…   A horror…..
 Ma kezdődik a 21. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, amelynek keretében öt helyszínen 25 nemzet 52 alkotását láthatja a magyar közönség. A többéves hagyományra visszatekintő Amerikai függetlenek szekció idén öt filmet foglal magában. Látható lesz lírai Abraham Lincoln-film…..
Virage NŐK A TITANICON 2014.04.03 11:41:15
Az április 4-12. között futó 21. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál idei kínálatának érdekessége, hogy a női alkotók különösen nagy számban képviseltetik magukat: 14 rendezőnő filmjét láthatja a magyar közönség, valamint a zsűrinek is lesz női tagja Santa Lingeviciute, a…..
A 2014. április 4-12. között futó Titanic idén sem marad fontos magyar vonatkozások nélkül. Itt vetítik először Novák Erik új, fekete humorral vegyített akció-thrillerjét, a Fekete levest. Szabó Simon Tamperében díjat nyert rövidfilmje, a Fal, illetve Bucsi Réka a Berlinálé…..
A Kálvária című angol-ír drámával nyit és Jim Jarmusch Halhatatlan szeretők című filmjével zárul a 21. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. 2014. április 4-12. között öt helyszínen 25 nemzet 52 alkotását 7 szekcióba osztva láthatja majd a közönség, melyek közül tíz film…..
Virage ZENE MINDENKINEK A TITANICON 2014.03.31 09:11:17
A 2014. április 4. és 12. között immár 21. alkalommal megrendezésre kerülő Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon a versenyfilmek és a különböző tematikus blokkok mellett – ezúttal is számos zenei témájú mű akad. A Zene mindenkinek címet viselő szekció programja nyolc…..
  A 2005 óta versenyfesztiválként is működő Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon idén kilenc – egy norvég, egy svéd, egy francia, egy izlandi, egy török, egy bolgár, egy kanadai, egy amerikai és egy chilei – film vetekszik majd a Hullámtörők-díjért, melyek közül hat…..
2014. április 4-12. között öt helyszínen, az Uránia Nemzeti Filmszínházban, az Örökmozgóban, a Toldi moziban, a Puskin moziban és az A38 hajón várja a közönséget a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. Idén 25 nemzet 52 alkotását 7 szekcióba osztva hozza el a Titanic a magyar…..
Virage Acélember kritika 2013.09.11 11:18:55
Az ígéretes Snyder-Nolan páros várva-várt filmje igazi felforgató alkotás. Forradalmat hozott a képregényfilmek túltelített világába: Superman végre nem kívül hordja az alsógatyáját! Az is lehet, hogy nem is hord egyáltalán. További megdöbbentő meglepetések a…..
A The Master című filmmel nyit az idei, 20. jubileumi Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. 2013. április 5-13. között öt helyszínen, 74 alkotást láthat majd a közönség, köztük több magyar vonatkozású munkát és nemzetközi premiert. A rendezvény kiemelt programja a Zöld Sziget ír…..
Virage Cserhalmi Sára interjú 2012.12.10 09:51:00
Több mint fél évvel az ún. fapados Filmszemle után októberben végre a mozikban Cserhalmi Sára Drága besúgott barátaim című nagyjátékfilmje. A februári mustrán vetített félkész verzióhoz képest egy 14 perccel rövidebb és jobban kidolgozottabb művet láthat a…..