Regisztráció Blogot indítok
Adatok
makacsfolt

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Ez a klassz a vallásban. Bármit rá lehet húzni. XVI. Benedek pápa A Názáreti Jézus című művében azt írja, hogy az istenfiúság valósága nélkül egyáltalán nem lehet megérteni Jézus tanítását. Már ez is egy végtelenül hamis és szűklátókörű gondolat volt, erre most jön Ferenc pápa, aki szinte szóról…..
makacsfolt 2018.05.07 18:11:33
@Alick: Máté 6 , itt minden le van írva ami fontos és tudnia kell a keresztény embernek
"Senki sem szolgálhat két úrnak. Mert vagy az egyiket gyűlöli és a másikat szereti; vagy az egyikhez ragaszkodik és a másikat megveti. Nem szolgálhattok Istennek és a Mammonnak"

Mammon vagy más néven Beelzebub a pokol hét hercege közűl az egyik, a pénz és vagyon tartozik hozzá, tehát a sátán szolgálatában áll, mert hozzá tartozik a materializmus, a föld.
" Ismét vivé őt az ördög egy igen magas hegyre, és megmutatá néki a világ minden országát és azok dicsőségét,
9. És monda néki: Mindezeket néked adom, ha leborulva imádsz engem."
Tehát az embernek el kell fordúlnia az anyagi javak és értékek mértéktelen felhalmozásától, és az egyensúlyt kell megtalálnia a lelki, égi és anyagi dolgok között, amilyen egyszerű ezt felismerni olyan nehéz megvalósítani.
A hétszobás villának igazi mediterrán hangulatot kölcsönöz a színvilág: a terrakotta vörös, a kék redőnyök, a terméskő burkolat és a növények is. Az örökzöldek, levendulatövek, fügefák gyűrűjében található medencében az embernek nagy kedve lenne ringatózni egy igazi…..
Ha már a háeres ilyen-olyan előszűréseket végez: egy huszonéves kiscsaj pontosan hogyan is állapítja meg valaki szakmai rátermettségét ? A marhanagy élettapasztalatával ? Esetleg a világ összes szakmájának a szakmai tapasztalatával ? Mondjon bárki bármit, háereséknél ha a…..
makacsfolt 2013.12.05 18:26:42
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: megnézznélek a nagy tapasztalatoddal egy olyan cégnél ahol 80 %-ban az igazgató ismerőseinek és üzlettársainak gyerekei meg rokonai vannak bepakolva, és minden osztályon van egy spicli aki jelent neki ,és ha valaki nem jókat mond akkor előbb utóbb kipakolják ,így aztán senki nem csinál semmit se, és várják a nyugdíjjat , akik meg értettek is a munkájukhoz azokat kis is rugják, így aztán évek óta ugyanazok a vállalati problémák jönnek újra és újra elő
Egyébként meg HR haverok és Rokonok angolul is így van hommies and relatives
makacsfolt 2013.12.05 19:42:23
@Valóraváltógép: a maradék 20 % dolgozik ,én is ebbe tartozok sajnos
Szeretném megosztani veletek a tapasztalataimat. Nem akarom húzni az időt a cég történelmével,a lényeg hogy többek között itt történik a HP,Dell,Toshiba  asztali számítógépek,laptopok,netbookok alkatrészeinek cseréje,ezen kívül még elég sok más cégnek is történik itt…..
makacsfolt 2013.10.08 12:29:41
@telkoe: Inkább drágán dolgoztak és nem volt rajta profit, vagy túl drága volt a termék a konkurenciához képest.Nem kötelező ilyen gyárban dolgozni. Mi a jobb megoldás néhány embert elküldeni és talán egyszer jobb idők jönnek, vagy bezárni az egés gyárat és mindenki mehet az utcára?
makacsfolt 2013.10.09 14:00:49
@tff: Lehet, hogy van itt valami félreértés ,nem az lényeg, hogy elmenjenek, hanem, hogy 21. századhoz méltó emberi munkakörnyezetet, feltételeket biztosítsanak a dolgozóiknak. Úgy kezeljék a munkásokat mint embereket ,nem mint rabszolgákat,Ehhez kell a szakszervezet, hogy jó irányba terelje őket. Aki nem akar emberekhez méltóan bánni a munkaerővel, azért a cégért nem kár,tőlem mehetnek innen.Egy személyes pl. annál a multinál ahol dolgoztam ,volt egy idősebb munkás/operátor aki úgy 55 körül lehetett. Jól dolgozott, mint később kiderült egy szlovák tv-gyárban dolgozott korábban mint vezérigazgató,az állami céget eladták, tőle megváltak, kb. 2 év keresgélés után nálunk kötött ki mint operátor. Szóval bárkiből lehet operátor, ha az élet úgy hozza. Olyan munkakörnyezetet kell biztosítani ami neked is megfelelne ha dolgoznod kellene. Ennyi.Nem háborúzásról van szó, én nem orbán vagyok.
makacsfolt 2013.10.14 14:12:10
@Sandor Akarki: Na itt kezdődik a baj, amikor valaki biorobot-nak hív egy embert. Hallottál már a toyota ház 3.-ik oszlopáról az emberek tiszteletéről ? Lehet, hogy 2 szinttel feljebb téged is így hívnak erre nem gondoltál?
Lassan már megszokhatjátok, hogy ha vasárnap, akkor blogválogatás, annál is inkább, mert ezen a héten is született pár igen érdekes bejegyzés kedvenc blogjaimon. Irtunk majd csótányt Kínában, motorozunk Angliában és Svédországban, végül bemutatunk egy tolószékben élő…..
makacsfolt 2013.09.01 21:49:29
@diggerdriver: Angliáról meg Svédországról, nem nekem találták ki őket, talán én ,vagyok az egyetlen aki őrűl a globális felmelegedésnek
makacsfolt 2013.09.01 21:49:29
@Zoole: utálom az angolokat,a kajájukat, az időjárásukat.az, hogy rossz oldalon közlekednek,beképzeltek, bunkók ennyi, ha a rómaiak nincsenek még mindig stonhenge-ben ünnepelnének
makacsfolt 2013.09.03 15:17:55
@Zoole: @pappito: Azért mert már elegem van ebből az állandó angliába költözök, dumából, meg ,hogy itthon milyen rossz szövegből aki vesztes ott is vesztes marad, meg tök mindegy ,hogy hova mégy a nagymamám tetvére 56-ban lépett le, lakatos volt,és nem is lett belőle semmi angliában se ,csak egy kis melós maradt, még a lakását is bérelte. Tanúlni kell meg dolgozni kitartóan ennyi meg legyen családod aki szeret , tök mindegy, hogy hova mész a világban a recept mindig úgyanaz
A Nagykörút az egyik legkevésbé biciklisbarát útvonal a fővárosban, de a közbringa-rendszer jövő tavasszal esedékes bevezetése új helyzetet teremthet. A Bubi működési területének „kerékpározhatósága” a projekt EU-támogatásának is feltétele. Átalakításokra…..
makacsfolt 2013.09.03 14:36:49
@Nancsi: Mama a körútat a plázák tették tönkre,egyedűl az Andrássy pislákol még.
Komolyan ki költözne akörútra ekkora forgalom mellett, meghát nem is lehet parkolni.
Az a rohadt villamos veszi el a helyet.
Reggelenként ugyan hűvös szelek járnak, de még nem akarjuk búcsúztatni a nyarat. (Pláne, hogy még a nyaralásunk hátra van!) Kisebb búcsúintés és álmodozás gyanánt összeválogattunk számotokra 2013 legszebb francia nyaralóiból jó néhányat.Kellemes nézegetést kívánunk!..
Klassz dolog volt ez a lakatfal egy ideig, amíg csodájára jártak az emberek. Bár több helyen is kialakult a szokás, a pécsi mindenképp az egyik legfontosabb volt, simán bekerült például a Weburbanist világválogatásába is. Aztán egyre több helyen lehetett ilyenbe botlani…..
A statisztikák szerint sokan nem akarnak ma dolgozni Magyarországon. És mellettük vannak sokan olyanok, akik csak „félig akarnak” dolgozni, azaz csak a közfoglalkoztatás és a közmunka keretein belül képzelik el a megélhetést. Persze, ha elfogadjuk azt a nézetet, hogy tényleg csak…..
A magyar-cseh válogatott focimeccs a 14. percben gól nélküli döntetlenre áll. Ennél is érdekesebb azonban, hogy a lelátón Orbán Viktor mellett Csányi Sándor, az ország első számú uzsorása ül. Aki - mint Lázár János hétfői közléséből tudhatjuk - a devizahitelesektől…..
makacsfolt 2013.08.15 13:16:44
@ccactus: Ezt hívják politikai öngyilkosságnak, ebből látszik, hogy éretlen még a komoly feladatokhoz. Indulatból beszólni..nagyon amatőr. Ha Gyurcsány, Orbán, Bajnai mindenért visszaszolnának amit eddig kaptak a képükbe, akkor kb. 300 évig perelgethetnék a kommentelőket, meg egymást. Éretlen még erre a szintre, és a diktatórikus hajlamokról nem is beszélek.
Főnökével szűrte össze a levet Szabó Zsófi, harsogja a mai Blikk. A bulvárlap birtokába ugyanis leleplező erejű fotók kerültek (vajon járt értük a 10 ezer forint?), miszerint a Jóban Rosszban sztárja és a Tv2 sikersorozatának producere, Nagy Tamás Grande egymásba fonódva…..
makacsfolt 2013.07.22 16:21:52
Vajon kell-e, lehet-e valamit kezdeni a Bosnyák térrel? Na és ha igen, akkor mit? Ezeket a kérdéseket boncolgatja Palotabarát, a BPXV. bloggere, aki ismét vendégposzttal jelentkezik az Urbanistán. Íme: Jó pár éve - tán két polgármesterrel ezelőtt volt -, hogy a helyi újságban…..
Az MTVA az idei évre jutó 78 milliárdos költségvetéséből egyetlen nagy tavaszi produkciót indított el az m1-en, a rettenetes című Ridikült Jakupcsek Gabriellával. A név azonban csak elsőre tűnik ijesztőnek, valójában pontosan illik ahhoz, amit látunk. Ezt a szót 50 év alatt…..
Ez valami olyasmi, mint amikor a csütörtököt kispénteknek hívjuk. Már majdnem hétvége van és hawaii, de még addig azért sokat kell melózni. A kisfőnök egy próbálkozás a kitörésre, egy köztes állapot a halandóság és a halhatatlanság között, a kifejezés, amit a nagymama is…..
makacsfolt 2013.04.23 13:07:29
Eddig 2 multinál dolgoztam az egyik Bp. közelben található amerikai cég, a második pesten egy német cég.

Tapasztalatok:

Az amcsik nyitottak, barátságosak,lazák, vidámak jó volt velük dolgozni, ilyenkor mindig azon gondolkodtam, hogy milyen lehet amerika ,ha az emberek itt nálunk is ilyen boldogak, persze a fizetés is számít, de itt nem csak erről van szó van valamilyen nyugodt pozitív életszemléletük ami nekem nagyon tetszett.
A következő főnököm francia volt az amcsi cégnél ,ide helyezték át, hát azt kell mondanom, hogy eddig ő volt a legjobb legokosabb ember akivel együtt dolgozhattam, eléggé picike volt 160 ,de annál több energia és ész .Mindig hozott süteményt amit a felesége csinált, úgy kezelt minket mint a családját, és mi ezért le is hoztuk neki a csillagokat cserébe. Sajnos már vissza ment Fr.-ba Ezután én is eljöttem a cégtől.

A német cég :
Elöljáróban annyit, hogy már nem dolgozok náluk.
1,5 évig bírtam itt, sokáig nem értettem azokat akik mindig nyavajognak a főnökük és a munkatársaik miatt, hát most már értem. Mint később kiderült én vagyok az egyetlen aki mondjuk nem a kisfőnök osztálytársa, haverja vagy az a volt melós akivel eggyütt dolgozott az üzemben, mert hát ott kezdte a lelkem a műszakban. Ezen kívül volt egy manager aki gyakorlatilag felvett, és abban egyeztünk meg, hogy együtt dolgozunk, hát miután felvettek gyakorlatilag az irodájából ki se jött ami kb 5 méterre
található volt az asztalomtól ,és e-maileken keresztül kommunkiált velem és másokkal is, és nagy ívben kerülte a társaságunkat. Az első baki : befejeztem az első rám bízott projektet 3 hónap után, 2-szer hétvégén is bejöttünk a kollégákkal, csak ,hogy időben meglegyen. Ekkor történt a csoda a német ügyvezető oda jött hozzám és kb 1 órát beszélgettünk angolul, na ez a dolog kiütötte a biztosítékot a kisdisznónál mivel csak így hívták a kollégák (130kg) környékén volt. Lehúzott minden tréningről ,nyelvtanulásról, és én kb 1 hétig nem is értettem, hogy mit vétettem. Dióhéjban : A kis disznó az előző magyar ügyvezető csókosa volt akit apuci közbenjárásával emeltek ki a proletárok közül és a cég finanszírozta előrejutását, ő pedig cserébe szállította az infokat a kollégákról, későbbi kapcsolatuk a közös beszerzési bizniszelési magasságokig repült. Munkaideje 1/2 10 től 4 ig tartott általában akkor is amikor a többi manager is 7 re járt szigorúan.

Nyáron már munkát kerestem csak ,hogy végre ne lássam azt az önelégült disznó pofáját,volt még egy nagyobb projektem ami 6 hónapig tartott mire befejeztük, ez is jól sült el, aztán egy e-mailben kiosztott, hogy nem csináltam meg neki valami dolgot.
Beolvastam neki másnap mentünk az ügyvezetőhöz,és kirúgatott. Csak azt nem tudta szegény ,hogy én már megírtam a felmondási lapot. Nézett is egy nagyott amikor eléraktam a felmondást amit már hamarabb elküldtem az ügyvezetőnek.
Soha többet német céget, ajánlom mindenkinek.

Most egy amcsi cégnél dolgozok Ausztriában, nem kell ecsetelnem a különbséget.
makacsfolt 2013.04.23 14:40:23
@kifordított nagyanyó:
A németek nem alacsonyodtak le hozzánk, 1.5 év alatt ha 3 szor beszéltem németekkel, még csak annyit ,hogy pl. a pénzügyi osztály tagjai nem is köszöntek ha mondjuk elmentél melletük egy folyosón, levegőnek néztek....de nem akarok erről többet mesélni mert nagyon örülök, hogy végre megszabadulhattam tölűk. Persze csak magamat okolhatom, hogy olyan hülye voltam, hogy oda mentem dolgozni.
Budapest Luxuspalotákra másztunk - Budapest legszebb panorámái (we <3 bp) Mesél az objektív - fotópályázat (budapest fi) Terézvárosban egy iskolából csináltak romkocsmát (travelo) A romkocsma-kérdés (fuga rádió) Romkocsmázással estek a polgármesternek…..
Az arcfényképezés megújítói a hőskorszak nagy portréfotósainak példáját folytatták, hogy megszabaduljanak a festészet utánzásától, és saját kifejezési eszközeikkel valósítsák meg a realista emberábrázolást (Hill, Cameron, Nadar és mások műveit ez idő tájt kiállításokon mutatták be). Eugéne Atget,…..
makacsfolt 2013.01.21 15:33:57
hg.hu/cikk/epiteszet/8673-a-nagy-parizsi-arviz

Párizsról mindig más jut eszembe, amiről sokan nem nagyon beszélnek, 3 éve voltam ott és már az első nap kikezdett velem egy nálam 10 évvel idősebb nő a postán amikor képeslapot vettem, még a számát is megadta ,a 2.-ik napon meg a Louvre-ban voltunk
és el kellett mennem a budira, egy ürge lazán odaállt mellém a vizeldében és végig mosolyogva bámúlta a szerszámot, én meg majd fel robbantam....még 7 napig voltunk ott... a Rue de lappe és környéke meg az éjszakai élet meg azok a nők. Mindig eszembe jut az a szabadság és lazaság...pesten meg ez a szürkeség, meg a sok panaszkodás. Bocs, de
elkalandoztam.
Még több képet P-ről jó volt
Macs
makacsfolt 2013.01.21 23:53:09
    A Gotham City-be illő épület Berlin első, 1893-ban létesített vízszivattyú telepének bővítményeként épült 1925-ben. Egészen '93-ig üzemelt, és ahogy bezárt, műemléki védettség alá helyezték. Ezután 13 évig állt használatlanul, földrajzi…..
Ádám ajánlotta a helyet, én meg látogatás előtt átpörgettem a flash-sekkel megfingatott honlapot, hogy tudjam, mire számítsak. Hát ezek alapján engem meggyőztek:Szervusz, mi vagyunk a Fruccola. Friss dzsúzokat és más finomságokat készítünk. Szereztünk egy klassz kis weboldalt…..