Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dr.laszlo.szegedi

6 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Foglalkoztatáspolitika   Az országok gazdasági fejlettségét az egy főre jutó GDP mértékével szokás kifejezni, összehasonlítani. Az egy főre jutó GDP növelése tehát egyike a legfontosabb célkitűzéseknek. A GDP növekedése ugyanakkor közvetlen kapcsolatban kell…..
 IV. Henrik francia király az anekdota szerint azt szerette volna, ha vasárnaponként egy tyúk főhetne minden francia fazekában. Közvélemény kutatási adatok nem igen maradtak fent azokból az időkből, így nem tudjuk mennyiben teljesültek a király álmai. Az anekdota maga azonban…..
 Társadalmi és Gazdasági Program Alapvetések  A társadalmi jólét alapfeltétele a gazdaság jó működése. A gazdaság növekedése általában a termelés növekedésével, új munkahelyek keletkezésével jár. Jól megválasztott és stabil adópolitikával az adórendszer nem…..
Dr.Szegedi László 2. Deja vu 2011.12.19 11:21:42
 Azt mondják, a történelem ismétli önmagát. 1848 tavasza, forradalom Pesten; 1848-49, szabadságharc; 1867, kiegyezés.Ezeket a számokat még a leggyengébb képességű tanulók is ismerik. A szabadságharc elbukása és a kiegyezés közötti nyomorúságos és apátiával teli…..
Dr.Szegedi László Bevezető 2011.12.12 16:30:00
 Tisztelt Olvasó! Itt állok, másként nem tehetek!20 évet elvesztegettünk, nincs több időnk!Blogom a társadalom, a politika, a gazdaság fő kérdéseivel kíván foglalkozni. Minden előzetes kritikát megelőzve: szükségképpen szubjektív módon. Ezzel együtt remélem, az…..
Az alábbiakban a 2011. november 24-én közzétett levelem teljes szövege olvasható.       Tisztelt Miniszterelnök Úr!   Kedves Viktor!   Rég beszélgettünk. Régen beszélgettünk. Volt egy álmunk egy élhetőbb kollégiumról, egy nagyobb tudást adó egyetemről, egy…..