Regisztráció Blogot indítok
Adatok
g man

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Százezer bizony, ennyi maradt. Hárommillió pénztártagból ez nagyon kevés, az országnak pedig egy árva százaléka.   Egyiptom egy százaléka nyolcszázezer ember. Kedden körülbelül ennyi vette a fáradságot és felháborodást, hogy utcára menjen Mubarak ellen. Nyilván eszemben…..
g man 2011.02.12 18:03:19
Árpi, minden tisztelet azoké akik maradtak. olyan sok adót fizettek be az elmúlt években, melyért magyarorszáégon tiszteletet érdemel valaki.

a párhuzamod egyiptommal szerintem erőltetett

a nyugdíjpénztárral kapcsolatos okfejtésed alapján pedig láthatóan némi infora van szükséged szerintem:
- a nyugdíjpénztári akció, melyet a kormány meglépett nem jó, ők is tudják, nem volt tervezve
- azért kellett meglépni, mert nincs pénz és az EU érthetetlen és méltánytalan oknál fogva nem engedte úgy elszámolni a kmnyp befizetéseket, mintha az állami pillérbe menne - holott hosszútávon kb netto ugyanaz lett volna.
- a "nyugdíj reformnak" nevezett lépés, melyet a 90-es évek végén meglépett magyarország viszont nem volt reform, hanem egy mérhetetlenül leegyszerűsített és szemmel láthatóan fenntarthatatlan, csak lehetetlenül hosszútávon megtérülő lépés volt. nem volt fenntartható, részben ettől adósodott el az ország.

egyébként egy szalvétán kiszámolható, hogy nem működhet a képlet ami a mi "reformunk" mögött volt:
- 100 egység adott évben a nyugdíj kifizetés, ha 100 egység a befizetés akkor ez pariban van (de tudjuk, hogy hosszútávon nem fenntartható, mert öregszik a társadalom)
- a reform gyanánt a befolyó pénz már csak 70, de ugyanúgy 100 a kiadás. a 30 majd 20-30 év múlva csorog vissza...
- és addig mi lesz a hiányzó pénzzel? hát ez lett volna a reform, amire lett volna kb 10 év kitalálni, de nem sikerült. most viszont nem olyan időket élünk, amikor ilyen grandiózus terveket lehet megvalósítgatni. a tűzoltásnál meg sajnos a tűzoltó autó nem szokott figyelni arra, hogy mit tör még össze: a tüzet kell eloltani