Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alfabela2

0 bejegyzést írt és 222 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kevés sorozatnak várjuk annyira várjuk a visszatérését, mint a Twin Peaksnek. A 90-es évek kultsorozata május 21-én tér vissza a Showtime képernyőjére. (Rögtön 4 epizód elérhető lesz a 18-ból!) Ennek örömére egyre több marketing tartalmat osztanak meg a sorozatról. A fent…..
alfabela2 2017.01.14 11:15:25
@MEDVE1978:

Én olyan verziót olvastam, hogy a tévétársaság úgymond kényszerítette a forgatókönyvírókat, hogy árulják el, hogy ki volt Laura Palmer gyilkosa, pedig ők még szerették volna sokáig fenntartani a feszültséget. A rejtély megoldódott, így meg sok olyan nézőt elveszítettek, akiket a krimi jobban érdekelt, mint a misztikus vonulat. A nézettség lecsökkent, és a 2. évad végén valahogy le kellett zárni a sztorit. Ami lezárás meg olyan lett, amilyen :(

Egyébként jó sok részben nem is Lynch keze munkája érhető tetten, hanem inkább Mark Frosté.
Önéletrajzunk (más nevein: Curriculum vitae (CV), autobiográfia, resume) egyben önmarketing is, amellyel szeretnénk felhívni magunkra a munkáltató figyelmét, és általa tudjuk megmutatni azt is, hogy a megpályázott munkakörre mi leszünk a legalkalmasabbak. Ezért is érdemes önéletrajzunkat a lehető…..
Több forrásból is úgy értesültünk, hogy Vlagyimir Putyin azonnali hatállyal hazarendelte minden orosz politikusát és családjaikat. Sörgős értesítést kaptak a külföldön tevékenykedő adminisztrátorok, diplomaták és orosz érdekeltségű cégek dolgozói, hogy családjaikkal együtt azonnal térjenek vissza…..
Nem kell pánikba esni. Ha végigmész az utcán, nagyon sok ember jön majd szembe veled ezzel a problémával. Nem akkora dolog, mint sokan megélik. A depressziós állandóan szomorú, a pánikbeteg fél hogy rosszul lesz, a szociális fóbiás ki sem mer menni az ajtón, a kisebbségi komplexusos pedig…hát nem…..
Amikor az amerikai legfelsőbb bíróság legálissá tette a melegházasságot, a fél internet szivárványszínbe borult pár napra. Még a Star Wars-témájú Facebook-csoportokban is felbukkantak az átfestett profilképek – én magam lepődtem meg a legjobban, hogy mekkora balhé kerekedett…..
alfabela2 2015.10.10 18:25:31
@steery: "2. Azt tudjuk, hogy akik genetikailag rokonok, a hasonló testszaguk miatt nem találják egymást annyira vonzónak szexuálisan, mint az eltérő génállományú egyedek. Tehát eszerint Lukenak és Leiának nem lett volna szabad egymásra izgulnia. Mégis szinte forrt köztük a levegő 3 kemény háborús éven át (bár ezt a szégyenlős regényírók többsége igyekszik elsinkófálni lányos zavarában)."

Úgy tudom, hogy ez csak az együtt felnövekvő testvérekre igaz. A külön nevelt (iker)testvérek esetén előfordulHAT, hogyha felnőttkorukban találkoznak először, és nem tudnak a rokonságról, akkor szexuális vonzalmat is érezhetnek egymás iránt.

"Mint kiderült, Barbara esete cseppet sem egyedülálló, több száz olyan párról tudni, akik felnőttként találtak rá rokonukra, de a családi albumok lapozgatása helyett egymásnak estek, sőt, rövidesen össze is költöztek, s a témával foglalkozó csoportok szerint közeli vér szerinti, de egymástól távol felnőtt rokonok közel fele tapasztalt valamilyen szintű szexuális vonzalmat.
Ezekkel az érzésekkel viszont az együtt felcseperedő testvérek vagy a szülők és gyermekek nemigen találkoznak, mivel a Westermarck hatásnak köszönhetően a legtöbben nem vonzódunk azokhoz, akikkel együtt nőttünk fel."
www.life.hu/drlife/20121106-verfertozes-es-szerelem-kulonos-vonzodas-a-rokonok-kozott-emiatt.html
Nyáron már írtam három olyan Indiana Jones-mozifilmről, ami sosem készült el - bár a kínai dinoszauruszos kalandért és a Kongó című Michael Crichton-regény beszélő majmos Indy-átiratáért nem olyan nagy kár. Az viszont óriási hiba volt Steven Spielberg és George Lucas…..
Simicska Lajos a héten bombát robbantott: bejelentette, hogy talán indul Navracsics Tibor megüresedett parlamenti mandátumáért. S akkor mi van? Szerintem minőségileg új helyzet van. Simicska Lajos olyanra lehet képes, amire az ellenzék vezetői közül ma senki, s amiről egyelőre a…..
KatPol Blog [KatPol Filmklub] Fury 2014.11.10 08:00:00
Nemrég jött ki a magyarországi mozikban a Fury (nálunk Harag) néven futó, második világháborús akciófilm Brad Pitt-tel a főszerepben. Miután a szerkesztőséget mindig is érdekelte a második világháború rögvalóságát bemutató kapcsán Hollywood fejéből kipattanó agymenések…..
alfabela2 2014.11.16 21:29:31
@Shed:

Hogy mi lehet a véleményük, azt sejtem, de vajon annak hangot is lehet adni? Ha kritizálni merik esetleg a nekik nem tetsző filmet, akkor nem jön majd valaki, aki azt mondja, hogy ezzel csak a náczikokat védik? :-)
Hányan ébredünk fel ezzel a gondolattal egy nyári napon: „Ma reggel még nem tudok szinte semmit az első világháborúról. De estére szeretném, hogy mindent tudjak róla.” Akit még a reggeli kávé után sem hagyna nyugodni ez a gondolat, annak John Keegan, a nemrég elhunyt brit illetőségű hadtörténész…..
A Showtime-on mutatnak 2016-ban 9 teljesen új Twin Peaks-epizódot, írja a Variety. Az 1991-ben, brutálisan korán befejeződött tévésorozat fontosságát fölösleges kiemelni, még az Index minden idők legjobb tévésorozatait vizsgáló cikkében is első helyen végzett David Lynch…..
Már 10 éve annak, hogy az Én, a robot a mozikba került. Alex Proyas bár nem alkotott olyan egyedi filmet, mint tette azt korábban a Hollóval vagy a Dark City-vel, de kétségkívül a XXI. század egyik legjobb sci-fi filmje lett az Én, a robot, amely nem csak, hogy könnyen fogyasztható,…..
Az északír lojalisták félkatonai szervezetei a "Bajok" idején vívtak ki hírnevet maguknak, de a megalakulásuk mögöttes motivációi jóval régebben jelen voltak. A protestáns számbeli fölény és a rendőri erők széles jogköre mellett ugyanis az unionista belpolitikai hegemónia…..
"Kis lépés az embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek" - mindenki ismeri a legendás mondatot, egészen hihetetlen, de már 45 év telt el a pillanattól, amikor Neil Armstrong amerikai űrhajós első emberként a Hold felszínére lépett. Ma van az évfordulója az eseménynek, amelyre…..
A hadtörténelem talán legismertebb brit krónikása, a közelmúltban elhunyt Sir John Keegan neve jó eséllyel nem ismeretlen az olvasók számára. 26 évig tanított a sandhursti Királyi Katonai Akadémián, majd a Daily Telegraph védelmi rovatának szerkesztőjeként és a kormány katonai tanácsadójaként…..
alfabela2 2014.07.02 19:13:37
@Piere de La Croix:
"nem árja fajok" - magyarok, románok, és talán lengyelek egy része, baltiak és így tovább - kitelepítése az Urálon túlra stb.)"

És épeszű szövetségesek ezt hogy fogadták el? :-)
A hungaristák milyen kiskapuban reménykedtek?
alfabela2 2014.07.02 19:26:41
@Minorkavidor:
"Ami a Sztálin által kezdeményezett békekísérleteket illeti..."

Szerintem a kölcsönös bizalmatlanság miatt egy ilyen német-szovjet béke nem ígérkezett volna tartósnak. Pár év múlva úgyis újra egymásnak estek volna. (Pláne, ha feltételezik egymásról a támadási szándékot, ami miatt megelőző csapást intéznek.)

Nem akarok nagyon elkanyarodni a blogbejegyzés témájától, de szeretném megkérdezni, hogy a katpol-on valahol ki van az a téma tárgyalva, hogy Sztálin tényleg tervezett-e támadó hadműveleteket Németország ellen 1941 előtt?
Ben Bernanke leköszönő amerikai jegybankelnök vélhetően az extrém laza monetáris politikával vonul be a történelembe. Hogyan emlékszünk majd vissza rá néhány évtized múlva?Ben „Helikopter” Bernanke nyolc éven át irányította az amerikai központi bankot - Federal Reserve…..
KatPol Blog Al Nakba I. 2013.12.31 15:10:00
Hatvanhat éve, Khisas egy csendes falu volt a Hula-völgyben, Nyugat-Galileában. Lakosait pár száz muszlim, és körülbelül száz keresztény adta. 1947. december 18-án éjjel egy Palmach különítmény tört rá a mit sem sejtő lakosokra Yigal Allon vezetésével, és válogatás nélkül…..
alfabela2 2014.01.01 18:00:05
@SchA:
"izraeli történészek munkáján"

Na bumm, legfeljebb azt mondják, hogy azok csak öngyűlölő/anticionista zsidók :-)

"A palesztinok túl korán választották a fegyveres harcot..."
Nem inkább túl későn? Nem akkor kellett volna már keménykedni, amikor még kevés brit és kevés zsidó volt a területen? Vagy csak annyi lett volna az eredmény, hogy már jóval 1939 előtt legyőzik őket?
KatPol Blog Middle East Hate Quiz 2013.12.27 12:22:19
5.g & Rammjaeger83 & SchA "Hálát adunk Istennek, hogy az ellenségeink idióták." /Mahmud Ahmadinezsád, 2006/ Blogunk játékos vetélkedővel kedveskedik a karácsonyi ünnepkör mézes-mázas külsőségeitől megcsömörlött mindazon olvasóink számára, akik a szeretet ünnepén…..
Némileg kilóg az alábbi blogposzt az Energia Gorillán olvasható szokásos bejegyzések sorából. Nem, nem a villany- és gázmérőórák befolyásolásáról fogok írni, hanem a nyári időszámítás kapcsán újfent lábrakapó vitáról. Az az érdekes, hogy tavasszal a nyári…..
Tények és közkeletű tévhitek a napelemes rezsicsökkentésről. Kormányunk rezsicsökkentő lépéseire az ellenzék igyekszik megfelelő választ adni, hihető alternatívát felmutatni. Ilyen lehetőségnek gyakran a megújuló energiaforrások alkalmazását javasolják ellenzéki…..
"Magyar találmány forradalmasítja a szélerőműveket?" - címmel adja hírül a Levegő Munkacsoport, hogy Dr. Mucsy Endre szabadalmainak hála olyan szélerőművet fognak tudni gyártani, amely a jelenlegieknél egyszerűbb, olcsóbb és még megbízhatóbb is. A Levegő Munkacsoport…..
alfabela2 2013.10.09 14:29:38
@Gábor Fazekas:
"Nyomáskülönbség, ez alakul át a részecskék haladásává. Vajon 100%-os hatásfokkal? Kétlem. És vajon megdőlne az 59%, ha a nyomáskülönbséget próbálnánk munkába fogni?"

Állítólag már van ilyen. A Youtube-on videó is van róla.
"Bladeless wind turbines such as the Saphon Energy Saphonian do not use blades at all. Instead, they rely on the pressure difference from the wind to move hydraulic pistons. Apparently, they are 2.3x more efficient than traditional wind turbines"
en.wikipedia.org/wiki/Unconventional_wind_turbines
alfabela2 2013.10.09 15:36:45
@pandava:

"Ezt a függőleges tengelyű szélgépet felejtsük el."

Én az érdeklődő laikus drukker szintjén vagyok. Lehet, hogy a kérdéseim úgy hangoznak, mint az őrült feltalálóé, aki minden reggel berohan a találmányi hivatalba a legújabb perpetuum mobile műszaki rajzával, de nem vagyok az :-)

"A csúcsánál pörgeti a marha erős szél, a nyert energia meg arra fordítódik, hogy a lapát alsóbb légrétegekben haladó része habverőzze a levegőt."

Ha viszont úgy skálázzák fel a VAWT-ot 100-200 m magasra, hogy a függőleges lapátok nem egyben vannak a tetejétől a talajszintig, hanem mondjuk 10 m-es szakaszokra osztva, akkor nem lép fel ez a fékező hatás? Minden szinten pedig mozgatja a hozzá tartozó szél. Vagy akkor nem lehetne közös, hanem szintenként kellene az elektromos rendszert (generátor, stb.) beépíteni?
alfabela2 2013.10.09 18:27:57
@Gábor Fazekas:

"Milyen lehetőségek volnának, ha az alsóbb légrétegekkel eleve nem is foglalkoznának? Lehet az vízszintes tengely is, függőleges tengely is, csak legyen az egész magasabban."

en.wikipedia.org/wiki/Airborne_wind_turbine
en.wikipedia.org/wiki/High-altitude_wind_power

Tényleg elég nehéz újat kitalálni :-)
Fundman Fundman Moszkvában 2013.10.04 10:16:50
Az elmúlt napokat FisherMan kollégával az orosz fővárosban töltöttük, ugyanis idén is megrendezték a híres VTB bankos konferenciát, ahol maga a nagyfőnök, Putyin volt a sztárvendég, és rengeteg egyéb panelbeszélgetés zajlott a gazdasági döntéshozók között. Persze ezekért a…..
KatPol Blog Korlátozott Armageddon 2008.01.02 14:31:00
Lassan újraindul az élet a 2008-as évben a Katpol blog szerkesztői körében is, ezért még a szokásos szilveszteri tüzijátékra asszociálva következzen pár gondolat a legnagyobb ember alkotta "pirotechnikai szórakoztató eszközökről".  Ha valakinek nem esett volna le,…..
alfabela2 2013.09.09 20:26:56
Nem akarom megdönteni az extrém hozzászólás világcsúcsát, azáltal, hogy egy 2008-as íráshoz most írok kommentet, de a Google szerint itt írtatok az atomfegyverekről, meg a Sámson-opcióról, úgyhogy nem leszek szemét és nem off-topicolok az aktuális írások között :-)

1. A fenti kommentekben idézett, a totális atomháborús szimulációs veszteségek csak a közvetlen veszteséget számolják (tűz, lökéshullám, radioaktivitás, stb.) vagy benne vannak a közvetett hatások miatti veszteségek is (pl. nukleáris tél miatt összeomló mezőgazdasági termelés miatt bekövetkező éhínség)? Ilyen feltételek mellett elég nehéz lenne fenntartani a civilizációt, mint ahogy Bögöy kommentelő pozitívan azt feltételezi. A nukleáris tél figyelembe vételével a Threads című, a 80-as években készített dokumentarista jellegű brit tévéfilm mintegy 85-95%-os veszteséggel számolt, ha jól emlékszem.

2. A másik, ami még eszembe jutott, hogy mennyire célszerű az, hogy mindenki ismeri a cheyenni NORAD-bunkernek nemhogy a létét, de a helyzetét is, beleértve az ellenséget. Láttam róla egyszer egy ismeretterjesztő filmet, ahol beismerték, hogy egy közvetlen találatot nem bírna ki. Megkérdezték, hogy akkor mégis miben reménykednek. Az volt a válasz, hogy a szöghibában. :-) Elképzelhető, hogy Cheyenne csak a lakosság számára készített, úgymond „kirakatpékség”, hogy a hidegháború alatt meg tudják vele nyugtatni a lakosságot, hogy a bölcs vezetőség mindenre felkészült? És ezen kívül van még jó néhány szupertitkos bunker, ami nagyobb, jelentősebb és sokkal mélyebben van, mint Cheyenne? Logikusnak tűnik feltételezni.

3. Igaz lehet, hogy amerikai kormányzati bunkerekben folyamatosan dekkol egy teljes „tartalékkormány”, amely átveszi az irányítást, ha valamilyen katasztrófa vagy merénylet lefejezné a polgári irányítást? Mindezt a kormányzat folyamatossága (COG, continuity of government) elv jegyében.

4. „És amikor eloszlik a gombafelhő, és a világ első felháborodása után ráeszmél, hogy nem jött el az Armageddon…” Többéves vagy évtizedes időtávon valószínűleg ez lenne a helyzet. Rövidtávon viszont a gazdaság és társadalom az egész világon kapna egy irtózatos pofont. A tőzsdékben 50%-os esés, az olajár minimum duplázódna, megszigorítanák a biztonsági intézkedéseket, stb., stb. valahogy szeptember 11. a köbön.
KatPol Blog [KNN] Szíriai keringő 2013.08.29 08:00:00
Miután az amerikaiak eltökélten hangoztatják, hogy az augusztus 21-én, al Ghouta ellen végrehajtott vegyi támadásért a szíriai hadsereg a felelős, a csapból is a hamarosan bekövetkező amerikai/NATO csapásról szóló híresztelések folynak. Mindenki elemez, a médiamunkások sorra…..
alfabela2 2013.09.08 19:11:50
@Kullancs1983:
"szétbombázhatnak minden várost, az arab és egyéb országok akkor is vígan ellesznek"

Szerinted a Sámson-opció egy létező terv vagy csak blöff?
alfabela2 2013.09.08 19:19:00
@Siri Keeton:
"de ezt Hitler csak egy esetleges ellenséges vegyifegyver-támadásra megtorlásul engedélyezte. Az igazsághoz tartozik, hogy a németek azt hitték, a nyugatiak is rendelkeznek ugyanazokkal (vagy hasonló) vegyifegyverekkel, mint ők, így nyilván megtorlástól tartottak."

És a háború vége felé miért nem vetették be, amikor már szinte minden mindegy volt?
alfabela2 2013.09.08 20:30:27
@SchA:

A Néró-parancsból nem úgy tűnik, hogy Hitler a háború végén szívén viselte volna a polgári lakosság túlélését. Persze az is kérdés, még ha Hitler ki is adta volna a parancsot vegyi fegyver bevetésére, azt még meg lehetett volna-e valósítani, és ha meg is, lett volna-e szándék is a végrehajtásárára vagy azt is elszabotálták volna?