Regisztráció Blogot indítok
Adatok
19argo59

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A „10:23 – Nincs benne semmi!” kampány lényege ez volt: 2011. február 5-én (szombaton) 10:23-kor Budapesten, Székesfehérvárott és Szegeden homeopátiás túladagolást hajtottunk végre magunkon. Gyári homeopátiás szerből egy-egy teljes doboznyit fogyasztottak el…..
19argo59 2011.02.10 10:11:52
@pounderstibbons: Én annak idején semmit nem tudtam a homeopátiáról, de bármit kipróbáltam volna, olyan állapotba jutottam. Egy tüdőgyógyász orvos ajánlotta. Nagyon hosszas, órákig tartó kikérdezés után választotta ki a szert, ami az első évben néhány napon belül hatott. Mellette a hagyományos gyógyszereket rövid időn belül elhagytam. Az egész mechanizmusát nem írom le, sok mindenre magamtól jöttem rá. A második évben váltani kellett, mert nem volt elegendő hatása a szernek. Azóta nincs problémám. Minden szezon elején 2-3 napig pár cseppet veszek be és ezzel kész.
Az üzletről csak annyit, én azóta gyógyszerre szinte nem költök az allergiám miatt. Amit kaptam, kétezer forintba került és több évre elegendő.
A szer hatásmechanizmusát nem tudom, bár olvastam magyarázatokat. Én azt tudom, mi módon kell szedni, mire kell figyelni, hogy el lehessen dönteni, megfelel vagy sem. Egészen más hozzáállást igényel, mint a másik fajta gyógyszerezés, ezért azzal a metodikával soha nem sikerül összevetni a kettőt. Ez nem baj, csak könyörgöm, ne tiltsák be azért, mert nem értik meg vagy nem hiszen benne. Ennyi szabadságot engedjünk meg, annyi minden felesleges, káros dologra költik az emberek a pénzüket, miért potn ez fáj? Tudom, ez nem túl racionális érvelés, de mást most nem tudok.
19argo59 2011.02.10 17:20:38
@pounderstibbons:
A szer jele LM. Gyógyszertárban nincs, az említett tüdőgyógyász-homeopata orvos szokta kikeverni. Egy deci több évre elegendő. Ne kérdezzed, micsoda. Alkoholban feloldott nátriumklorid, annyi biztos. A többit nem tudom. De őszintén szólva, nem érdekel. A többi gyógyszernek se tudtam a hatóanyagát, csak azt láttam, nem segítettek.
A homeopátiás szerekkel az a legnagyobb baja az ellenzőknek, hogy a megszokott protokll szerint nem lehet a hatásukat bevizgsálni. Amit én hazsnálok, az nem biztos, hogy jó ugyanarra a betegségre, de másik emebrnél.
Tény, léteznek általános szerek, ezeket árulják a patikában. Az alakati, egyéni szerek kiválasztása hosszabb folyamat, ahhoz szakember kell.
A most folyó összecsapásból úgy érzem, a racionálisan érvelők igyekeznek meggyőzni azokat, akik tapasztalataik alapján hisznek abban, ami hihetetlen. Én azt mondom, meg kell próbálni, aztán akinek jó, szedje.
Azért, mert nem hihető, még működhet.
Más: műszaki ember vagyok, alapvetően kétkedő alkat. A homeopátiában sem hittem, de megpróbáltam. Azt sem hittem el, amikor egy kamasz fiú azt mondta, a százas szöget úgy eltöri, hogy csak két-két ujja közé csippenti és nem erőlködik közben, nem fogja semmihez. A szemem láttára vált ketté a kezében a vasszög, pont úgy, mint amikor anyagvizsgálatkor géppel meghúztuk a fém mintadarabot és az elvékonyodott, "megfolyt", majd elvált kettő darabra. Ha nem látom, ha nem állok ott pár centire, nem hiszem el. Ezt csak azért írom, mert sok minden megmagyarázhatatlan dolog van a világon. Üdv: Túl hosszú voltam