Regisztráció Blogot indítok
Adatok
armanda*

0 bejegyzést írt és 81 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Varánusz A sejttelep 2011.09.04 17:06:16
"Schmitt Pál köztársasági elnök arra biztatta a Semmelweis Egyetem elsőéves hallgatóit, hogy a várható nehézségek ellenére is tartsanak ki Magyarországon, és azzal hálálják meg taníttatásukat, hogy boldogságukat nem a "könnyebb élettel kecsegtető külföldön,…..
armanda* 2011.07.03 00:04:04
@álomszép:
Aha!! Félre teszik azokat a ronda szavakat, mondatokat!?!
Most az egész ország "Keletre figyel, kelet felé fordul.
úgy gondolom. én is.
:))))))))))))
Bár a Fidesz kapcsán éppen ezekben a napokban mutatják a közvélemény-kutatások az utóbbi évek legrosszabb adatait, komoly aránytévesztés lenne a párt zuhanórepüléséről vagy végzetes meggyengüléséről beszélni. Kétségtelen, hogy a kormánypárt ma nagyjából ott tart…..
armanda* 2011.03.31 11:16:08
@álomszép:

Megy a "műsoruk" reggel, délben, este.!
Sokszor, én mennyire unom?!
Igen!

:))))))))))))
A történelmi alkotáshoz illendően, lelkiismeretesen igyekeztem követni az új alkotmány tervezetének általános vitáját, s ha egy-két hozzászólást el is mulasztottam, az biztos, hogy a parlamenti képviselők többségénél lényegesen több időt töltöttem a felszólalások…..
armanda* 2011.03.28 22:49:13
@porfelhő: :)
Csak "benéztem" a posztra, ami nagyon jó, mint mindig, a cim is találó, de nagyon. Ez egy "bebetonozó alkotmányozás"!

Csak szólok! figyelmeztetlek újra! Te sem látod "az erdőtől a fát...
:)))
A Tárki ma nyilvánosságra hozott kutatása szerint a Fidesz támogatottsága elérte azt a kritikus, a teljes népesség kevesebb mint egyharmadát maga mögött tudó szintet, ahol az MSZP járt 2003 tavaszán. A különbség persze látványos: miközben akkor a csökkenő támogatottságú…..
armanda* 2011.03.26 21:59:31
"Lázári" útra lépett Tarlós
A Fidesz szemében szegénynek lenni bűn, amiért büntetés jár

www.168ora.hu/buxa/a-fidesz-szemeben-szegenynek-lenni-bun-amiert-buntetes-jar-72642.html

A fővárosi önkormányzat az ellenzéki pártok és a szakmai szervezetek tiltakozása ellenére – nyolc hónapos felmondási idő mellett – szerződést bontott valamennyi fővárosi hajléktalanellátó szervezettel."

Az egyoldalú felmondás a civil ellátók nagyobb részét tömörítő Tízek Tanácsa szerint beláthatatlan következményekkel – az előzetes becslések szerint több mint ezer ember utcára kerülésével – járhat."

Tarlós István főpolgármester viszont azt tartja tarthatatlannak, hogy az egész ország hajléktalanproblémáját Budapest nyakába zúdítják. A város így is erején felül teljesít."

hm. Milyen érdekes?! Szerencsétlen hajléktalanok ott voltak a fővárosban a szocik kormányzása idején is.
Több mint "jó", akkor müködtek a hajléktalanellátó rendszerek!
armanda* 2011.03.27 11:38:38
@porfelhő: :)

Hm. Még az is lehet, hogy "kitalálja" a kormány, különadót vet ki azokra a szülőkre akiknek kövér a gyereke.

Hm. Én meg megadóztatnám a nagyon kövér embereket is.

:)))))))))))))))))
armanda* 2011.03.27 11:42:18
@álomszép: :)

Hm. Micsoda ötleted van.!
A "szépséged" ne legyen benne az új alkotmányban?!

:))))))))))))))))))))))))))))))
„Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani. Annak annyi az élete. Ez az én véleményem." Lázár János különös okfejtése már ma estére ellenzéki össztüzet és komoly médiafigyelmet kapott – s feltehetően ez csak a kezdet. Sok…..
armanda* 2011.03.20 01:04:34
@porfelhő: :)
"Igazi magyar mentalitás"! Bizony az. Látod? már a Fideszen belül is? a közgyülésben is müködik a "kubatov" módszer. Az utálkozás a "sarazás".
Csak ott nem "nick" név mögül, hanem anélkül, láthatatlan emberként.
Az is igaz, meg kellett volna gondolnia "legalább tizszer" mit mond és hol. nem vitatom el.
Számolni kell a következményekkel, ilyen esetben /is/.
Mai Magyarország. így is mondhatom.
:((((
armanda* 2011.03.20 01:07:54
@porfelhő:
Esetleg a Lázárnak is elment az esze?
Nem gondolod? hogy ilyeneket beszélt?
hm.
:)
Végre itt van előttünk a Fidesz-KDNP közel véglegesnek tekinthető alkotmánytervezete. Alapvetően most is ugyanazt gondolom róla, amit már tavaly december elején a koncepció ismeretében írtam: a kormány – a korábbi közjogi barkácsolási hajlandóságát ismerve –…..
armanda* 2011.03.11 13:37:23
@porfelhő: :)

Pályázati "művek"!

A készül már a kerítés! című alkotást végül szoros küzdelemben legyőzte A nemzeti konzultáció olyan, mint a házi pálinka fantázianevű képeslap.
A nyertes képet Karácsony Gergely, az LMP parlamenti frakcióvezető-helyettese már le is adta a miniszterelnök titkárságán."

:))))
armanda* 2011.03.13 10:24:59
@Hepci:
"szereted ha mind megvagyunk". hm. nem mondod komolyan?
eddig még nem vettünk észre különösebb tiszteletet, vagy szeretetet!.
egyébként nem probléma az sem. ha "férfi" vagy külön öröm, hogy hiányolsz minket!

:)
armanda* 2011.03.13 10:26:48
@Hepci:
Látod? a kedvedért megkerestem a csillagom, is.

:))))))
A politikában – mint ahogy persze az élet más területein is - különös módon halad az idő. Néha ólomlábakon jár, máskor eszeveszett tempóban rohan. Gyakran észre sem vesszük, hogy már új időszámításban vagyunk, sokszor csak később derül ki, hogy eljárt valaki felett…..
armanda* 2011.03.09 21:40:55
@Ordnassac:

Elhiszem Neked.
armanda* 2011.03.09 21:54:44
@Ordnassac:
Milyen kedves vagy? mondták már.
:(
armanda* 2011.03.09 22:03:45
@Ordnassac:
Nem?
Ja. igy akartam, biztos.
:)
Rogánnál szökkent szárba Orbán titkos tanácsadójának szerelme – ezzel a sajátosan romantikus címmel ismerteti a Blikk mai felfedezését a Népszabadság. A love story aktuális főszereplője a Fidesz spindoktora: Habony Árpád. A koronagondnokból lett politkai tanácsadó…..
armanda* 2011.03.06 17:42:54
@porfelhő:
Na. és a Széll Kálmán tér ötlete, ugye jó.?

Sokan vélik úgy, egyszerűbb lenne politikai huzavonák nélkül rendezni ezeket az ügyeket, példaként említve a csömöri Kacérgiliszta utcát. Mindenesetre most lehet szavazni a királyi tér helyszínére."

A hirekben ezzel is "etetik" a népet, úgy gondolja a kormány addig nem foglalkoznak az emberek a "csodaváró tervcsomaggal" és annak hatásaival?
hm.jó
Sokan kérdezik, hogy a politikával való hivatásszerű foglalkozás nem teszi-e az embert végletesen csalódottá, kiábrándulttá, esetleg cinikussá. Általában nemmel szoktam válaszolni, mert az érdeklődés és a kíváncsiság nálam tényleg rendre legyűri ezeket a negatív…..
armanda* 2011.03.03 19:56:31
@porfelhő:

Előfordulhat, hogy meneszti az Orbán Viktor. Ha nem jön be a "számitás". Légből kapott számitásokkal, a Matolcsy "nagyot mert álmodni"?
hm. Mit mondjak valakinek el kell vinni a "balhét."
Olvastad ugye. OV. stratégiai szinten "száll be" a reformprogram kommunikációjába és szimbólikus nyilatkozatokat tesz.".
osztjónapot!
:)
armanda* 2011.03.04 13:18:54
@porfelhő:
hm. Te meg már megint "ész nélkül" írsz.
nem veszed észre?
:))))
Szivárognak a holnapi nagy bejelentés részletei, amelyekből egyre világosabb – ha máshonnan nem lett volna az -, hogy a második Orbán-kormány sem tudja elkerülni a kiadások csökkentésének (amit, ha a rivális politikai erő teszi, általában megszorításnak szokás nevezni)…..
armanda* 2011.03.02 11:53:02
@porfelhő:
Látod? Nem hiába ígérte az Orbán V. a könnyeket.:)

Már megint ránk figyel a világ. A kormány ezt újra "nemzetközi össztűznek" fogja érteni?

Hm. Újra harcolni kell a kormányfőnek? hm. ezt a csatát - amit a csomag hatása fok okozni - nem biztos, hogy meg fogja nyerni.
Parasztvakítás, megszorítás.
:)))))
"Tovább olvadt a kormánypártok előnye, de hegemóniájukat senki sem fenyegeti"– írja kutatási beszámolójában a Tárki. Nem kell nagyon meglepődni, hogy a korrekt mondatból mindenki azt a részt emeli ki, amelyik éppen számára kedves, pedig a „csökkent” és…..
armanda* 2011.02.26 09:28:19
@Hepci:
Igen? az még érdekes lesz.
armanda* 2011.02.26 09:31:10
@álomszép:
Látod? Én is mindig mondom neki, foglalkozzon már mással is, ne csak a politikával.
Egyelőre nem hallja, nem látja az idők szavát.
:)))))))
armanda* 2011.02.28 01:22:42
@porfelhő:
Nahát! Te még mindig itt vagy. Vártad az "egyszem kedvelted", Ő meg már régen ..... Tessék menni aludni. na.jo. tudom, azt is , hogy az eszed "elment".
:)
jóccakát!
Ilyen még nem volt a blogon, de talán nem is lehet ennél tökéletesebb nap egy könyvajánlóra. Új világrend – új politika címmel most jelent meg a Századvég Alapítvány közleménye a miniszterelnöki évértékelőkről, amellyel egy valóban nagy múltú és tiszteletre méltó…..
armanda* 2011.02.23 21:21:13
@álomszép:
Igen, tudjuk! A kormány megyőzte a világot, hogy nincsenek megoldásai a gazdaság talpraállitására, a rövid távu célok közül is egyedül a költségvetési hiánycélt képes teljesiteni, az is csak rendekivüli- és fenntartható megoldást nem jelentő eszközökkel tudja - időlegesen - megtenni.
aha. elemzők szerint: 2012 után ha fentarthatatlan lesz a költségvetés, az eredeti problémákkal találja magát szembe."

A fülkeforradalmárok meg várják a csodát!
:)
Még idén eldőlhet a Gyurcsány-Mesterházy csata az MSZP-ben - erősítették meg szocialista források a Klubrádiónak. A volt kormányfő hosszúra nyúlt mai beszédét hallgatva pont az ellenkezőjét gondoltam: láthatóan Gyurcsány Ferenc egyáltalán nem akarja megtenni azt a…..
armanda* 2011.02.18 20:34:12
@porfelhő:
"ez egy baloldali belügy"! Aha. fantasztikus megállapitása van a Kósának! Egyébként úgy gondolom Gyurcsányt ez a vélemény érdekli a legkevésbé.
:)
armanda* 2011.02.19 07:50:17
Furfangos Gyurcsány esete a rengeteg zsíros kenyérrel.

Fletoklész, Philoktétész, Puchlopsz, Neoptelomosz, Lémnosz, Royal, Millenáris. Vajon melyik a kakukktojás? Netán több is van? Évértékelős riportunkból, reméljük, kiderül."

www.fn.hu/belfold/20110219/furfangos_gyurcsany_esete_rengeteg/

Hogy jön Gyurcsány és a sok zsíros kenyér faló Trójához meg Vágóhoz? Megmagyarázzuk.
A Royalban Vágó-filippikával indult a műsort: a kvízmester konferálta föl a volt miniszterelnököt, méghozzá Philoktétész történetével. Röviden: a görög hős Lémnosz szigetén tengette életét, ám a Trójában vereségre álló görögökkel egy jóslat tudatta, hogy egyedül az ő nyila fordíthatja javukra az öldöklést. Ekkor bizonyos Neoptolemosz (kit hős Akhilleusz nemzett, csak hogy bonyolítsuk az ügyet) csellel Trójába csalta Philoktétészt.
Furfangos Neoptolemosz tudta, ha elárulja Philoktétésznek, hogy csak a nyila miatt van rá szükség, elutasításban lesz része.
Ezért aztán jól nem árulta el. A mit sem sejtő Philoktétész hajóra szállt, és mire fölnézett, már meg is nyerte a háborút a harcias helléneknek."

elnézést. kicsit hosszőra sikerült, de jó.
:)
Mint tegnap már egy kommentben jeleztem, talán ideje lenne feleleveníteni a  parlamentben a dualizmus időszakában még érvényben lévő beszédolvasási tilalmat: a miniszterelnök szövegei ugyanis sokkal érdekesebbek, tanulságosabbak és önazonosabbak, ha nem a beszédírók által…..
armanda* 2011.02.16 21:57:30
@porfelhő:
drágám te is a frász hozod rám, hogy már megint nem tudsz irni. "az EP. képviselőkre" akartad irni, gondolom.:))
Az OV. szabadon, papir nélkül mondandójával, válaszával mindent meg tud, vagy akar magyarázni a választóinak, és az ellenzéki képviselőknek. aztán az vagy bejön vagy nem. :)))
armanda* 2011.02.17 12:12:10
@porfelhő:
Te meg nem tudod drágám, hogy az Orbán Viktor az esélyt választotta. Minek ide "forgatókönyv".
Már megint nehogy azt mond, hogy "csak rosszul fogalmaztam", meg akkor újból nem várt helyről kapod a "pofont". és akkor eldöntheted végre érdemes e ide továbbra is írogatnod.
Egyébként ez az út, amit a Fidesz kijelölt magának, és arról nem tér le ..... gondolom, azt is, érted úgye?
:)))))
armanda* 2011.02.17 18:25:27
@porfelhő:
Persze, drágám a Te eszed már nem áll meg, mert az már tavaly elment a keleti széllel. emlékszel?!:)))))

Ezt is mondta a Martonyi.

A magyar diplomácia vezetője megjegyezte, hogy az Európai Néppárt ellenezte a halasztást. "Nekünk, európai néppártiaknak kedvezőbb lett volna, ha ezt az ügyet egyszer s mindenkorra lezárjuk" - mondta.

hm. ilyen ez. :))))
Komolyan szerettem volna írni a mai parlamenti napirend előtti vitáról, de végighallgatva a felszólalásokat, be kellett látnom, hogy időnként beszédesebb a hallgatás. Hogy azonban a kedves olvasók ne maradjanak új bejegyzés nélkül, fellapoztam a négy évvel ezelőtti parlamenti…..
armanda* 2011.02.14 21:47:04
@álomszép:

Te meg már megin irod, hibásan. "nem vesszük észre"!:)
Hogy ne vennénk észre, minden kormány egyformán hülyiti a népet. A Gy. is csak azt nem mondta, hogy "a nap is másként süt.":)
Mindkét kormányfő nagyon tudja mondani mi a fontos az országnak, csak előrelépés nincs semmi.
:)
armanda* 2011.02.14 22:10:00
@a-kis-herceg:
ne add fel!
Őszintén szólva kicsit meglepett és bizonytalan vagyok. A Fidesz-KDNP közös siófoki frakcióüléséről olyan hírek özönlenek, amelyekre ezen politikai csoportosulással kapcsolatban hirtelen nem is tudom, hogy mikor volt utoljára példa. A KDNP megzsarolta a Fideszt, Kósa Lajos…..
„Ha a Fidesz-KDNP-n kívül más párt nem szavaz igennel az új alkotmányra és népszavazásra sem bocsátják az új alaptörvényt, akkor a húsz poszt-kommunista ország alkotmánya közül a magyar alkotmány mögött állhat arányaiban a legkisebb társadalmi/politikai…..
armanda* 2011.02.10 23:45:05
@Pasztorella:
Nem jól irtad már megint drágám, mert nem határai vannak a hatalomnak, ha nem korlátai. De végül is mindegy mert majd nem ugyanaz.:)
Nagyon jó lenne ha az ellenzéki pártok is részt vennének az alkotmányozásban, mert hát még ugye demokrácia van...lenne..
Egyedül a Jobbik jelentette be, hogy rész vesz.....
A Lázár J. is visszavárja az ellenzéket...vegyenek részt a "munkálatokban".:)

Na. Igen! "Egy hosszú távra szánt alkotmány preambuluma nem arra való, hogy győzelmi tort üljünk az ellenzék felett..."

Reménykedni tudok, hogy a másik két ellenzéki párt is meggondolja magát, így elkerülhető lenne a későbbiekben az egymásra mutogatás.

Igaz! a magyar parlamenti politizálás inkább mindig széthuzó volt, mintsem összetartó.

Biztosan hatalmas lesz a siker.....:)))
armanda* 2011.02.11 11:04:05
@porfelhő:

"Drágám" már megint csak a felét olvastad el. Ezt is mondta a Gyurcsány, illetve írta.:

"Már azt mondják, hogy akár a Házszabályt is megváltoztatják az ellenzék érdekében, és lehetővé teszik, hogy az ellenzék is benyújthasson alkotmány-koncepciót."

:)))))))
Egy politikusi beszéd önmagában, politikai környezetéből kiszakítva általában érdektelen, szinte lényegtelen epizód. Kivételről legfeljebb akkor lehet szó, ha a benne szereplő gondolatok eredetisége, esetleg az előadásmód különlegessége miatt mégis kiemelt jelentőséget kap.…..
armanda* 2011.02.09 22:18:56
@aszekelyek:
Ugyan már! "visszataszitó? szövegértelmezés.! Azok az emberek, akik szegénységben, mélyszegénységben élnek, akik kis falvakban, ahol semmi lehetőség nem lesz belátható időn belül sem, hogy dolgozzanak, nem lesznek munkahelyek, azok várták a csodát. azok hittek a sokkal jobb létben. no és a "mari" nénik, v alahol a "térképen". ebből lett a kétharmad.......
Tévedés, aki józan ésszel figyelte a napi politikát tudhatta, hogy a szocik vesziteni fognak. Csak ezek az emberek ott a periférián valami egészen mást vártak.....és nem csak ők. !!!osztjónapot.!!!
armanda* 2011.02.09 22:30:31
@aszekelyek:
Jól mondod?! igen! mindennek a szocik az oka! most is! nem veszed észre, hogy már nem ők kormányoznak?!!!
armanda* 2011.02.09 22:34:35
@ulrike:
Igen! a nyudijak téeszesitése "hatalmas siker". a kormány szerint. aszekelyek, csak irja a szocikat, nem veszi észre, hogy már nem ők kormányoznak.:)))))) gondolom, majd csak rájön, hogy téved.:)))))

na mára ennyi volt a kommentelés. viszlát.