Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Airas Thanator

99 bejegyzést írt és 114 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki szomjas, hangosat rikoltson, de izibe'! Akkor ráiszunk kicsinység. Ha némaság marad, akkor is...
A Varnyúnak fogalma sincs. De még lehet...
Airas Thanator 2017.06.08 22:14:20
@Ramando con Marino Ricci: Nem csengő aranyból, hanem jószándékból van kevés. Csak egyszerűbb a kohercsmaasztal mellett sörözni és pipázni, mint azt a fene nagy ásót becsülettel forgatni. Megöregedtünk kicsinyég. De pipadohány és tarini erősfőzet még akad...
Airas Thanator 2017.06.08 22:48:14
@Ramando con Marino Ricci: Jó Uram! Igazságod vagyon! Az arany biza' rossz útra terel: ha már fém, legyen hideg vas! Amíg azt megemelni bírod, egyenes gerinccel állhatsz meg a Lelkek Bírája előtt, keresztezze utadat bármikor is. De amíg evilágon serital akad, nékem legalábbis, jobb a Kárpiton innen...
A dartonita lovagrend megalakulásával a Pyarroni Szent Szék arculatának egységén újabb repedés keletkezett. Vitatható ugyan, hogy van-é érdemi hitvallásbeli eltérés a Selmovita (ortodox) és a Maremita (szakadár) egyházfelekezet között. Valljuk, hogy van. Ezért én, Airas Quentod…..
Airas Thanator 2017.06.10 11:30:25
@Ramando con Marino Ricci: [A Varnyú valaha még Maremita Egyházközösség néven kezdte a pályafutását, éppen ezzel a fóliánssal. Ez több mint 6 éve volt. Bő három évig volt aktív az oldal, azóta arculatváltás volt, ami megbukott, most először tűnik úgy, lehet újra foglalkozni kezdünk vele...

Ha érdeklődés mutatkozik, mint pl. tenkegyelmed felől, annak felettébb örülünk!

Kincsekből éppen akad elég, csak legyen, aki kedvét leli bennük! Válogass kedvedre, ha kérdésed van bármihez, jöhet!]

Darton kegyelméből a Varnyú újra szárnyalni kész!
Forrás: ynev.hu, Gáspár András írói fóruma, András bejegyzése Az istent szeretni/általa szeretve lenni Yneven természetes és mindenki számára ismerős állapot. A papokat az különbözteti meg a hívektől, hogy sokkal több energiát kapnak a maguk személyes csatornáján keresztül - első pár tanulóévük…..
– A ribanc anyád fulladna vérbe! A lovag bozontos arcán érzelmek vihara tombolt. Némán állt, mint egy villámsújtotta ősöreg tölgy, addig derűs tekintetéből most sütött a gyűlölet. Kezében a pecsétes levéllel visszaereszkedett a zsámolynak használt hordóra. – Hogy az a…..
Nem tudom, ki az 8-10 ember, aki ennyi hónapnyi hallgatás után is nézegeti az oldalt, már én magam sem szoktam. Mindenesetre, aki akar egy jót dartonitázni, szóljon, és megyünk inni!..
Részegségtekben is józan Lovagtestvérek! Új esztendő virradt reánk, és kicsiny közösségünk még létezik, bár ha zeneszót hallanátok, az bíz' vert hadunk csonthalmai felett, az a bizonyos ének... Mindenesetre töretlenül hiszünk az Örök Körforgásban, és a dartonita lélek…..
Frissítés: a nagy érdeklődésre való tekintettel a találkozót a jövő hét folyamán rendezzük! :D (Ha senki nem jön, akkor nem gondolkodunk, csak...)   Lovagtestvérek, Darton Öklei! Eljött az ideje, hogy újfent tanácskozzunk egy retteneteset, melynek keretében megvitatnók azt…..
Forrás: a kép Nagy Gergely (Nergal-Art) engedélyével került fel az oldalra..
Atyám, a templom csak zord jégverem, Nekem jószagú kocsma a kedves helyem; Dicsérni kell-e szó? ölembe hull a jó; Ilyet nem kap a sok egekben lakó.   De volna csak templomban nagy trakta sörrel, Pattogó tűzzel, efféle víg gyönyörrel! Imára éneket fújnánk, jó…..
A Taknyos Varjú Vendégfogadóról kevesen tudják, pontosan merre is található, mégis sokan megfordulnak itt. Talán épp akkor érkezel meg, amikor a legkevésbé sem várnád. Egyszer csak itt vagy. A Varnyúban szívesen látunk, a vörös sör és a fekete kenyér, a friss kecskesajt és a…..
Mikorra a szárított kecskehús utolsó rágós mócsingja is eltűnt örökéhes gyomromban, kezdtem letenni róla, hogy a csizmaszáramban rejtegetett késsel szakasszam végét szíves vendéglátóm életének. Nem kellett hozzá túl sok ész, hogy rájöjjek, valamiféle vándorló pappal…..
Keserű hónapok szöktek tova, míg egy bokorban kuporogtam. Igazából számtalan bokorban. Vártam a sült poszátát, hogy arra repüljön, amerre én rejtőzködöm. Ha egy utazó előbb kiszúrt, mint én őt, még azt is hihette, épp szarok. Pedig dehogy. Éberen figyeltem. Na nem mindig,…..
‡ Városunk szeretett polgára, Timon Jorges, a fegyverkovács céh rangelső atyamestere hosszú betegség után elhunyt. Ravatalát a Szent Remiah nevét viselő templomban készíti elő Avder diakón, a búcsúszertartást a hét utolsó napján Berges páter celebrálja a Varjúszárny…..
A korábbi rendszerben külön menüpontban találtátok a fájlkezelőt, az új adminfelületen nem külön menüpontban találjátok, hanem ott, ahol a használatára szükség van: posztszerkesztés, HTML oldaldoboz szerkesztése és sablon szerkesztés. A fájlkezelő és a képkezelő működése teljesen azonos, csak…..
Mi Őrünk, Darton, Ki az éjben a sírok békéjét vigyázod, Őrzöd az eltávozottak nyugalmát, És a csendet, Ki kacagva öleled magadhoz, ki hozzád menekül, És némává békíted a megszentelt holtakat, Pillants reánk a Kárpit Homályából, És óvó tekinteted kísérjen…..
Amíg az ásót sem tudod rendesen forgatni, ne végy kardot a kezedbe. Kardra ne is gondolj. Más dolog egy böllérkéssel vagy nyárssal hadonászni unaloműzésből és más tisztességgel megásni egy két láb mély sírt. Erő kell hozzá. Becsületes erő. Gyere csak! Megfogod az…..
Meghalni egy dolog. Nem nagy ügy. Mindenki meghal. Vele találkozni viszont egészen más. Egy életen át kerested, kutattad, mindenhol és mindenben, de nem találtad. Azt hitted, ismered és érted. Tévedtél. Rábukkanhatsz sokhelyütt, sok mindenben, szinte bármikor, de az nem ugyanaz.…..
Már megtanultam nem beszélni, egy ágyba hálni a közönnyel, dermedten, élet nélkül élni, nevetni két szemembe könnyel. Tudok köszönni ostobáknak, bókolni is, őrjöngve dúltan, hajrázni, ha fejemre hágnak. Az életet én megtanultam. Csak oly unott ne volna minden, a jó, a…..
Airas Thanator 2014.02.05 09:50:39
@Rilken dul Tolcador: Szerintem is.

A fő célja pont az volt, hogy bizonyítsa, hogy él az oldal.

Hamarosan nagy át- és újraszervezések jönnek. Lázas munka folyik a háttérben.

Fel! Támadunk!
Erionban látta meg a napvilágot, de Pyarronban avatták Darton papjává. Nem sokkal később azonban ismét Erionban teljesít szolgálatot a Nekropoliszban. Paptársaival nem egyszer került vitába, mivel maga is rendhagyó módon értelmezte Darton tanításait. Egy véletlen találkozás az…..
Sunyi Freol nem véletlenül kapta gúnynevét: folyton sántikál valamiben és kedveli az élet árnyékos oldalát. Valaha felderítőként szolgált a syburri regulárisok között, de öntudatos kötelességtudata szerint a túlzott engedelmesség az ostobasággal egyenértékű. Ha valaki…..
Több mint húsz évvel ezelőtt szentelték Darton papjává, az erioni Nyugodt Álom Templomban. Anyarendházának nevével ellentétben mindig is nyughatatlan természetű volt, ezért hamarost a Nekropoliszt járó őrjáratok állandó kísérője, a harcos felekezet elkötelezett híve lett.…..
Úgy tartják róla, megállapodott. Ifjabb éveiben sokfelé megfordult, de mára nagyon úgy tűnik, többé nem akarja elhagyni a Taknyos Varnyút. Hetente több alkalommal a sank mögött találkozni vele, ilyenkor mindenkit jó kedéllyel és kellő szakértelemmel szolgál ki. Amikor nincs…..