Regisztráció Blogot indítok
Adatok
harper87

21 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lisa Papineau egy rakás közreműködés (pl. Air, M83) és side projectek (a Mars Voltából ismerős Juan Aldarete basszerossal közös Big Sir és a két éve egy csodálatos indie-pop EP-t termelő Me&LP) mellett kiadott eddig három szólólemezt is, amely aktivitás nemcsak…..
<a href="http://twinoaks.bandcamp.com/album/the-lions-den">The Lion&#39;s Den by Twin Oaks</a> Kellemes álomszerű folkos pop Los Angeles-ből. Kicsit Beach House, kicsit Mazzy Star - mondja a Bandcamp, és igaza is van. (Idei fogadalmam, hogy a lehető legkevesebb zenét töltsem…..
Az Erased Tapes annak ellenére az egyik legizgalmasabb kiadó, hogy hajlamosak belehalni a giccsbe, nem mondom, hogy Douglas Dare debüt EP-je mentes a túlzásoktól, de szerintem még épp elbírja. Ügyes srác...
Nem mondom, hogy nem lehet egyszer-kétszer beleunni, de összességében kurva jó lemez a "kietlen tájakon megtört szívvel autókázó szőrös férfi énekel, hogy megtisztítsa a lelkét" fajtából. Hallgassátok meg ezt, meg ezt, és akkor úgyis akarjátok majd az egészet...
Új lemez a legjobb teljesen valószerűtlen Prince-utódtól. Furcsán szexi habkönnyű lebegés. Nem hiszem, hogy ilyet Új-Zélandon kívül máshol is ki lehetne találni...
Velük semmi különös nincs, még mindig a kedvenceim. Legvagányabb zene. Ízelítő itt, streamelni innen lehet. De akár a képre is kattinthatsz...
Most, hogy a nyárnak tényleg vége, a télig meg még van kb egy vagy két hét, a köztes időre (amit régen úgy hívtunk, hogy ősz) semmi nem jobb, mint Chilly Gonzales szólózongorás dolgai. Bár ha jobban belegondolok a télhez is meglehetősen passzolnak.  Solo Piano I…..
Új Bill Callahan lemez. Csodálatos...
Ennek semmi apropója nincs, azt leszámítva, hogy megint meghallgattam, és úgy éreztem, jót teszek azzal, ha mást is erre biztatok. Bármit egy jobb világért. Egyébként november 5-én fellép a MÜPA-ban a mester, ráadásul Joey DeFrancesco-val kiegészülve, nem akármi lesz...
Tim Presley (White Fence, Darker My Love stb..) állítólag csak emiatt a hölgy miatt alapított egy lemezkiadót, mert olyan nincs, hogy ő ne tudja megjelentetni az első lemezét. És tényleg. Joni Mitchell-től Stevie Nicks-en át Marissa Nadler-ig sok mindenki eszünkbe juthat, és fog is,…..
Obaro Ejimiwe második lemezével ott folytatja, ahol az elsővel abbahagyta. Magába szippantó, éjszakai beat-ek, egyedi énekbeszéd okos zajokkal és élő hangszereléssel díszítve. Egy-két dal külön is kiemelendő, már-már sláger, főleg a Woodpecker Wooliams álnéven alkotó Gemma Williams közreműködéseire…..
Most mondjam, hogy az eddigi legjobb? Ki-ki döntse el maga. Számomra Bradford Cox és a Deerhunter továbbra is (és egyre inkább) napjaink legfontosabb zeneszerzője és zenekara. ..
Dean Blunt, a Hype Williams duó férfitagjának szólólemeze valami hátborzongatóan szép dolog. Ajánlom mindenkinek, aki valaha megtapasztalta egy kapcsolat fájdalmas végét, vagy szeretné tudni, milyen is lehet az. A Redeemer nagyon közel kerül a megszállott, kiüresedett hétköznapok…..
Az Akron/Family leak-ekkel vigyázni kell, két éve is megtréfáltak, de elméletileg ez tényleg az új Akron lemez...
Lehet a régi helyen már volt ez kint (kicsit meglepődnék, ha nem), de azért legyen meg itt is. A Sir Lord Baltimore a hatvanas évek végi, hetvenes évek eleji New York-i underground körökben mozgott, mint cseppet sem meghatározó együttes. Legalábbis kevés jelét találni a…..
RIP, de a zene megmarad...
Thom Yorke régóta lebegtetett bandájának, amelyben Nigel Godrich producer zenésztárssá vedlik, Flea basszerozik és az egykoron Beck-kel, Elliot Smith-szel és az R.E.M.-mel dolgozó Joey Waronker dobol (plusz még egy ütőhangszeres srác, akit be kell valljam, nem ismerek), végre…..
A Holalo lelkes csapatának köszönhetően február 15-én Pesten lép fel a képen látható Molly Nilsson. Nem kéne kihagyni, hogy mást ne mondjak. Nem vagyok szakértő, de nem igazán tudok mondani bárkit, akiből Molly Nilsson-nál jobban árad a 80-as évek ma már olykor…..
Ezek a srácok is csak jobbak lettek az előző lemezük óta. Az egész album olyan, mintha egy nagyon könnyed, de összeszedett White Denim vette volna fel. Laza soul-os elhajlás, fülbemászó napsütötte slágerek, dögös garázsrockolás. Lényegében hibátlan...
Ha minden kocsmában ilyen jó zene szólna, lehet szívesebben tölteném ott az időmet - avagy újabb példa arra, hogy a hatvanas évek vége sem csak a hippikről meg a formálódó hard rockról szólt. Egyébként még két lemeze van Ram Johnnak, lehet, hogy majd egyszer  azokat is meghallgatom, de egyébként nem…..
Az övénél jobb sztori nincs, de mivel nem akarom itt ezzel húzni az időt, ezért most nem is veszem végig. Akit érdekel, annak ajánlom magam, vagy, ami még sokkal jobb ezt az összefoglalót. Megéri elolvasni (vagy megnézni) tényleg. A nagyon puszta lényeg annyi, hogy ezt a fickót és…..
A Dóm tér a Levéltár átjárójából. Előtérben az ókeresztény sírkamrák eredeti lejárata két fügefa között.  Pécs középkori városmagja kétközpontú: a mai Széchenyi téren alakult ki a "polgári" fórum, míg az egykori Sopianae ókeresztény temetője felett…..