Regisztráció Blogot indítok
Adatok
D'artagnan

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
autózz! Ismered a KRESZ-t? 2009.02.23 07:44:00
Gábor nemrégiben izgalmas közlekedési szituáció résztvevője volt és úgy gondolja, a gyakorlat és az elmélet nem egészen fedte egymást ebben az estben. A mellékelt ábra mutatja a helyzetet. Levélírónk fel is teszi a kérdést, vajon mi a szabályos megoldás? A héten történt a…..
 A miniszterelnök meggondolatlan kapkodása egy olyan futballistának a képét idézi meg, akinek csapata a 85. percben is jelentős hátrányban van, a vereség biztos, a szurkolók hörögnek, ő pedig kétségbeesetten próbál labdába rúgni, míg végül nagy igyekezetében…..
rs9kvzoo Legyen szép a napod! 2009.01.29 08:09:00
   Ezt a mára már világhírű mondatot van aki a Forrest Gumpból ismeri, de nem baj:) Szóval ma reggel bekapcsoltam a gépet és ezt a képet dobta fel nekem ajándékba. Gondoltam megosztom veletek:)  ..
 … mindig melletted terem, ha konfrontálódsz, ha vitába keveredsz. Teljes mellszélességgel képviseli álláspontod bárki ellen. Az "ellen" szó a hangsúlyos. Mert soha eszébe sem jut ilyen esetekben békíteni. Valódi harcos ő, mint Lajos a kocsmában, akinek - egy…..
D'artagnan 2009.01.18 18:34:28
Az írás első felével lehetne vitatkozni... vannak ilyen kapcsolatok is, amit az alkohol vagy a közös lehetőség a züllésre vagy csak a közös szenvedés/balhé tart életben... jó van ilyen is. Igazad van.

A barátság nekem is mást jelent, barátnak lenni annyi, mint önzetlenül szeretni, mindig készen a segítségnyujtásra. Ezért értek egyet a második részével...
de ilyen barátot, akivel ez oda-vissza működik, nem könnyű találni! Nem is találja az ember, hanem kapja inkább. A barátság tényleg a legközvetlenebb dolog. Mert nincsenek elvárások. Ha vannak, az már érdek. A kulcsszó tényleg a szabadon egymással töltött idő. Szabadon, szabad választás alapján és nem azért mert nincs más, hanem mert mindkét (baráti kör esetén az összes tagnak) jó.

De úgy, ahogyan párt és szerelmet sem lehet "szerezni" jó tanácsok alapján, úgy igaz barátot, barátokat méginkább nem. Nem lehet azt mondani, hogy "legyenek igaz barátaid"!

Az embernek vannak társas kapcsolatai, úgymond "barátai" vagy méginkább cimborái (mindig odafigyelek, kire használom a barát jelzőt) és ez is jobb, mintha semmi kapcsolata nem lenne. van, akinek van társa, barátnője, kedvese. Adatott neki. De van, akinek vannak igaz barátai, és az is adomány.

Nem mindenki alkalmas jó barátságra sem. Ezért hiába is erőlködik, nem fog neki működni. Ezért az írásod inkább tényt rögzít, mint előre mutat. Igen, van ilyen és olyan kapcsolat is, de a barátság misztérium.
killtheradical Jézus él? 2009.01.04 06:10:00
A minap ütötte meg a fülemet a tévéből egy vita, hogy a feltámadást hogyan kell értelmezni? A hivatalos álláspont: szó szerint. Kevés dologban értenek egyet a keresztény felekezetek, de ez egy elég sarkalatos pont náluk. Nem akarok itt hitvitát gerjeszteni (gerjesszen az, aki hisz…..
D'artagnan 2009.01.04 11:19:49
w Temetném a munkát 2008.06.13 05:05:00
Magáról a monoki modellről (segélyt közmunkáért, családi pótlékot iskolalátogatásért) és annak filozófiájáról Csányi Vilmos leírt mindent, úgyhogy azt már nem nekem kell. Ingujjra tehát, és nézzük, van-e esély arra, hogy értelmes dolgok történjenek. Szóval a…..
 2007. május 4-én Budapesten E. Zsanett bejelentést tett arról, hogy szolgálatban lévő rendőrök az éjszaka folyamán megerőszakolták. (Lásd E. Zsanett nyilatkozatát az ügyről: http://webcast.tv2.hu/dynamic/index.php?m=video\&video_id=376061) Mit állapított meg E.…..
Pilu Fejben karate 2008.05.28 20:52:00
 Lajos tíz éve szerelmes. Valahányszor eszébe jut az a szöszke, gyomra összeszorul, és megjelenik lelki szemei előtt a lány, rózsaszín háttér előtt. Nincs ebben semmi különös, hacsak az nem, hogy ennek a kapcsolatnak már tíz éve vége, és annak idején is csak néhány…..
Nincs melled? Nyerjél egyet (kettőt)! Igen, éreztük mi a múltkorában, hogy figyelmünkre érdemes a legeslegújabb közösségi halmazat, a donna.hu. Akkor picit értetlenkedtünk, hogy miaf ez az új nőies júzergyűjtemény, de most végre megvilágosodtunk, mert kirukkoltak a nagy…..
D'artagnan 2008.05.21 15:16:54
donna.hu/mellesleg/game.php
Itt lehet szavazni is! BMG!
Pont pár hónappal ezelőtt írtunk arról, hogy nem elég baj az önmagában, hogy ezt a szerencsétlen Utasi Árpit, aki szinte még gyerek, szájára vette a bulvár, de még fogást is keresnek rajta. Hát most megtalálták, címlapos hír a Blikkben, hogy állítólag Utasi Árpi édesapja…..
D'artagnan 2008.05.19 21:24:37
Erről az a régi vicc jut az eszembe, ami valahogy így szólt: "Két modern művész ballag be a múzeumba: -Te, ideszarjak a lépcsőre? -Á, hagyd ... úgysem értenék ..." Tereskova, wikipedia: Nagy Kriszta Tereskova Szolnokon született, ott járt iskolába. Másodikos…..
Subba A kibernátor visszavág 2008.04.02 07:54:00
Botrány! Már megint perrel fenyegették meg a Subbát!! Bizonyára emlékeztek még arra a tavaly augusztusi posztunkra, amiben beszámoltunk két világhírre törő magyar találmányról, az AIDS és ezer más betegség gyógymódjáról, két forradalmi műszerről a MATÉRIA IDENTIFIKÁNSról…..
D'artagnan 2008.04.02 08:33:09
Ez jutott eszembe:

" Pergelin Tódor becsvágya az volt, hogy az univerzális gépet feltalálja, olyan gépet, mint mondta, amely az összes emberi munkákat elvégzi, s amely azonkívül kerekes lábakon automatikusan mozog, igen könnyen kezelhető, még utazni is lehet rajta, mert egy vagy két ülésen többen is elférnek, s alulról kellemes meleget fejleszt, amely télen igen jó, nyáron az egész hűtőberendezéssel függene össze, és még jeget is gyártana, nem sokat, de éppen eleget ahhoz, hogyha valaki megszomjazna, az automata limonádétartályból ügyes, csappal kiereszthető italba egy kis darab jeget lehessen tenni.

Az elvégzendő feladatokat Pergelin a következőkben foglalta össze: a gép tudjon ceruzát hegyezni, tudjon ésszerűen elhelyezett pisztolyból tizenkét lövést egymás után leadni, tudjon cigarettát tölteni, legyen rajta óra, amely a közép-európai időt mutatja, legyen rajta húsdaráló (gyümölcsdaráló, mákdaráló, zsemlyedaráló, kávédaráló, kukoricadaráló), legyen reszelője, aprítója, dohányvágója (amely rendkívül ötletesen összefüggésben áll a töltővel, úgy, hogy a dohánylevelet felül beadják, alul a kész cigaretta potyog), de viszont legyen rajta szappankeverő és habfejlesztő, amelyet borotválkozás alkalmával kitűnően fel lehet használni, legyen rajta egy kis gramofon, amely, mialatt a gép jár, a kezelőt zenével szórakoztatja, legyen fonó- és szövőkarja, amellyel mindenki saját szükségletére gyapjúból vagy pamutból szövetét el tudja készíteni. A gép hiányai közé tartozott Pergelin szerint főként az, hogy nem volt alkalmas sem radírozásra, sem meszelésre, sem krumplihámozásra, sem pedig tollfosztásra, és bélyegragasztó sem volt rajta, de még jegylyukasztó sem. Ezeket a hiányosságokat később mind pótolni kívánta, egyelőre azonban megelégedett azzal, hogy négy keréken, forgó lábakkal, hajlítható könyökkel fölszerelt gépet szerkesztett, amely a központi kazánban fejlesztett gőzzel egész sereg munkát végzett. Pergelin a gépet szabadalmazott Pergelin-féle chimendexnek (ejtsd csájmendex) nevezte el. "

Hamvas Béla: Karnevál
Így jár ebben az országban, akiben buzog a kapitalista-jóalkalmazotti ambíció: jól kiszerkesztik a Cerkablogon. Ártatlanfény például azért firkálta ezt az egyébként pompás arte furiosa stílusú gyűlöletművet, mert nyugdíjas kollégánk reggel 8 óra helyett már fél 4-re…..
w Libera nos! 2008.03.25 05:30:00
A technikai elemzés stimmel, ám szükségszerűen jelenidejű. Ma és holnap még az a kérdés, lesz-e SZDSZ, vagy kiírják a szappanoperából, mint Buzimisit a Barátok köztből. De a pártpaletta nem az ország; az országban nem pártok élnek, hanem emberek. Akiknek egy részét…..
Poptörténelmünket vizsgálva generációktól és stílusirányzatoktól függetlenül erős és állandó nyugati zenei hatásokat figyelhetünk meg. Kezdve a beatkorszakon, a rockon és a diszkón átívelve a punkon, az újhullámon és a techno millió vállfaján kereszül a legutóbbi…..
D'artagnan 2008.02.13 11:14:54
Sokan kérték, hogy legyen egy pozitív lista is. A "teljes" tudású magyar elit? Talán. Olyan közgondolkodókat és közszereplőket próbáltunk ide válogatni, akikkel ha nem is mindenben értünk egyet, de adunk a szavukra, elismerjük őket, mint véleményformáló embereket.…..