Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Váczi János

590 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„A huszonegyedik században az emberek elvárják, hogy lehessen beleszólásuk az életüket és a lakókörnyezetüket meghatározó ügyekbe” – mondja dr. Váczi János alpolgármester, aki szerint a Normafa helyi népszavazással is megerősített rehabilitációs programja az egyik legjobb példa a Hegyvidéken immár…..
Építőipari nívódíjat kapott a kerület egyik legszebb műemléki épülete, a tavaly felújított Lóvasút...
Váczi János blogja 2019.05.12 13:59:49
Az elmúlt napokban több helyen is valótlanságok jelentek meg a sajtóban a Zalai úton megváltozott forgalmi renddel kapcsolatban. Az igazság a következő: A Japán Nagykövetség évekkel ezelőtt, még a Demszky érában szabálytalan módon lezáratta a Zalai út legfelső részét a főváros közútkezelőjével. A…..
Baleset történt a Lóvasútnál. Szerencsére személyi sérülés nem történt, és a műemléki épület sem sérült. Ha az autósok a Zugligeti úton is betartanák a sebességhatárokat, valószínűleg nem kerülne sor ilyen balesetekre...
A Városmajori Szabadtéri Színpad ötletpályázatára érkeztek érdekes, jó tervek. Az Urbanista cikkét végig görgetve lehet megnézni azt, hogy az építész szakma mit javasolt...
Egyetértek Zubreczki Dávid írásával. Odafigyeléssel, a természeti értékek megóvásával, valamint kellő alázattal és körültekintéssel szabad csak a kis kápolnát elhelyezni a Normafánál. Ezért minden lehetséges tervet külön Natura 2000-es vizsgálatnak fogunk alávetni. Az Urbanista mai cikke itt…..
Sokan még emlékeznek az elképesztő 87-es havazásra. Az évfordulóra erős képekkel jelentkezett a Fortepan, a cikket itt lehet elolvasni. Szomorú kerületi kötődése volt azoknak a napoknak, a Fogaskerekű karambolnak két halálos áldozata volt. Fotó: Urbán Tamás / FORTEPAN..
Kevesen tudják, de a Hegyvidéken egy másik épület is a Lóvasút stílusában épült, amely évek óta kempingként, és telente korcsolyapályaként is üzemel. A MOME diákjai ennek a megújítását kapták feladatul. Érdemes elolvasni az Urbanista írását. Kép: Urbanista..
A Zugligeti Általános Iskola négyezer (!) négyzetméterrel bővül, aminek során megújul és új funkciót kap az évtizedekig elhanyagolt zugligeti Fácán villa is. 8 új tanterem, csoportszobák és egy hatalmas tornaterem is készül. Ezzel az iskola nemcsak a legjobb fekvésű, hanem az egyik legmodernebb…..
Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutóval, a tavalyi év sportolója szavazás győztesével avattuk fel a legújabb, gumiburkolatú futókört a Gesztenyés kertben. Aki szeret futni, most már három helyszínen; a Városmajorban, a Normafánál és a Gesztenyés kertben is jó minőségi, az ízületeket is kímélő…..
Szeretném mindenkinek figyelmébe ajánlani az Urbanista cikkét, amely a ma átadott Kulturális Szalonnal foglalkozik. Ez a modern, minimalista épület nemcsak a legújabb, hanem szerintem az egyik legszebb középület Budán...
Nagy Laci, a magyar kézilabdasport kerületünkben élő legendája is eljött, hogy jelenlétével támogassa a ma induló, a gyalogátkelőhelyeink biztonságáért indított kampányunkat. Mindezt úgy, hogy ma délután már tétmérkőzése van Veszprémben, jövő héten pedig Bajnokok Ligája meccsre készülnek a…..
Egy főnyomócső robbant szét a hajnali órákban, hatalmas kárt okozva a Városháza téren. A Vízművek munkatársaival folyamatosan dolgozunk a károk elhárításán, de az hetekig, sőt lehet, hogy hónapokig is eltarthat. ..
Bár a döntő kimenetele sokaknak csalódást okozott, a MOM Sport szurkolói klubja a labdarúgó világbajnokság egyik legjobb hangulatú óriáskivetítős helyszíne volt. Két év múlva az EB-n, reméljük közösen szurkolhatunk ugyanitt a magyar válogatottnak...
Lezárult a Csörsz park fejlesztésének második üteme, átadtuk a felújított játszóteret is. Klassz lett, próbáljátok ki ti is!A fejlesztésről részletek itt olvashatók.Videó-összefoglaló ide kattintva...
Ilyen a kilátás a hamarosan elkészülő Kulturális Szalon teraszáról. Előtérben az önkormányzat épülete, háttérben a Budai Vár.  ..
A Lóvasút után egy újabb védett hegyvidéki épület korhű megújítása indul. A szebb napokat megélt, régi Eötvös úti épület a Normafa fogadóépülete lesz, sok közösségi funkcióval. Zubreczki Dávid cikke: https://index.hu/urbanista/2018/05/21/normafa_avh_borton_rajk_villa/  Fotó: Szekeres Máté / Index..
Német rendszámú Porsche terepjáró parkol szabálytalanul a Villa Bagatelle előtt – miközben onnan 30 méterre, a Királyhágó téren legalább tíz szabad parkolóhely van...
Váczi János 2018.04.25 09:08:54
@The Fireman: Nem büszkeség kérdése; egyébként kint voltak, intézkedtek.
Heteken belül indul a Hotel Olimpia bontása a Normafán. Ha érdekelnek a részletek érdemes megnézni a Blikk TV összeállítását: http://www.blikk.hu/blikk-tv/aktualis/ma-romokban-all-a-bajnokok-szallodaja-a-normafan/0xmw3nh  ..
Az első hófehér nap 2018-ban. ..
Bár a Hegyvidéken rengeteg gyönyörű, felfedezésre váró hely van, ilyenkor télen a rossz látási viszonyok és a vizes, csúszós, vagy fagyott talaj miatt legyen mindenki nagyon óvatos és körültekintő. Forrás: https://24.hu/belfold/2018/01/12/szakadekba-zuhant-egy-fiatal-budan-fotoval-videoval/  ..
2015 őszén le kellett mondanunk a Városháza tér avatását, mert előző éjszaka Párizsban sokkoló terrortámadás történt. 2017-ben, a Hegyvidéki adventi vásár látogatóit kék betontömbökkel védi a rendőrségi a korábbi teherautós, gázolásos merényletek miatt. Ki gondolta volna ezt pár éve?..
Az új MOMkult játszótéren kialakított trambulin jó eséllyel a legnépszerűbb játék lesz...