Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Móna.1

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Múlt hét csütörtöktől hétfőig Szekszárdon voltam. Kicsit furcsa érzés volt otthon, de jól teltek ezek a napok. Jó volt találkozni a családdal, barátokkal. Szombaton volt mama meglepetés szülinapi bulija Uzdon, Zsuzsiéknál. Nagyon jól sikerült. Mama nem sejtett semmit. Jó…..
Tegnap megnéztem 5 év után ismét a botanikus kertet. Annyira megnyugtató itt lenni. Teszek be ismét akkor és most képet, és egy képet az egyik melegházból. Olyan szép tavaszi idő van itt, pulcsis idő.Ma csak suliban voltam, vettem tavaszi kabátot, takarítottam, és tanultam…..
Egész nap suliban voltam, ez leszívta az energiámat, így a blogírásra is kevés maradt. Csak vázlatosan: a piros ládában régen tűzoltó-felszerelés volt, ma már a találkozási pont funkcióját tölti be csak. Van olyan általános suli, ahol tényleg délután járnak a gyerekek…..
A tegnapi nap nagyon jó volt ismét. Délután mostam, a visszatérő témáról beteszek egy képet.Aztán suliban voltam, egy nagyon-nagyon jó órán, amit Szilágyi N. Sándor tartott. Ő egy 63 éves ember, nagy egyéniség.A Szemiotika óra egy Big bang theory (Agymenők a magyar címe a…..
Megtaláltam a gépemen azokat a képeket, amiket 5 éve csináltunk itt Mónival. Nem mindegyik képet tudom beazonosítani, de egy-kettőből tudok akkor és most összeállítást csinálni. Először is egy kép, amikor még szobor voltam a botanikus kertben:)Aztán Mátyás szobra a…..
Szép város Kolozsvár Jó dolgok 2011.02.15 16:27:00
Nem akarok mindig mindent kritizálni, nyilván könnyebb a hibákat észre venni. Ezért beteszek egy pozitív képet is. A Fő téren van egy korcsolyapálya, és amikor eljöttem előtte, csak egy "felhasználója" volt (és itt nem azt akarom kiemelni, hogy csak egy valaki…..
Szép város Kolozsvár Breton 2011.02.15 12:54:00
A mai napot a fodrásznál kezdtem, Eszternél. Kicsit világosabbra festette a hajam, és vágott nekem bretont, ami a fufrut jelenti, mint utólag megtudtam:) Na jó, nem, én is beleegyeztem. Eszter, aki Boglárka (csak a szalonban hívják a második nevén) 23 éves, és szintén egyetemista.…..
A temető után a belvárost néztem meg. Térkép nélkül mentem mindenhová, és nem tévedtem el! Először a Fő térre mentem, itt áll a Szent Mihály templom. Megnéztem belülről is, nagyon szép. Ide eljövök majd egy misére is, csak a hangulat kedvéért.A Fő térhez közel egy román…..
Szép város Kolozsvár Szavak 2011.02.10 12:30:00
Itt a sütit tésztának nevezik (erre Goofy hívta fel a figyelmem, és tényleg). Lacitól kérdeztem, hogy akkor hogy nevezik a süti tésztáját? :) Tésztatészta?Vannak román jövevényszavak, mint az eszkavátor. És tegnap Alízék használták a bőrcigi kifejezést, ami a szivart…..
Hétfőn, itteni idő szerint 10 óra körül megérkeztünk Kolozsvárra. Lacival és Klaudiával jöttem, ők hoztak kocsival. Volt párszor azért halálfélelmem, a ködben, a szembejövő sávjukat tévesztő kamionokkal, de ezt mamának ne mondd Zsuzsi:)  Laci albérletében aludtam…..