Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Váci Programok

1 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Brüsszel azt szeretné, ha Szlovákia segíteni csillapítani a Magyarországgal és Lengyelországgal támadt feszültséget. Lengyelország százezer-számra csábítja a lengyel származásúkat, főleg Fehér-Oroszországból és Ukrajnából. A nacionalista orbáni politikai gátolja, hogy tisztába tegyék a múltat-..
Idén harmadszor vettem részt a Budapest Pride-on. A felvonulás biztos pont lett a nyárban, prioritást élvez sok más vonzó szünidős programmal szemben. Úgy érzem, ott kell lennem, együtt a barátaimmal, a többi felvonulóval, még ha nem is vagyok tagja szexuális kisebbségnek. Viszont keresztény vagyok…..
Váci Programok 2017.07.19 13:33:21
Esti mese:
A philantrop és egyben állatbarát , magát mélyen kereszténynek tartó ,egyenlőségpárti forradalmár birkatenyésztő barátjához egy fagyos téli délután azzal a kéréssel fordult, hogy a jó meleg birkaakolba fogadja be a a környéken kiéhezve kóborló, lesoványodott, éhező farkasokat, sakálokat amíg ez a fagyos tél tart.
A birkatenyésztő nem nagyon akarta, de a szeretet ,a testvériesség, az egyenlőség lázában égő , a mindent jobbítani akaró barátja hosszasan győzködte.
A farkasok is Isten teremtményei, ugyanúgy mint az embereket Isten azokat is saját örömére teremtette, ha a birkatenyésztő nem fogadja be őket a jó meleg birkaakolba, akkor az isteni szeretettel szembefordul és már nem csak tudatalattijával, hanem tetteivel is a Gonoszt támogatja és a közösség számára is nyilvánvalóvá válik, hogy istentagadó !
A birkatenyésztő nagyon megijedt !
Ő jó akar lenni, ő nem szeretné, ha a közösség azt hinné, hogy ő a Gonosztt pártolja szemben a Jóságos Istennel. Ő nem szeretné, ha a faliújságra a többi körözött bűnöző közé kitennék a fényképét, nevét.
Végülis , hallgatva a jóbarát okfejtésére beterelte a jó meleg juhakolba a lesoványodott farkasokat, sakálokat.
A philantróp, állatbarát, jókeresztény barátja megölelte a birkatenyésztőt ,megköszönte a jótettet és a következőket mondta:
"Jó tett helyébe jót várj ! Ha megkéred a kezem ígérem tied leszek és boldogan élünk, míg meg nem halunk ! "
Jó éjszakát gyerekek ! Álmodjatok szépeket !
Zápor után is poros földutak, gomolygó esőfelhők és szikrázó napsütés, roncsokkal teli és rendezettebb kertek, széthordott és felújított présházak. A Pest megyei Pilis külterülete egy – a Magyar Nemzetben – megjelent riportnak köszönhetően került a figyelem középpontjába: azóta többen foglalkoznak a…..
„Mert a vihar nagyon erős tud lenni. Az árnak igen nagy a sodrása. Egyszer csak döbbenten érzed, hogy elszakadnak a kötelek. A legerősebbnek hitt drótkötelek is. Olyanok, mint egészség, munka, családi kapcsolatok. Biztosnak vélt kötelékek. Hullámok és jégtáblák közt sodródsz. Hangfoszlányokat…..
„Jó lenne, ha mindenki tenné a dolgát: a politikusok, a közgazdászok, a rendőrök, a titkosszolgák. És az egyházak. Ki-ki a magáét. Mi nem mondhatunk mást, mint amit Jézus tanított.” Fabiny Tamás evangélikus püspök írása. Néhány hete egy rémisztő videó került fel a világhálóra. Egy magyar sofőr…..
„Szerintem abból csak jó sülhet ki, ha különböző hátterű, véleményű emberek együtt tudnak gondolkodni és cselekedni” – mondja Balogh Felícia. Ő  az a lány, aki néhány nappal ezelőtt munkahelyére igyekezve vizes hajjal szállt fel a vonatra és a huzat miatt feltette a kendőjét a fejére. Ezután az…..
Váci Programok 2017.03.30 00:57:07
Nincs migrációs krízis; a vallási szövegeket, szavakat és értelmezéseket vissza kell szerezni a politikai beszédmódból a vallási közösségek számára; a magyarországi kereszténység előítéletes és maszkulin. Ilyen és ehhez hasonló állításokkal, bátor kérdésfelvetésekkel teli előadás-sorozatot tartottak…..
Várszegi Asztrik szerint a nők több tiszteletet érdemelnének, a kereszténységnek pedig magatartás-váltásra volna szüksége. A pannonhalmi főapáttal a reformáció jelentőségéről, a keresztények egységéről és megosztottságáról, menekültekről, valamint Pannonhalma befogadó közösségéről is beszélgettünk.…..
Váci Programok 2017.03.27 00:25:31
@Csapody Barbara:
A félő ezekben a "beruházásokban", hogy ha a "financiális" konstrukciót megnézzük, hogy nem az állam (=adófizető állampolgárok) , hanem privát befektetők (bankok, mindenféle "hitelezők") kezére jut ! Minthogy a Főapátság, nem pusztán egy szakrális, egyházi hely, hanem MAGYAR NEMZETI KEGYHELY , HAZÁNK TÖRTÉNELMI TANÚKÖVE, mint ilyet felelőtlenség lenne bármiféle pénzcentrum kezére juttatni.
„Az egyház nem válogathat az emberek között azok politikai meggyőződése alapján, márpedig manapság nem egyszer megteszi, és ezen mélységesen fel vagyok háborodva” – árulta el Sallai Róbert Benedek a balassagyarmati evangélikus gyülekezet reformációi rendezvénysorozatának beharangozó előadása után.…..
„Édesanyám lutheránus, édesapám zsidó volt, a férjem katolikus. (...) A mi gyerekeink már a létükben ökumenikusak, és azt hiszem, tényleg jó lenne többet azzal foglalkozni, ami összeköt minket embereket.” –  mondta Enyedi Ildikó. Az Arany Medve-díjas Testről és lélekről című film több elismerést is…..
A homoszexualitás és a melegházasság az a kérdés, amely az egyik legkomolyabb véleményformáló és ítéletalkotó hatást váltja ki egyházon belül – az ezzel kapcsolatos indulatokat most is láthatjuk elszabadulni, a norvég evangélikus egyház meleg párok megáldására vonatkozó döntése okán. Ezért…..
Váci Programok 2017.03.03 03:03:05
A témához (keresztény alapdoktrinánk, az Új Szövetség mellett) érdemes elolvasni Silvana de Mari "Homoszexualitás nem létezik" cikkét az Il Giornale február 22. kiadásában ( ilgiornaleoff.ilgiornale.it/2017/02/22/290370/ ). A praktizáló doktornő (aki mellesleg író is)
"... Létezik normalitás ?
Természetesen. A biológiában az, ami a fajok fennmaradását lehetővé teszi. XX és XY kromoszómákkal születünk.A normális az, hogy a férfit a nő vonzza, a nőt meg a férfi.
Az anális behatolás nem normális: a végbél üreg az emésztőrendszer része, melynek feladata a széklet eltávolítása a szervezetből, nem pedig a pénisz behatolására szolgál. Ezt szeretik ? Rendben van, tegyék ... de, hogy ezt állítsák normálisnak, ebbe már nem megyek bele ! Útálunk hányni, de a bulimiások imádnak hányni. Egy férfi egy másik férfi végbelébe akar behatolni péniszével ??? Ha ezt a gyakorlatot nyilvánosan normálisként akarják elfogad(tat)ni, akkor nekem , orvosnak kötelességem hirdetni, hogy ez a művelet számos súlyos betegségnek kedvez, ugyanúgy, ahogy jogom van, sőt kötelességem a dohányzás káros hatásairól beszélni, hirdetni. Ez nem annyit jelent, hogy gyűlölöm a dohányosokat.

Az ön negyvenéves orvosi tapasztalata mit mond ?

A homoszexuálisok rengeteg közpénzbe kerülnek, állandóan megbetegszenek. A
végbélzáró izmok rostjai állandóan elszakadnak, a nyálkahártya folyamatosan vizenyős. Naponta találkozok ilyenekkel. Szifilisszel, végbélinkontinenciával, száj-végbél vírusfertőzésekkel, hepatitis-A val kell kezelni, antiretrovirális kúrák,... Én nagyon szeretem a homoszexuális személyeket, épp ezért, a javukért azt szeretném, ha teljes életet élnének. Egy szüz, erényes életben az életük hosszabb lesz, de nagyon ! Nem ez lenne a normális , ezt hirdetni, ajánlani ? ..."

Érdemes végigolvasni és elgondolkozni azon, amiket a doktornő a cikkben leír ...
Érdemes kicsit alaposabban megnézni, hogyan is áll az új amerikai elnök kedvenc könyvével és Krisztus követésével. Szerző: Kovács Viktor, ajkai evangélikus lelkész November 8-án az USA 45. megválasztott elnöke Donald Trump lett. Erre senki sem számított, legalábbis kevesen. Sokféle magyarázat…..
Lehet, hogy a mai naptól a világ kicsit más lesz. Előfordulhat, hogy a szabad világ legerősebb országának egy olyan elnöke lesz, akitől okunk van félni. Félni, ugyanis véleménye szerint érdemes nyugodtan megütni azokat, akiknek véleménye ellenkezik a miénktől. Azonban számomra az a legszomorúbb,…..
Váci Programok 2017.01.12 02:53:59
@Hóhér az utolsó barátod:
Clintonné Hillary pedig az "abortusz a szülés pillanatáig" élharcosa , ami elég sátáni lelkületre vall, akkor inkább egy szociopata jöjjön, mint a sátánpatával ellátott...
Kötőszó Luther és a zsidók 2016.12.12 06:55:00
Úgy voltam ezzel, mint a kínos családi történetekkel. Tudtam, de sosem beszéltünk róla. Tudtam, hogy élete végén, mikor már, tudjátok, na. Szóval, akkor írt kellemetlen dolgokat Luther a zsidókról, de kezdetben, meg alapvetően azért ő sem gondolta így, meg hát ilyen volt a korszellem, és különben…..
Váci Műszaki és Természettudományos Programok  A…..