Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nza

11 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Imádnivaló, megható és egyszerű kampány a Pro Infirmis-től, Svájcból. A középpontban egy óriás plüssmackó bőrébe bújt emberrel, aki a járókelőktől kér egy hatalmas ölelést. A kezdeti érdeklődés, csodálkozás rövid időn belül mosolygós, vidám arcokat varázsol a…..
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
nza 2011.08.05 23:15:22
@Cpt. Flint: ah, nem birom mar, muszaj hozzaszolnom :)

hiaba megy el lakasra sok penz, kulfoldon _jobban meg lehet elni az atlagos fizukbol_. lehet nem hinni benne, meg akarmi, de ez teny.

az, hogy a fizud hany % -a megy el lakasra, teljesen irrelevans, ugyanis cserebe:
- nem koszos az utca
- segitokeszek az emberek
- nem megy a mutyi 0-24
- normalis az allami rendszer
- normalisak a fizetesek es az ado

egyeb kerdes?
C permittel (ezt 5. ev utan kapod meg, ha idealisan erkezel, es alapbol B permitet kapsz) a gyerek mar allampolgar lesz.
nza 2011.08.06 15:57:20
@Animacs (a Tyne folyó déli partja): eleg egy kerdojel is, nemkell egymillio. amugy svajc. a gyereknek _jar_, ha itt szuletik, es neked van C permited, vagy mar allampolgar vagy. sorry, hogy elkeseritelek.

az, hogy bizonyos dolgokert fizetni kell, meg vele jar. de a fizuhoz kepest apropenzek ezek (65 frank pl a letelepedesi engedely kiallitasa/hosszabbitasa)
nza 2011.08.06 17:49:17
@Animacs (a Tyne folyó déli partja): itt ez van, errol tudok nyilatkozni.
Ha valaki a cimben emlitett dologra vagyna, szerintem barati aron hozzajuthat, ezen az oldalon kell nezelodni. Biztos vagyok benne, hogy mi is ki fogjuk probalni, ha Agi visszajott. Mas: hogy megmutassam milyen jok is a magyar etelek, ma este gulyaslevest csinalok, a hazineni es az angol lakotarsunk…..
...de ennek a legfobb oka nem az, hogy nincs mirol, hanem hogy zajlik az elet :-)Elkezdodott a munka, szuper nagyon. Multhet kedden adtak at az uj Nanotechnologiai Kozpontot, amiben en is szabadon maszkalhatok, nagyon futurisztikusan nez ki (persze vannak teljesen pormentes es "hangmentes"…..
Tudom, rég nem irtunk, mea culpa, de elindult a munka (végre), meg még van csomó befejezetlen projektem, szóval ezért nem. De ami késik, nem múlik...Azt hallja mindenki Svájcról, hogy mennyire drága; tőlünk is sokan kérdezik, hogy mennyire igaz ez. Röviden: nagyon. :)Hosszabban:…..
Egy ideje már nem volt bejegyzés, ez köszönhető annak, hogy végtelenül lusták vagyunk (a macska, meg a topologikus invariancia esete, ugye), másrészt meg annak, hogy... ööö... annak, hogy... nem tudok jó kifogást :-)A napjaink azzal telnek, hogy én készülök az ideig Google Summer…..
Azt hiszem ez megér egy külön bejegyzést, mert nem jutok dűlőre vele :DSzóval először is a szelektív hulladékgyűjtés... Rendben van, nincs ezzel semmi gond, nem vagyok ellene, de itt a rendszeren nem lehet kiigazodni. Mindenki mondja, hogy kérdezzük meg, hát mi megkérdeztük minden…..
Mint már írtam, eddig sehol nem kellett komolyabban várakoznunk. A Kreisbüroban is pikk-pakk mentek a dolgok, nincs ez máshogy a postával se.Csütörtök délután (zárás elött lehettünk egy félóra-órával) nyitottuk a bankszámlát, két Maestro kártyával. Ma reggel jött a postás,…..
A tegnapi (és az azelötti) nap is jól eltelt csak azzal, hogy mint a mérgezett egerek rohangáltunk A-ból B-be.Szóval első dolog, ami kell, az egy telefon. A skypeout jó, de egyrészt nincs mindig nálam a laptop (bár ezt egy mobil + wifi + skype tudja helyettesíteni), másrészt mégis…..
Fél óra, és indulunk a reptérre. Reméljük nem fogunk bekerülni az idei repülőgépszerencsétlenség-listára :-)Majd jelentkezünk, ha megjöttünk...
Jelengem, megvettük őket! (Már a hétvégén).A vicces, hogy a kedves drága Malévnál ugyanannyiba került a return jegy, mintha csak oda vettük volna meg...Március 8-án este fél 8kor már Zürichben leszünk...
Ha már ott akarunk élni (és egy kicsit dolgozni is), szükségünk lesz valami szállásra. A legegyszerűbb módja ennek, ha felmegyünk a http://www.homegate.ch -ra, ahol terület, összeg, terület, és kismillió adat alapján kereshetünk egész Svájcban szállást.(Ha esetleg…..
Mint EU-tagok (bár igaz, Magyarország több más országgal együtt csupán a másodosztályba, az EU8-ba fért be) Svájcban tartózkodhatunk érvényes útlevéllel 3 hónapot félévenként. Igen ám, de ez elég kevéske, főleg ha dolgozni is akar az ember.Nekem ugyan lesz munkaszerződésem,…..
Zürichbe költöz(t)ünk. Háttér 2011.02.07 21:53:00
Sziasztok!Az egyik zürichi kutatóintézetben kaptam egy gyakornoki állást, és - ha minden jól megy - 3 hét múlva költözünk barátnőmmel. Ezt a folyamatot szeretnénk dokumentálni.Hogy miért? Mert nekünk is úgy kellett összevadászni a különböző információkat a vízumokról,…..