Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Swinn

0 bejegyzést írt és 295 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minél régebb óta foglalkozom komolyabban hifivel ( ez már vagy 35 éves visszatekintés, bizony, ilyen vén csont lettem) és ezen belül is, fő témám, az elektronikák mellett az analóg lemezjátszás apró-cseprő (sok kicsi sokra megy ) nyűgével, annál inkább rájövök, hogy akik…..
AudioWorld Indiszkrét kérdés 2017.09.19 21:54:17
Régebben már egyszer ( lehet, hogy kétszer is? ) beharangoztam egy különlegesen jó phono erősítőről írandó cikket, hahh, láss csodát, ez a pillanat is elérkezett. A mögöttes sztori onnan indul, hogy bár mindig erősen analóg párti voltam, külső okokból egy ideig kénytelen voltam inkább csak CD-ről…..
AudioWorld Super-Turbo Rega 2016.12.23 10:06:56
Akik egy ideje kitartóan olvassák a blogomat, esélyesen levették már, hogy rajongója vagyok a Rega lemezjátszóknak. Lehet, hogy a Rega más dolgokban is tud nagyot alkotni, de lemezjátszó téren egészen egyszerűen, simán zseniális, ami Roy Gandy ( a Rega alapítója és tulajdonosa ) kezéből…..
Audio Technica AT-VM760 SLC Talán még emlékszik a Kedves Olvasó, nem volt olyan nagyon régen, amikor kezeim közé kaphattam az Audio Technica új MM sorozatát, a VM típusjelű modelleket. Akkor a széria legfelső darabjai, a VM740ML és a VM750Sa nagyon élvezhetően zenéltek itt nálam, bár hangzás…..
Valahol az Audio World kicsivel távolabbi témáiról szőtt gondolataim között szerepelt egy hasonló gyárlátogatás halvány terve. Lévén hogy jó a kapcsolatom az angol Origin Live és Funk Firm cégekkel, ez a gondolat nagyon is lőtávolban volt, sőt még van is, nem lehetetlen hogy az idén még egyszer…..
Nos, bocsánat hogy a címben így eltorzítottam egy jó kis magyar közmondást. De a szójátékon túl annyit mindenképpen meg kell hagyni, hogy az alátétek, vagyis az analóg ( bakelit, ha úgy tetszik ) lemezjátszók lemezalátétei nagyon is benne vannak a hangminőségben. Olyannyira, hogy lassanként azt…..
Igazság szerint ez a meghallgatás nem rólam szólt, én inkább csak kibiceltem. Persze, nem én lettem volna, ha nem csillan fel a szemem a lehetőség hallatán, a legrosszabb esetben - gondoltam csalárdan - írok belőle egy posztot. És íme!..
Nem csak a technikában folyamatos a fejlesztés, de a blogok háza táján is. Ősszel mindig felcseszem magam, hogy mennyire béna már ez az egész dizájn, amit itt nyomok, és rámtör az újítási kedv. Persze, moroghat az egyszeri olvasó, pont most, amikor már megszoktam...
Swinn 2016.11.06 18:15:02
@Audiolife: szerintem ez volt a legjobb megoldás esetemben. :) Amióta vintage vonalra álltam át, csak a zene van.
Swinn 2016.11.06 18:16:52
@Homo ludens: kívánom hogy találd meg amit keresel! Adott pénzmagot el lehet költeni nagyon rosszul és nagyon jól is. :)
1956 augusztus 16-án New Yorkban feltehetően elég meleg volt. Ez minket nem nagyon izgat, és nem is túl fontos, sokkal inkább az, hogy ezen a napon vették fel a Verve jazz kiadó egyik máig legsikeresebb lemezét, két, akkor már sztárnak számító énekessel...
AC meg DC…. az már AC/DC, ezt mindenki ismeri. Most azonban mégsem a világ leghíresebb rockbandájáról lesz szó. A gyengébbek kedvéért, tisztázzuk le, hogy ez a két rövidítés, ugye, azt jelenti, hogy AC, azaz Alternate Current, vagyis váltóáram, míg a DC – hú de nehéz… Direct Current, vagyis…..
Swinn 2016.08.12 14:41:40
@Analoglued: Kicsit bővebben lehetne? :)
A Belden jól csengő név a budget hifi és a giant killerek között. Számtalan olyan kábelt gyárt, amelyet alapvetően nem hifi célra szántak, de unatkozó diy-erek kiokumlálták, hogy egészen jól használhatóak...
Swinn 2016.08.01 14:35:42
Swinn 2016.08.04 13:57:24
@Audiolife: mintha már nem is gyártaná a Belden ezt a kábelt... Aki akar, siessen. :)
Amikor elindult az audioworld, azt hittem, végre a magyar hifisták is kielégülnek, mert hát annyit panaszolták korábban, meg emlegették a HFM-et, ami örökre beleégett a lelkükbe, fülükbe, és persze mindent hozzá kellett viszonyítani is, hogy egy tesztet és műszaki tartalmat egyben kiveséző oldal fel…..
Kicsit hanyagoltam mostanában a DIY vonalat, lévén elég komoly időhiánnyal küzdök. Meg hát, a rendszert készre jelentettem, inkább a lemezek. Mondjuk nálam mindig is ez utóbbi volt a középpontban. Közbe-közbe azért nézelődöm, hátha beesik valami...
Nos, akkor ugorjunk fejest a részletekbe, nézzük végig, miken változtattam, mert ezek majd jól mutatják a további szűk keresztmetszeteket. Igyekszem a technikai részleteket egyszerűen, közérthetően tálalni, hogy azok is értsék, akik nem építenek napi szinten erősítőket. Aki viszont ott tart…..
Azok a Nagyra Becsült Olvasóim, akik követik itt, a blogomon folytatásokban érkező beszámolóimat az analóg lemez világának meghódítása, rákfenéinek megszelídítése felé vezető utamon, lassan azt hihetnék, már nincs tovább, megvan minden, futómű   ( lásd Vintage…..
Tavaly jelentette be a Panasonic, hogy az első sl 1200-as megjelenésének 50. évfordulójára újrakezdi a 2010-ben befejeződött gyártását ennek a legendás lemezjátszónak, és az idei CES-en már meg is mutatta, hogy nem a levegőbe beszélt...
Nakéremszépen, itt a karácsonyi meglepetés.   Elkészült végre az AudioWorld nagy lemezjátszó poszter - lásd a mellékelt képen. A poszter A0-ás méretben készül, megrendelhető 8.900,- Ft-os önköltségi áron ( csak idehaza, külföldön 30 Angol Font, vagy 40 Euró lesz az…..
A legfrissebb vinylcheckben számtalan újdonság mellett néhány magyar lemezt is szemlézünk! Kihagyhatatlan alkalom, szóval gyorsan, görgessetek tovább. Nos, ezer éve adós vagyok a Vijay Iyer lemezzel, amit agyba-főbe hájpoltam itt a blogon, holott nem is hallgatom annyit. Sokat most…..
Most, hogy a hajó befutni látszik a révbe, és a hajó kapitánya végre kinyitja a legfinomabb whiskyt, amit a kajütben rejtegetet eddig, nehogy a kapatosságra hajlamos matrózok egy óvatlan pillanatban megigyák és…..
AudioWorld A BBC hang és én 2015.08.01 15:04:53
Amikor az ember lemezjátszó, és ezen belül különösen is hangkar vásárlásra adja a fejét, kellő rutin birtokában tudja, hogy ezzel sok minden eldől, technikailag is ( illeszkedő hangszedők jellege, alacsony vagy magas engedékenység, stb) de hangzásilag is. Szinte majdnem minden…..
Egy kicsit hasonlított ez a project a transformers című sikeres amerikai fantázia filmre, csak nálunk nem autókból lettek robotok, hanem egy gyári cédé játszóból alakítottunk egy újabbat. Tipikus DIY projekt, dőlhet hátra az olvasó, hogy innen már csak leszkrollozzon a lap…..
Valahogy nyáron mindig kicsit több időt tudok szentelni a zenének, és mivel nem igazán vagyok elragadtatva a mostani felhozataltól, ezért mindig gyerekkorom kedvenceinél kötök ki. Nem mondom, van ma is pár jó szám, tulajdonképpen akármilyen műfajban, de kimagasló előadókat,…..
Korábban ugye az volt a legfőbb gondom, hogy a cd hang otthon olykor előzte a vinylt. Jó, ez így azért nem egészen igaz. Mondjuk úgy, hogy felvétel függő volt. Vagy mondjuk úgy, hogy sok olyan használt lemezem van, amit nagyon szeretek, de már elég kopottak, néhány új, amit le…..
Kicsit félve írom meg most ezt a cikket, mert előre látom a lelki szemeim előtt, mekkora felhördülés, egyet nem értés, sértődés lehet ebből. Elöljáróban mondom, senkit sem szeretnék megbántani, sem alábecsülni, sem pedig belegázolni személyes meggyőződésébe. Nem is fogok…..
Régóta gondolkodom, hogyan lehetne ezt az egész blogolósdit úgy csinálni, hogy mondjuk én magam is elégedett legyek vele, és ne azon kelljen derpegnem, hogy mennyire unom, vagy azon, hogy már megint hétvége van, megint kell írni egy új posztot.   Ha már idáig eljutottam Mert…..