Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nabla

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Országgyűlés Hivatala által működtetett honlap tanúsága szerint Toller László, Pécs volt polgármestere, a város szocialista országgyűlési képviselője annak ellenére is megkapja a teljes fizetését és a költségtérítését, hogy éberkómában fekszik, így a munkáját sem…..
alterglob Lovelock: ki fogunk halni 2007.11.14 12:23:00
Terjedelmes portrét közölt a Rolling Stone James Lovelock brit akadémikusról, akit a Gaia-elmélet tett világszerte ismertté, mely szerint a Föld élőlényként, valamiféle szuperorganizmusként viselkedik. Lovelock nevéhez számos más felfedezés is fűződik, 1957-ben olyan eszközt…..
A szabványügyi vita, de még a Steve Jobs által személyesen átbaszott early adopter amerikai macianok sirámai is semmik ahhoz képest, ami a net semlegességéről szóló vita jelent a jövő szempontjából. Nem kevesebb forog kockán, minthogy a weben minden elküldött és fogadott adat…..
nabla 2007.09.07 20:01:34
Kobaljov írta nekem:
"
vezesd le légy szíves, hogy a szokásos ADSL/Kábelnet kiépítésnél, hogy csinálsz fix sebességet, aztán ha megvan, akkor majd elolvasom a többit is..
"
Válaszom: én a "fix sebesség" kifejezést nem használtam, még közvetetten sem utaltam rá.

Arra viszont utaltam, hogy egy általam és a T-Com által egyaránt soha sem tapasztalható/mérhető, sőt mérésekből nem is számítható, fizikainak álcázott mennyiséget, a "max. sebességet" a nekem eladott szolgáltatás minőségének jellemzésére használni egyszerűen átlátszó megtévesztés.
T.i. ezt a T-Com akár definiálhatná 10Gbit/s-ként is, ezt éppen úgy soha nem tudná méréssel alátámasztani, mint ahogy a pillanatnyi max. 8Mbit/s-ot sem tudja; az én vonalam ugyanis legfeljebb 6.5Mbit/sec sebességgel rendelkezik jelenleg. Két hónapja ment még tudta a 7.1 Mbit/s-ot is, de azóta a T-Com bekapcsolt még párszáz előfizetőt, akik közül néhánnyal én a DSLAM kapacitásán akarva-akaratlanul osztozom.

Ugyanígy nyílvánvaló megtévesztés különféle vonali sebességekről, célértékekről, protokoll-overhead-ekről, stb. beszélni; hozzászámitva az én ténylegesen mérhető ADSL sebességemhez a T-Com elnök-vezérigazgató cipőtalpának hosszát és az elszállt csernobili blokk éves átlaghőmérsékletét is, mert ezek egyikét sem tudja senki megmérni, ezért ezek a mennyiségek természettudományosnak elfogadható módszerrel ellenőrizhetetlenek, sem meg nem erősíthetők, sem meg nem cáfolhatók, és ilyeténképpen semmi keresnivalójuk egy polgárijogi szerződésben a nyújtott szolgáltatás minőségének jellemzéseként.
Ebből is látszik hogy a T-Com még valahol az 1900-as évek előtti időkben érzi magát, hisz ő még nem ismeri az "igazság" Lugwig Wittgenstein féle falszifikálhatósági kritériumát.
Persze más a helyzet, ha ezeket a paramétereket éppen arra találták ki, hogy ellenőrizhetetlenek legyenek, csak ekkor a T-Com ADSL szerződései nem a polgári jog, hanem a teológia, v. parafenomenológia szigorúan csak spirituális területére esnek, és nekünk is elegendő vatikáni valutában lerónunk a havi előfizetési díjat és erősen hinni abban, hogy a T-Com, Dravanet, MegkukultamNet teljesíti ezen ellenőrizhetetlen paraméterekre (max.sebesség, vonali sebesség, átlagos üdvözülési fok, isteni-szeretet/sec, stb.) tett vállalásait.
Budapesten! Hol máshol? Naná, hogy ott, ahol az internet után vágyódó emberek tobzódnak a jobbnál-jobb ajánlatok közt. Nesze, itt van még egy opció. Főjön a fejetek! Nehogy könnyű legyen dönteni. A vidékiek pedig rezignáltan veszik tudomásul, hogy ismét csak parasztok, és be…..
nabla 2007.09.06 20:00:16
Subabubba: EMKTV (=DIGI Kft) -ről szóló információdat köszönöm. T-Com-ról: Igen, a T-Com-tól mi sem áll távolabb, mint az üzleti korrektség, és mentalitását rákényszeríti, vagy csak úgy átragad a viszonteladóira is, így azok többsége sem különb nála, igyekszenek nem a hibát, hanem a hibabejelentést elhárítani.
A legtöbb szolgáltatónak, a T-Com-mal ellentétben nincsenek jól-képzett szakemberei. Nem csak hogy módjuk sincs a hibák elhárítására, hanem képtelenek is erre, és ez nem csak az ügyfélszolgálatosokra igaz. Tudományuk kimerül az OutlookExpress menu-struktúrájának ismeretében. Azzal védekeznek, hogy csak a T-Com-nak vannak eszközei a hálózat diagnosztizálására: ez akár igaz is lehet, de olyan emberek, akik még egy PING-et sem adtak ki életükben, azok sajnos semmiféle eszközzel sem jutnak semmire. És az sem mond nekik semmit, ha elmondod nekik,
hogy a 30%-osan ingadozó PING idő komoly túlterheltséget jelez, és az 5%-os állandó csomagveszteség, az már elég súlyos hibát mutat, és csak együttműködve tudhatjátok eldönteni, hogy a Te kütyüidben van-e a hiba, vagy az övékében. Ha elmondod egy szolgáltatói ügyfélszolgálatosnak, hogy nem tudsz levelet küldeni az
xyz@gmail.com-nak, és ez bizony azt jelenti, hogy az ő levelezőszerverének az autentikációjával van ban baj, akkor úgy a harmadik írásbeli bejelentés után esetleg az egyszeri Dravanet-es diszpécser félig rosszul továbbadja bejelentésedet a "szakértőnek", aki hamar kijavítja a hibát, amit mellesleg ő követett el. Tehát, ha Te megkeresed/azonosítod és bizonyítod a hibát, csak akkor állnak neki megjavítani - esetleg.
Persze felmerül a kérdés, miért is kapja a fizetését emellett a Hirközlési Fogyasztói Jogok Biztosa? Mi szükség van a hivatalára, ha minden ISP azt csinál tőle, amit csak akar? Kiváncsi volnék hogy 2006-ban hány száz v. ezer panaszt vizsgáltak ki, és hányat követett bírság és átlagosan mekkora?